Τι Είναι το Starlink & Πώς Λειτουργεί (Πλήρης Οδηγός 2024)

Τι Είναι το Starlink & Πώς Λειτουργεί (Πλήρης Οδηγός 2024)

Με τους σημερινούς γρήγορους ρυθμούς ζωής, όλο και περισσότεροι χρήστες αναζητούν αξιόπιστες λύσεις ίντερνετ, που θα συνδυάζουν ασφάλεια και 100% πραγματικές ταχύτητες, χωρίς απώλειες.

Πολλοί είναι εκείνοι οι πάροχοι και οι εταιρείες που υπόσχονται ότι τα προσφέρουν όλα αυτά, χωρίς να ισχύουν σε απόλυτο βαθμό.

Μεταξύ των επιλογών για τους online χρήστες στη χώρα μας είναι και το δορυφορικό ίντερνετ.

Μάλιστα, το Starlink, ένα δορυφορικό δίκτυο που αναπτύσσεται από την εταιρεία SpaceX, που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ, έχει συζητηθεί πολύ καθώς έχει έρθει και στην Ελλάδα.

Στο σημερινό λοιπόν οδηγό θα δούμε αναλυτικά:

 • Τι είναι το Starlink
 • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει
 • Ποια είναι τα μειονεκτήματά του
 • Ποια αποτελεί μια καλύτερη εναλλακτική του

Προτού εμβαθύνουμε ας ξεκινήσουμε βλέποντας τι ακριβώς είναι το Starlink.

Τι Είναι το Starlink;

Το Starlink είναι ένα δορυφορικό δίκτυο που αναπτύσσεται από την εταιρεία SpaceX, με ιδρυτή τον Elon Musk και έχει ως στόχο να παρέχει υψηλή ταχύτητα και χαμηλής καθυστέρησης πρόσβασης στο διαδίκτυο παγκοσμίως, μέσω ενός δικτύου χιλιάδων μικρών δορυφόρων που το περιβάλλουν.

Το Starlink λειτουργεί δημιουργώντας έναν αστερισμό δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (low orbit) που παρέχουν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η εταιρεία SpaceX εκτοξεύει χιλιάδες δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά οι οποίοι σχηματίζουν ένα δίκτυο που επικοινωνεί με επίγειους πομποδέκτες.

Οι χρήστες που το επιλέγουν συνδέονται με τους δορυφόρους μέσω ενός σχετικά μικρού δορυφορικού δέκτη που εγκαθιστούν στο σπίτι.

Αυτά τα τερματικά μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε με ανοιχτή θέα στον ουρανό, ιδανικά τοποθετημένα ψηλά για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Αφού είδαμε τι είναι το Starlink, πάμε να δούμε ποια πλεονεκτήματα προσφέρει.

Ποια Πλεονεκτήματα Προσφέρει το Starlink;

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Starlink είναι τα εξής:

Πλεονέκτημα #1: Κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών

Το Starlink στοχεύει να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε ποικίλες περιοχές παγκοσμίως.

Ειδικότερα, το Starlink προσφέρει υπηρεσίες Διαδικτύου σε περιοχές όπου οι παραδοσιακοί πάροχοι ευρυζωνικής σύνδεσης δεν μπορούν. Αυτό περιλαμβάνει αγροτικές περιοχές και απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Πλεονέκτημα #2: Ταχύτητα

Οι ταχύτητες Διαδικτύου του Starlink είναι πολύ μεγαλύτερες από το παραδοσιακό δορυφορικό Διαδίκτυο φτάνοντας έως και τα 300 Mbps, αρκεί βέβαια να υπάρχει ανεμπόδιστη θέα στον ουρανό και να μην έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως θα δούμε παρακάτω.

Πλεονέκτημα #3: Δυνατότητα δοκιμής 30 ημερών

Σύμφωνα με το site του Starlink, υπάρχει δυνατότητα δοκιμής για 30 ημέρες και, εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, σας επιστρέφονται τα χρήματά σας (με εξαίρεση το κόστος εξοπλισμού).

Αφού είδαμε κάποια από τα πλεονεκτήματα του Starlink, πάμε να δούμε κάποια από τα βασικά του μειονεκτήματα.

Ποια Είναι τα Μειονεκτήματα του Starlink;

Τα μειονεκτήματα του Starlink είναι τα εξής:

Μειονεκτήματα #1: Κόστος εξοπλισμού

Το Starlink έχει κόστος εξοπλισμού που ανέρχεται στα 350€ και σε περίπτωση που κάποιος αλλάξει γνώμη, τότε ο εξοπλισμός δεν επιστρέφεται, και η χρέωση γίνεται κανονικά.

Σημείωση: Το κόστος του εξοπλισμού ανέρχεται στα 350€ για τον Ιούνιο του 2024. Μεταγενέστερα μπορεί και να αλλάξει.

Μειονεκτήματα #2: Επιρροή από καιρικά φαινόμενα

Για την ομαλή λειτουργία του Starlink απαιτείται οπωσδήποτε ανεμπόδιστη θέα στον ουρανό. Σε περίπτωση που υπάρξουν ισχυρά καιρικά φαινόμενα, όπως το χιόνι και η δυνατή βροχή, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την υπηρεσία ή ακόμα και να προκαλέσουν διακοπή.

Μάλιστα, πολλοί χρήστες στο Reddit, κάνουν συχνά λόγω για προβλήματα αποσυνδέσεων αναφορικά με την υπηρεσία του Starlink.

Ένα παράδειγμα είναι και το ακόλουθο.

Μειονεκτήματα #3: Εγκατάσταση

Προκειμένου κάποιος χρήστης να κάνει το setup του Starlink, χρειάζεται να το κάνει μόνος του με βάση τις οδηγίες που θα λάβει μαζί με τον εξοπλισμό.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το unboxing του εξοπλισμού, τη συναρμολόγηση του πιάτου και της βάσης, την εύρεση της βέλτιστης τοποθεσίας με καθαρή θέα στον ουρανό, την τοποθέτηση του πιάτου και τη σύνδεση των καλωδίων.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι πολλοί χρήστες είναι λογικό να δυσκολευτούν, χωρίς την υποστήριξη κάποιου ειδικού.

Με Λίγα Λόγια

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το Starlink έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα τα οποία σε αρκετά σημεία υπερέχουν.

Μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο δορυφορικό ίντερνετ είναι το ασύρματο ίντερνετ, το οποίο δεν επηρεάζεται από καιρικά φαινόμενα.

Η Skytelecom, ο πρώτος WISP πάροχος που έφερε το ασύρματο ίντερνετ στην Ελλάδα, δημιούργησε μία πλήρη γκάμα προγραμμάτων για οικιακούς χρήστες, για επιχειρήσεις και φυσικά σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Μάλιστα, η Skytelecom χρεώνει 99.90€ ως εγγύηση εξοπλισμού, που σημαίνει ότι αν κάποιος αλλάξει γνώμη, τα χρήματα αυτά επιστρέφονται με την επιστροφή του εξοπλισμού σε εμάς!

Με την επιλογή ενός από Triple Play πακέτα μας, λαμβάνετε:

 • Υπερυψηλές ταχύτητες ίντερνετ
 • Χαμηλό ping
 • MESH εξοπλισμό
 • Απεριόριστα λεπτά προς εθνικά σταθερά/ σταθερά Ευρώπης
 • 400 δωρεάν λεπτά προς κινητά
 • Δωρεάν συνδρομή στο Netflix 
 • Εγγύηση αξιοπιστίας

Και όλα αυτά χωρίς περίοδο αναμονής για την ενεργοποίηση!

Για να είστε απόλυτα σίγουροι στην επιλογή του προγράμματος που σας ενδιαφέρει, έχετε την δυνατότητα να το δοκιμάσετε για τρεις ολόκληρες μέρες εντελώς δωρεάν μέσω της υπηρεσίας Try&Buy!

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση