Άνοιγμα ξενοδοχείου & όλα όσα χρειάζεται!

Άνοιγμα ξενοδοχείου & όλα όσα χρειάζεται!

Άνοιγμα ξενοδοχείου. Το να οραματίζεσαι να δημιουργήσεις τη δική σου ξενοδοχειακή επιχείρηση, απέχει έτη φωτός από το να την ανοίξεις όντως. Στο σημείο αυτό, ερχόμαστε εμείς για να σου εξηγήσουμε πώς να το κάνεις βήμα προς βήμα! Στον παρόν κείμενο, θα αναλύσουμε και θα εξηγήσουμε τα 8 βήματα για να πετύχει μια τέτοια επιχειρηματική προσπάθεια στον κλάδο της φιλοξενίας.

Αυτά είναι τα βήματα 7+1 βήματα για το άνοιγμα ξενοδοχείου

Βήμα 1ο: Γνώρισε την αγορά

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα πριν το άνοιγμα ξενοδοχείου είναι να κατανοήσεις πλήρως τον τομέα όπου θες να εισέλθεις. Αυτόν των τουριστικών μονάδων και των επιχειρήσεων φιλοξενίας. Βρείτε τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες ή περιοδικά, αφιερώστε αρκετό εβδομαδιαίο χρόνο, εξοικειωθείτε και… βουτήξτε στα βαθιά.

Βήμα 2ο: Εντόπισε το κενό

Έχοντας λοιπόν γνωρίσει την αγορά, ήρθε το επόμενο βήμα που είναι και δυσκολότερο· αφουγκράσου την. Εντόπισε το κενό που μπορεί να υπάρχει και βρες πώς θα το αξιοποιήσεις καλύτερα. Οι παροχές, η τοποθεσία και το μίγμα μάρκετινγκ σε βοηθούν να ξεχωρίσεις από το πλήθος για να το κατακτήσεις ευκολότερα!

Βήμα 3ο: Κάνε το business plan σου

Αφού ορίσεις στόχους και πλάνο για το άνοιγμα ξενοδοχείου, ήρθε η ώρα για το πιο δύσκολο κομμάτι. Βεβαιώσου πως οι στόχοι σου είναι εφικτοί, όρισε χρονοδιάγραμμα και κάνε τους υπολογισμούς σου! Οι βασικοί πυλώνες όπου πρέπει να εστιάσεις είναι η κερδοφορία και οι εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την επιχείρηση. Αν το όλο εγχείρημα δεν φαίνεται επικερδές, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις το πλάνο και τους στόχους σου.

Βήμα 4ο: Βρες εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης για το άνοιγμα ξενοδοχείου

Απαραίτητο για κάθε άνοιγμα ξενοδοχείου, είναι να επιβεβαιωθεί πως έχεις το σωστό οικονομικό σχέδιο για την επιχείρησή σου. Έλεγξε τις διαθέσιμες επιλογές, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας και αν όλα βαίνουν καλώς, βρίσκεσαι σε σωστό δρόμο!

Βήμα 5ο: Κλείσε τις γραφειοκρατικές εκκρεμότητες

Υπάρχουν πολλές σημαντικές νομικές, ρυθμιστικές και ασφαλιστικές απαιτήσεις που οφείλουν να πληρούνται για να δημιουργηθεί οποιαδήποτε νέα επιχείρηση. Τα ίδια ισχύουν και για το άνοιγμα ξενοδοχείου σας! Συμβουλεύσου τις νομικές, ασφαλιστικές, λογιστικές και λειτουργικές ομάδες σου για να είσαι σίγουρος πως όλα πάνε πρίμα! Φρόντισε να ξεκινήσεις τη διαδικασία όσο ταχύτερα γίνεται, καθότι πρόκειται για κάτι άκρως χρονοβόρο!

Βήμα 6ο: Στελέχωσε και εκπαίδευσε το προσωπικό

Πάντα μια επιχείρηση -και δη ένα ξενοδοχείο- είναι τόσο καλή όσο και το προσωπικό που συμβάλλει στην επιτυχία της. Φρόντισε να στελεχώσεις την ομάδα τόσο με έμπειρους όσο και με νεότερους υπαλλήλους. Εκτός από καταρτισμένοι, φερέγγυοι και με όρεξη να εργαστούν πρέπει να έχουν και την κατάλληλη χημεία μεταξύ τους. Φρόντισε να κάνεις σαφές στην ομάδα για τις απαιτήσεις και τους στόχους πριν την έναρξη της σεζόν. Θα ανακουφιστούν τόσο οι ίδιοι όσο και εσύ!

Βήμα 7ο: Σχεδίασε το μίγμα μάρκετινγκ του καταλύματος

Είσαι σχεδόν έτοιμος να ξεκινήσεις να το διευθύνεις και όλα τα διαδικαστικά και τα γραφειοκρατικά λύθηκαν. Τι λείπει; Το πώς θα φέρεις επισκέπτες κάνοντας γνωστή τη δουλειά σου και το όραμά σου. Προσδιόρισε ξανά το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι και συζήτησε με κάποια εξειδικευμένη ομάδα τις στρατηγικές που θα ακολουθήσετε. Οι τεχνικές που μπορούν να αποδώσουν είναι αμέτρητες, όμως πρέπει να δεις εσύ τι ύφος θες να προσδώσεις στην επιχείρηση.

+1 Βήμα: Συνόδευσε το άνοιγμα ξενοδοχείου με το κατάλληλο επαγγελματικό πρόγραμμα internet!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για το άνοιγμα ξενοδοχείου είναι πολλά και σημαντικά. Ένα από αυτά είναι και η επένδυση στο κατάλληλο πρόγραμμα επαγγελματικού internet που θα εξασφαλίσει τόσο την ομαλή καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης όσο και τις ανάγκες των φιλοξενούμενών της. Για σένα που αναζητάς το καλύτερο για το κατάλυμμά σου, η SkyTelecom δημιούργησε τα νέα επαγγελματικά προγράμματα Proflex και Pro. Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου με:

  • Εγγυημένες ταχύτητες 1Gbps
  • 100% γεωγραφική κάλυψη εντός δικτύου SkyTelecom
  • Mesh εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
  • Γρήγορη εγκατάσταση έως και σε 5 ημέρες, έναντι 30 του ανταγωνισμού,

 

Κάνε κλικ τώρα στο www.skytelecom.gr, διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και απόκτησέ το με δυνατότητα για δωρεάν Try&Buy δοκιμή.

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Άνοιγμα ξενοδοχείου & όλα όσα χρειάζεται»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση