Ικανοποίηση πελατών στα ξενοδοχεία & πώς να τη βελτιώσεις

Ικανοποίηση πελατών στα ξενοδοχεία & πώς να τη βελτιώσεις

Ικανοποίηση πελατών, ο πιο σημαντικός δείκτης απόδοσης για τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα τελευταία χρόνια, ο ανταγωνισμός στον κλάδο της φιλοξενίας αυξάνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους προς τους πελάτες. Αν είσαι λοιπόν ιδιοκτήτης ή διαχειριστής καταλύματος, είναι σημαντικό να δίνεις σημασία στους παράγοντες που επηρεάζουν την ικανοποίηση των καλεσμένων σου. Έτσι, θα είσαι σε θέση να δημιουργείς μεγαλύτερη αξία τόσο γι’ αυτούς όσο και για την δική σου επιχείρηση. Ποιες είναι όμως εκείνες οι συμβουλές που θα την απογειώσουν; Tις συγκεντρώσαμε με βάση την επιστημονική έρευνα και την δική μας εμπειρία και σου τις παρουσιάζουμε μέσα από το κείμενο που ακολουθεί.

Αυτά είναι τα 5+1 top tips γiα να βελτιώσεις την ικανοποίηση πελατών στο κατάλυμά σου

1. Φρόντισε για την καλή κατάσταση των δωματίων σου

Σαφέστατα, ο βασικός παράγοντας για την ικανοποίηση πελατών στα ξενοδοχεία δεν είναι άλλος από την καλή κατάσταση των δωματίων. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωμάτιο τριών κλειδιών, το κατάλυμα είναι σημαντικό να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής στα δωμάτιά του που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της κατηγορίας του.

2. Δώσε έμφαση στον παράγοντα «φιλοξενία»

Αυτό που διαφοροποιεί μία απλή διαμονή από τη φιλοξενία είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Οι σύγχρονοι επισκέπτες ενός καταλύματος αναζητούν μία μοναδική εμπειρία την οποία μόνο οι άνθρωποι μπορούν να απογειώσουν. Γι’ αυτό, η απόδοση και η συμπεριφορά του προσωπικού της επιχείρησής σου αποτελεί βασικό παράγοντα ικανοποίησης πελατών.

3. Άκου τις ανάγκες των καλεσμένων σου & απάντα σε αυτές

Δεν μπαίνουν όλοι οι πελάτες στην διαδικασία να εκφράσουν την ικανοποίηση ή την δυσαρέσκειά τους σχετικά με την διαμονή τους. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να τους ρωτάς όχι επιφανειακά, αλλά ενδελεχώς σχετικά με το τι τους αρέσει ή τι διαφορετικό θα ήθελαν. Επίσης, διάβαζε τα παράπονα, τις κριτικές και τα σχόλια που αφήνουν online, στο Google My Business, στις πλατφόρμες τύπου booking.com ή στα social media του καταλύματος. Ιδανικά, απάντα σε όλους και σε όλα με απόλυτη ευγένεια, αναγνωρίζοντας ότι «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο».

4. Μετάτρεψε την ικανοποίηση πελατών σε νέες κρατήσεις

Η ικανοποίηση πελατών πρέπει να έχει στόχους όπως μία νέα κράτηση ή μία σύσταση σε νέους πελάτες.. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να φροντίσεις για την διατήρηση της επαφής σου με τους πελάτες μέσω newsletters, viber μηνυμάτων ή SMS με προσφορές επιβράβευσης για παλιούς πελάτες.

5. Ξεπέρασε τον ανταγωνισμό!

Ο καλύτερος τρόπος για να ικανοποιήσεις τους πελάτες σου είναι να δεις ποια είναι τα σημεία που κάνουν τον άμεσο ανταγωνισμό σου πετυχημένο. Μάθε τι κάνουν καλύτερα, διαβάζοντας κριτικές των επισκεπτών τους και παίρνοντας feedback από παράγοντες της τοπικής αγοράς

+1. Απογείωσε την ικανοποίηση των πελατών σου με το κατάλληλο internet

Πλέον, όλοι μας χρησιμοποιούμε smart συσκευές. Άρα, χρειαζόμαστε γρήγορη και ποιοτική πρόσβαση στο internet 24/7, ακόμα και όταν βρισκόμαστε σε διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι πολλά καταλύματα στην Ελλάδα δεν διαθέτουν το κατάλληλο επαγγελματικό πρόγραμμα internet με τον εξοπλισμό που απαιτείται για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους. Γι’ αυτό και οι συνδέσεις internet που τους προσφέρουν δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους, αφήνοντάς τους ακόμα και ακάλυπτους.

Τώρα η SkyTelecom, ο #1 σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια, απαντά στις αυξημένες ανάγκες καταλυμάτων και επιχειρήσεων, δημιουργώντας τα νέα προγράμματα Professional. Κάνουν την διαφορά από τον ανταγωνισμό καθώς συνδυάζουν μοναδικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Εγγυημένες ταχύτητες 100Mbps/200Mbps/500Mbps/1Gbps
  • 100% γεωγραφική κάλυψη εντός δικτύου SkyTelecom
  • Μελέτη εγκατάστασης επιχείρησης.

Επιπλέον, είναι τα μόνα που προσφέρουν:

  • Mesh εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
  • Γρήγορη εγκατάσταση έως και σε 5 ημέρες, έναντι 30 του ανταγωνισμού
  • Δυνατότητα δωρεάν δοκιμής με την υπηρεσία Try&Buy.

Έτσι, με τα προγράμματα Professional, έχεις την δυνατότητα να προσφέρεις πάντα το καλύτερο internet σε κάθε σου πελάτη, αυξάνοντας την ικανοποίησή του στα ύψη.

 

Ενημερώσου για το πώς η επιχείρησή σου μπορεί να επωφεληθεί από τα νέα επαγγελματικά προγράμματα Pro & ProFlex της SkyTelecom στο www.skytelecom.gr ή καλώντας την Εξυπηρέτηση Πελατών της στο τηλέφωνο +30 21 5000 5000.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση