Ανάπτυξη επιχείρησης & τι να προσέξεις

Ανάπτυξη επιχείρησης & τι να προσέξεις

Ανάπτυξη επιχείρησης: Ποια είναι τα μυστικά της; Το επιχειρείν στην Ελλάδα του 2023 επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο και σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες που αξίζει να εκμεταλλευτείς. Περιλαμβάνει όμως και κομβικά σημεία που χρειάζονται την προσοχή σου. Ποια είναι αυτά και πώς θα οδηγήσουν πιο γρήγορα την επιχειρηματική σου προσπάθεια στον δρόμο της επιτυχίας; Ανακάλυψέ τα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Αυτά είναι τα 6+1 σημεία – ορόσημα για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου:

1. Εξερεύνηση πόρων

Αξιοσημείωτο το θάρρος, αξιέπαινη η πρωτοβουλία, αξιόλογη κάθε προσπάθεια. Όμως για κάθε νέα επιχείρηση – στην αρχή ειδικά – χρειάζεται ρευστότητα. Οργάνωσε μόνος ή ζήτα τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να ενορχηστρώσετε τον επιχειρηματικό σου σχεδιασμό. Από πολύ πριν να ξεκινήσεις, πρέπει να γνωρίζεις πώς θα υλοποιηθεί οικονομικά κάθε στάδιό του. Αν οι πόροι σου δεν αρκούν και δεν σε χρηματοδοτεί κανείς από το περιβάλλον σου βρες άλλη λύση. Στρέψου σε κρατικά προγράμματα, αναζήτα επενδυτές ή ψάξε λύσεις σε Προγράμματα Επιτάχυνσης που μπορεί να εξασφαλίσουν κεφάλαιο και τεχνογνωσία.

2. Πλάνο και καθοδήγηση

Έχοντας πρώτα οργανώσει τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, θα θέλεις να καταστρώσεις και ένα λεπτομερέστερο πλάνο. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι αρκετοί και χρειάζεσαι την κατάλληλη καθοδήγηση για να τα προβλέψεις όλα. Κανείς δεν τα ξέρει όλα και ειδικά για μια νέα επιχείρηση, μη διστάζεις να ρωτάς και να διασταυρώνεις πληροφορίες. Δημιούργησε την ομάδα σου και βρες με ποιον νομικό, οικονομικό σύμβουλο, τεχνικό υπολογιστών, Marketeer κ.ο.κ. λειτουργείτε καλύτερα ως σύνολο.

3. Έρευνα αγοράς

Για την ανάπτυξη επιχείρησης η έρευνα αγοράς είναι σαν το όργωμα πριν τη σπορά. Καλείσαι να ερευνήσεις το αν υπάρχει η αγορά, το μέγεθός της και τα χαρακτηριστικά της. Στη συνέχεια, πρέπει να φροντίσεις να μάθεις τα πάντα γύρω από τους ανταγωνιστές σου και το πώς θα τους αντιμετωπίσεις.

4. Στοιχείa διαφοροποίησης

Προσπάθησε να εντοπίσεις το κενό στην αγορά και τα συγκριτικά σου πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού. Κοίταξε πώς θα διαφοροποιηθείς ώστε να ξεχωρίσεις και να χαράξεις την δική σου πορεία. Μόνο έτσι η βιωσιμότητα και η επιτυχία της επιχείρησής σου είναι εγγυημένες.

5. Ανάληψη κινδύνων

Η πρακτική της μη ανάληψης κινδύνων πάει χέρι-χέρι με τον φόβο της αποτυχίας. Οι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις τείνουν να παίρνουν περισσότερα και υπολογισμένα ρίσκα. Αυτό είναι κάτι που θεωρούν ως αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας τους. Η ανάληψη περισσότερων κινδύνων στο πλαίσιο της ανάπτυξης επιχείρησης προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες εδραίωσης και καθιέρωσης στην αγορά.

6. Διαλλακτικότητα και αφομοίωση

Να είσαι διαλλακτικός και όχι απόλυτος, με σεβασμό στην άποψη των γύρω σας. Ενθάρρυνε τους εργαζομένους σου να μιλούν ανοικτά και κοίτα να επωφεληθείς από όσες φρέσκες και πρωτοποριακές ιδέες ακουστούν. Είναι καλό να έχεις πίστη στο πλάνο σου, αλλά η δυνατότητα προσαρμογής του και η αφομοίωση ευνοϊκότερων εναλλακτικών είναι αρετή.

+1. Internet υπερυψηλών ταχυτήτων που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη επιχείρησης

Μια γρήγορη και αξιόπιστη επαγγελματική σύνδεση στο internet δεν είναι απλά αναγκαία σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση, αλλά διαχωρίζει την αποτυχία από την επιτυχία. Φρόντισε λοιπόν έτσι ώστε η ανάπτυξη της δικής σου να λαμβάνει υπόψιν τις εξελίξεις στον κλάδο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Τα νέα προγράμματα Proflex και Pro της SkyTelecom αποτελούν τα κορυφαία στην κατηγορία τους, καθώς δημιουργούνται με βάση τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής σου και της εξασφαλίζουν όλα όσα χρειάζεται για την ανάπτυξή της όπως:

  • Εγγυημένες ταχύτητες 100Mbps/200Mbps/500Mbps/1Gbps
  • 100% γεωγραφική κάλυψη εντός δικτύου SkyTelecom
  • Μελέτη εγκατάστασης.

Επιπλέον, είναι τα μόνα που προσφέρουν:

  • Mesh εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
  • Γρήγορη εγκατάσταση έως και σε 5 ημέρες, έναντι 30 του ανταγωνισμού
  • Δυνατότητα για δωρεάν Try&Buy δοκιμή.

Ενημερώσου για το πώς η επιχείρησή σου μπορεί να επωφεληθεί από τα νέα επαγγελματικά προγράμματα Pro & ProFlex της SkyTelecom στο www.skytelecom.gr ή καλώντας την Εξυπηρέτηση Πελατών της στο τηλέφωνο +30 21 5000 5000.

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Ανάπτυξη επιχείρησης και τι να προσέξεις»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

 

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση