Δύο οθόνες σε ένα PC – Πώς να διπλασιάσεις την επιφάνεια εργασίας σου βήμα-βήμα

Δύο οθόνες σε ένα PC – Πώς να διπλασιάσεις την επιφάνεια εργασίας σου βήμα-βήμα

Δύο οθόνες σε ένα PC. Μια επιλογή που για πολλούς μοιάζει υπερβολική και απρόσιτη, ώστε να αντιμετωπίζουν τον χρήστη τους τουλάχιστον ως hacker ή προγραμματιστή. Σύμφωνοι, δεν αφορά τον μέσο χειριστή, άλλα κάποιον πιο προχωρημένο. Όμως ο τρόπος σύνδεσης δύο monitor σε έναν υπολογιστή είναι πάρα πολύ απλός. Εκτός από αυτό όμως, όποιος μάθει στις δύο οθόνες, είτε αφορά εργασία, είτε gaming, είτε streaming μετά δεν μπορεί αλλιώς! Πράγματι, μια οθόνη υπολογιστή συχνά δεν είναι αρκετή και το να  έχεις δύο οθόνες σε ένα PC κρίνεται αναγκαίο. Γι’ αυτό, θα σου δείξουμε βήμα προς βήμα τη διαδικασία και θα σου δώσουμε μερικά tips για να διευκολυνθείς περισσότερο!

Δύο οθόνες σε ένα PC – Η διαδικασία βήμα προς βήμα

Πριν να συνδέσεις δύο οθόνες σε ένα PC, βεβαιώσου ότι όλα τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα στις νέες οθόνες. Στη συνέχεια, πάτα ταυτόχρονα το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + P για να ορίσεις μια επιλογή/ ρύθμιση οθόνης.

Κατόπιν, εφάρμοσε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημείο στην επιφάνεια εργασίας και επίλεξε τις Ρυθμίσεις οθόνης. Βεβαιώσου ότι εμφανίζεται ο σωστός αριθμός οθονών.

Αν δεν εμφανίζεται κάποια από τις δύο οθόνες στο PC, έλεγξε εκ νέου αν τα καλώδια είναι σωστά τοποθετημένα. Επίλεξε Ανίχνευση κι οταν εμφανιστούν αμφότερες, είσαι έτοιμος να συνεχίσεις.

Κάνε κύλιση κάτω στην επιλογή Πολλές οθόνες, αν χρειαστεί, κάνε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και στη συνέχεια επίλεξε μια οθόνη. Προσάρμοσε τόσο την ανάλυση όσο και τον προσανατολισμό της οθόνης, όπως πρέπει να είναι. Αν πρόκειται για χρήση εκτεταμένης επιφάνειας εργασίας, τοποθέτησε τις εικόνες των οθονών ανάλογα με τη φυσική θέση των οθονών. Για να ξεχωρίζεις τις οθόνες, κάνε κλικ στην επιλογή Αναγνώριση. Εμφανίζονται αριθμοί στις οθόνες που βοηθούν με τη διάταξή τους.

Κάνε κλικ στην επιλογή Διατήρηση αλλαγών, αν χρειαστεί, για να αποθηκεύσεις τις νέες ρυθμίσεις οθόνης. Πλέον έχεις συνδεδεμένες δύο οθόνες σε ένα PC.

Δύο οθόνες σε ένα PC – Μικρά tips για καλύτερα αποτελέσματα

  • Οι δύο οθόνες σε ένα PC έχουν και περισσότερα καλώδια, περιορίζοντας έτσι τον χώρο και την ευελιξία. Χρησιμοποίησε ασύρματο ποντίκι ή πληκτρολόγιο για να ωφεληθείς από την έλλειψη επιπρόσθετων καλωδίων.
  • Επίλεξε δύο οθόνες σε ένα PC που να έχουν το ίδιο ή έστω παρόμοιο μέγεθος. Αυτό σου επιτρέπει να τις τοποθετήσεις δίπλα – δίπλα σαν να ήταν μία μεγάλη οθόνη ώστε να διευκολύνει τη μετακίνηση του ποντικιού και των παραθύρων σου και στις δύο.
  • Από τις δύο οθόνες σε ένα PC, η μία μπορεί να είναι κυρτή. Είτε αφορά gaming, είτε απλή προβολή περιεχομένου το θέαμα θα είναι σαφώς πιο καθηλωτικό. Χρησιμοποίησε την επίπεδη οθόνη απλώς για την εκτέλεση των εργασιών τους.
  • Αν ο υπολογιστής και οι οθόνες είναι σχετικά καινούργια μοντέλα, τότε τα καλώδια HDMI είναι πάντα η καλύτερη δυνατή λύση.

Απογείωσε την εμπειρία χρήσης του PC με γρήγορο internet από τη SkyTelecom!

Οι δύο οθόνες σε ένα PC μπορούν να προσδώσουν μεγαλύτερη ευκολία, ταχύτητα και άνεση ως προς την τέλεση των εργασιών σου. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, σου χρειάζεται κι ένα γρήγορο και αξιόπιστο πρόγραμμα internet 24/7. Η SkyTelecom, o #1 WISP πάροχος σε Ελλάδα & Βαλκάνια, προσφέρει προγράμματα στα μέτρα σου με εγγύηση ταχύτητας και σταθερότητας. Έτσι, θα κάνεις στο PC σου όποια χρήση θες χωρίς διακοπές ή lags. Μάλιστα, η SkyTelecom προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει με την καινοτόμο υπηρεσία Try&Buy. Τι άλλο θα μπορούσες να ζητήσεις;

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Δύο οθόνες σε ένα PC – Πώς να διπλασιάσεις την επιφάνεια εργασίας σου βήμα-βήμα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση