Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα;

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα;

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα. Μια αρκετά συνηθισμένη και εύλογη απορία για όσους επιλέγουν τον ηλεκτρισμό για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τον χειμώνα. Η θέρμανση με ρεύμα, έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Ο βασικότερος λόγος είναι η ευκολία και ότι μπορείς να μεταφέρεις το θερμαντικό σώμα παντού, αρκεί να υπάρχει πρίζα! Ο στόχος σου όμως, είναι να εντοπίσεις ποιο θερμαντικό σώμα καίει το λιγότερο ρεύμα, ώστε να επιλέξεις κατάλληλα! Το μόνο σίγουρο, είναι ότι κανείς δεν θέλει να… έχει ταχυπαλμία όποτε έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος. Συγκεντρώσαμε τις διαθέσιμες επιλογές σου, για να συγκρίνεις κόστος και απόδοση και να επιλέξεις κατάλληλα!

Πάμε να εξετάσουμε τις διαθέσιμες επιλογές σου!

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα: #1 – Κλιματιστικό Inverter

Η λύση του κλιματιστικού μπορεί να είναι ιδιαίτερα οικονομική, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Ποιες είναι όμως αυτές; Η πρώτη αφορά την τεχνολογία Inverter, ώστε να μειώσεις την κατανάλωση ρεύματος έως 50% συγκριτικά με ένα συμβατικό κλιματιστικό. Επιπλέον, πρέπει να καθαρίζεις τα φίλτρα του κλιματιστικού μόνος για να χρειάζεσαι πλήρη συντήρηση από επαγγελματία 1 φορά το χρόνο. Ακόμα, είναι ανάγκη να γνωρίζεις τι κατανάλωση ρεύματος κάνει. Ένα κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης Α, παρέχει πάνω από 3,5 φορές περισσότερη θερμότητα, από το ρεύμα που καταναλώνει. Επομένως, προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη οικονομία από τα κλιματιστικά τύπου G, που καταναλώνουν πολύ περισσότερο ρεύμα, για το ίδιο έργο. Τέλος, αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις κλιματιστικό, αυτό είναι η ισχύς του. Όσο πιο μεγάλος είναι ο χώρος που θέλεις να ζεστάνεις, τόσο μεγαλύτερη ισχύ πρέπει να έχει το κλιματιστικό.

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα: #2 – Ηλεκτρικό καλοριφέρ

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λειτουργούν κυρίως σαν συμπληρωματικές πηγές θέρμανσης διότι η κατανάλωση ρεύματος τους είναι συγκριτικά μεγάλη. Όμως, είναι πολύ αποτελεσματικά και υπέρ-αρκετά για να ζεστάνουν μεγάλα δωμάτια και χώρους. Πριν προβείς σε αγορά συμβουλεύσου τους ειδικούς στο κατάστημα για το αν καλύπτονται οι ανάγκες των δωματίων σου.

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα: #3 – Πάνελ υπερύθρων

Ίσως από τα πλέον αποδοτικά θερμαντικά σώματα με ρεύμα. Θυμίζουν εν πολλοίς τις υπόλοιπες φορητές λύσεις, χωρίς όμως να βγάζουν αέρα. Λειτουργούν θερμαίνοντας την ατμόσφαιρα του χώρου όπου βρίσκονται μέσω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Επιτυγχάνουν σημαντική οικονομία σε σχέση με την ενεργειακή τους απόδοση όμως έχουν κι ένα σοβαρό μειονέκτημα. Πρέπει να κάθεσαι κοντά για να ζεσταθείς και δεν μπορούν να ζεστάνουν μεγαλύτερους χώρους.

Ποιο θερμαντικό σώμα καίει λιγότερο ρεύμα: #4 – Θερμοπομπός

Ένας θερμοπομπός είναι οικονομικός ως προς την αγορά του και συνήθως αρκετά αποδοτικός για μικρούς χώρους ή θέρμανση το φθινόπωρο. Μεταφέρεται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο, δεν έχει καμία ανάγκη συντήρησης και το καλοκαίρι απλώς τον κρύβεις στην ντουλάπα. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά καταλήγουν στη λύση του θερμοπομπού λόγω ευκολίας και η ζήτησή τους είναι πολύ μεγάλη.

SkyTelecom tip: Μείωσε την κατανάλωση ρεύματος με έξυπνα θερμαντικά σώματα

Όταν έχεις επιλέξει να ζεστάνεις το σπίτι σου με ρεύμα, ο κυριότερος αντίπαλός σου είναι η άσκοπη χρήση. Να χρειάζεται δηλαδή να αφήσεις αρκετές ώρες αναμμένο το κάθε σώμα, προκειμένου να βρεις το σπίτι ζεστό όταν επιστρέψεις. Για τον λόγο αυτό, αν καταλήξεις σε λύση που μπορεί να περιλαμβάνει Wi-fi, τότε πέτυχες διάνα. Αν υπάρχει πρόσβαση στο Wi-fi σου από το θερμαντικό σώμα, τότε θα καίει σαφώς λιγότερο ρεύμα. Θα έχεις τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείς έξυπνα, απλά ενεργοποιώντας το λίγο πριν να μπεις σπίτι! Έτσι γλιτώνεις τη χρήση του χωρίς να είσαι παρών, απλά και μόνο για να βρεις ζεστό το σπίτι όταν επιστρέψεις. Φυσικά, υπάρχει πάντα η λύση να τοποθετήσεις και πρίζες ρεύματος με διακόπτη μέσω Wi-fi.

Στην περίπτωση που προχωρήσεις σε μία τέτοια έξυπνη λύση, θα χρειαστεί να εξοπλίσεις το σπίτι σου με μία σταθερή σύνδεση στο internet. Επίλεξε τα προγράμματα HOME της SkyTelecom για Internet και Double Play προκειμένου να έχεις εγγυημένη ποιότητα σήματος σε υπερ-υψηλές ταχήτητες! Mπες στον κόσμο της Skytelecom, του #1 WISP internet provider σε Ελλάδα και Βαλκάνια, με ένα κλικ στο www.skytelecom.gr. Παρέχεται ακόμα και δυνατότητα δωρεάν Try&Buy δοκιμής! Οπότε μη σε αγχώνει ούτε η υγρασία, ούτε το κρύο, ούτε η άσκοπη χρήση των θερμαντικών σωμάτων!

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Ποιο θερμαντικό σώμα καίει το λιγότερο ρεύμα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

 

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση