Τι είναι και πώς λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα

Τι είναι και πώς λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα. Μια λέξη που εφόσον ζεις στο 2022 ακούς σε καθημερινή βάση, μαζί με έννοιες όπως το Bitcoin και το Blockchain. Ακόμα κι δεν μπορείς να δώσεις τον ορισμό τους, γνωρίζεις για τα καλά την ύπαρξή τους. Στο παρόν άρθρο θα εξηγήσουμε όλα τα SOS για τα κρυπτονομίσματα για να καταλάβεις γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος.

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα είναι ψηφιακά νομίσματα που χρησιμοποιούνται είτε για την ανταλλακτική τους αξία, είτε ως επένδυση για αποκόμιση κέρδους. Στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει το δεύτερο. Υπάρχουν αμέτρητα είδη και τύποι κρυπτονομισμάτων, έχουν όμως όλα ένα κοινό στοιχείο: Είναι βασισμένα στη λογική του Blockchain και είναι εντελώς αποκεντρωμένα από Κεντρικές Τράπεζες και άλλους οργανισμούς. Δηλαδή, ελέγχονται αποκλειστικά από τους κατόχους τους. Φανταστείτε το σαν ένα κλασσικό νόμισμα, ας πούμε ένα ευρώ. Όμως είναι σε ψηφιακή μορφή και κάθε λογής συναλλαγή με αυτό, γίνεται αποκλειστικά online. Πολλές φορές και ανώνυμα. Όσο περισσότεροι έχουν στην κατοχή τους έναν συγκεκριμένο τύπο κρυπτονομισμάτων, τόσο μεγαλώνει και η αξία του.

Πώς όμως λειτουργούν ακριβώς τα κρυπτονομίσματα

Όπως προαναφέρθηκε, τα κρυπτονομίσματα είναι βασισμένα πάνω στην τεχνολογία του Blockchain. Επί της ουσίας, το Blockchain επιτρέπει σε κάποιο κρυπτονόμισμα να αποσταλεί σε άλλο άτομο. Είτε ως πληρωμή, είτε για να αγοραστεί. Κάθε τύπος κρυπτονομίσματος, διαθέτει συνήθως και ξεχωριστό Blockchain. Η βασικότερη διαφορά ανάμεσα στα Blockchains έχει να κάνει με τη διαφοροποίηση στην ταχύτητα των συναλλαγών. Για παράδειγμα, το δημοφιλέστερο όλων, το Bitcoin, μπορεί να εκτελέσει έως 7 συναλλαγές το δευτερόλεπτο ενώ το Ethereum έως 25.

Σε ποια είδη χωρίζονται τα κρυπτονομίσματα

Πάμε να δούμε ποια είναι τα 3 είδη κρυπτονομισμάτων και σε τι διαφέρει το ένα από το άλλο. Πρόκειται για τα εξής:

  • Τα κρυπτονομίσματα Bitcoins

Τα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα, είναι αναμφίβολα τα Bitcoins. Είναι ο πρώτος τύπος κρυπτονομίσματος που ιδρύθηκε, έχει τη μεγαλύτερη αξία από όλα ενώ πλήθος εταιρειών τα δέχονται κανονικά, για την αγορά των προϊόντων τους. Καθημερινά, εκατομμύρια άνθρωποι επενδύουν πάνω τους. Το αστείο είναι ότι στην αρχή χρησιμοποιούνταν σχεδόν αποκλειστικά για παράνομες δραστηριότητες.

  • Τα κρυπτονομίσματα Altcoins

Η δεύτερη κατηγορία, είναι τα Altcoins. Με τον όρο αυτό, εννοούμε ουσιαστικά κάθε κρυπτονόμισμα που δεν είναι Bitcoin. Οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα ιδρύθηκε μετά το Bitcoin (2009), λογίζεται ως Altcoin. Έχουν κάποια κοινά με τα Bitcoins, αλλά διαφέρουν σε περισσότερα, τόσο ως προς τη λογική λειτουργίας όσο και στα προνόμια. Υπάρχουν περισσότερα από 9.000 Altcoins και αποτελούν το 40% της συνολικής αξίας των κρυπτονομισμάτων!

  • Τα κρυπτονομίσματα Tokens

Τέλος έρχονται τα Tokens που είναι μια τελείως ξεχωριστή περίπτωση. Δεν διαθέτουν δικό τους blockchain αλλά χρησιμοποιούν αυτό που έχουν άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum. Για να γίνει πληρωμή με Token πρέπει να διαθέτει το κρυπτονόμισμα του οποίου το blockchain χρησιμοποιεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα NFTs (Non-Fungible Tokens), που αποτελούν μοναδικά περιουσιακά στοιχεία που αγοράζει κανείς με τη λογική του Ethereum.

Περιηγήσου στο μαγικό κόσμο των κρυπτονομισμάτων

Αν ο διαρκώς εξελισσόμενος και εναλλασσόμενος κόσμος των κρυπτονομισμάτων σε συναρπάζει, μη διστάζεις! Επίλεξε τα προγράμματα HOME της SkyTelecom για Internet και Double Play προκειμένου να έχεις εγγυημένη ποιότητα σήματος και να μελετάς απερίσπαστα τις διακυμάνσεις κάθε κρυπτονομίσματος. Mπες στον κόσμο της Skytelecom, του no1 WISP internet provider σε Ελλάδα και Βαλκάνια, με ένα κλικ στο www.skytelecom.gr. Παρέχεται ακόμα και δυνατότητα δωρεάν Try&Buy δοκιμής! Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων ανοίγεται μπροστά σου και περιμένει να τον κατακτήσεις με τις επενδύσεις σου!

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Τι είναι και πώς λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

 

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση