Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα;

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα;

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα. Μια αρκετά συνηθισμένη και εύλογη απορία για όσους επιλέγουν τον ηλεκτρισμό για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τον χειμώνα. Η θέρμανση με ρεύμα, έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Ο βασικότερος λόγος είναι η ευκολία και ότι μπορείς να μεταφέρεις το θερμαντικό σώμα παντού, αρκεί να υπάρχει πρίζα! Ο στόχος σου όμως, είναι να εντοπίσεις ποιο θερμαντικό σώμα καίει το λιγότερο ρεύμα, ώστε να επιλέξεις κατάλληλα! Το μόνο σίγουρο, είναι ότι κανείς δεν θέλει να… έχει ταχυπαλμία όποτε έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος. Συγκεντρώσαμε τις διαθέσιμες επιλογές σου, για να συγκρίνεις κόστος και απόδοση και να επιλέξεις κατάλληλα!

Πάμε να εξετάσουμε τις διαθέσιμες επιλογές σου!

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα: #1 – Κλιματιστικό Inverter

Η λύση του κλιματιστικού μπορεί να είναι ιδιαίτερα οικονομική, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Ποιες είναι όμως αυτές; Η πρώτη αφορά την τεχνολογία Inverter, ώστε να μειώσεις την κατανάλωση ρεύματος έως 50% συγκριτικά με ένα συμβατικό κλιματιστικό. Επιπλέον, πρέπει να καθαρίζεις τα φίλτρα του κλιματιστικού μόνος για να χρειάζεσαι πλήρη συντήρηση από επαγγελματία 1 φορά το χρόνο. Ακόμα, είναι ανάγκη να γνωρίζεις τι κατανάλωση ρεύματος κάνει. Ένα κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης Α, παρέχει πάνω από 3,5 φορές περισσότερη θερμότητα, από το ρεύμα που καταναλώνει. Επομένως, προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη οικονομία από τα κλιματιστικά τύπου G, που καταναλώνουν πολύ περισσότερο ρεύμα, για το ίδιο έργο. Τέλος, αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις κλιματιστικό, αυτό είναι η ισχύς του. Όσο πιο μεγάλος είναι ο χώρος που θέλεις να ζεστάνεις, τόσο μεγαλύτερη ισχύ πρέπει να έχει το κλιματιστικό.

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα: #2 – Ηλεκτρικό καλοριφέρ

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λειτουργούν κυρίως σαν συμπληρωματικές πηγές θέρμανσης διότι η κατανάλωση ρεύματος τους είναι συγκριτικά μεγάλη. Όμως, είναι πολύ αποτελεσματικά και υπέρ-αρκετά για να ζεστάνουν μεγάλα δωμάτια και χώρους. Πριν προβείς σε αγορά συμβουλεύσου τους ειδικούς στο κατάστημα για το αν καλύπτονται οι ανάγκες των δωματίων σου.

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα: #3 – Πάνελ υπερύθρων

Ίσως από τα πλέον αποδοτικά θερμαντικά σώματα με ρεύμα. Θυμίζουν εν πολλοίς τις υπόλοιπες φορητές λύσεις, χωρίς όμως να βγάζουν αέρα. Λειτουργούν θερμαίνοντας την ατμόσφαιρα του χώρου όπου βρίσκονται μέσω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Επιτυγχάνουν σημαντική οικονομία σε σχέση με την ενεργειακή τους απόδοση όμως έχουν κι ένα σοβαρό μειονέκτημα. Πρέπει να κάθεσαι κοντά για να ζεσταθείς και δεν μπορούν να ζεστάνουν μεγαλύτερους χώρους.

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα: #4 – Θερμοπομπός

Ένας θερμοπομπός είναι οικονομικός ως προς την αγορά του και συνήθως αρκετά αποδοτικός για μικρούς χώρους ή θέρμανση το φθινόπωρο. Μεταφέρεται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο, δεν έχει καμία ανάγκη συντήρησης και το καλοκαίρι απλώς τον κρύβεις στην ντουλάπα. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά καταλήγουν στη λύση του θερμοπομπού λόγω ευκολίας και η ζήτησή τους είναι πολύ μεγάλη.

SkyTelecom tip: Μείωσε την κατανάλωση ρεύματος με έξυπνα θερμαντικά σώματα

Όταν έχεις επιλέξει να ζεστάνεις το σπίτι σου με ρεύμα, ο κυριότερος αντίπαλός σου είναι η άσκοπη χρήση. Να χρειάζεται δηλαδή να αφήσεις αρκετές ώρες αναμμένο το κάθε σώμα, προκειμένου να βρεις το σπίτι ζεστό όταν επιστρέψεις. Για τον λόγο αυτό, αν καταλήξεις σε λύση που μπορεί να περιλαμβάνει Wi-fi, τότε πέτυχες διάνα. Αν υπάρχει πρόσβαση στο Wi-fi σου από το θερμαντικό σώμα, τότε θα καίει σαφώς λιγότερο ρεύμα. Θα έχεις τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείς έξυπνα, απλά ενεργοποιώντας το λίγο πριν να μπεις σπίτι! Έτσι γλιτώνεις τη χρήση του χωρίς να είσαι παρών, απλά και μόνο για να βρεις ζεστό το σπίτι όταν επιστρέψεις. Φυσικά, υπάρχει πάντα η λύση να τοποθετήσεις και πρίζες ρεύματος με διακόπτη μέσω Wi-fi.

Στην περίπτωση που προχωρήσεις σε μία τέτοια έξυπνη λύση, θα χρειαστεί να εξοπλίσεις το σπίτι σου με μία σταθερή σύνδεση στο internet. Επίλεξε τα προγράμματα HOME της SkyTelecom για Internet και Double Play προκειμένου να έχεις εγγυημένη ποιότητα σήματος σε υπερ-υψηλές ταχήτητες! Mπες στον κόσμο της Skytelecom, του #1 WISP internet provider σε Ελλάδα και Βαλκάνια, με ένα κλικ στο www.skytelecom.gr. Παρέχεται ακόμα και δυνατότητα δωρεάν Try&Buy δοκιμής! Οπότε μη σε αγχώνει ούτε η υγρασία, ούτε το κρύο, ούτε η άσκοπη χρήση των θερμαντικών σωμάτων!

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Ποιο θερμαντικό σώμα καίει το λιγότερο ρεύμα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

 

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση