Πώς φτιάχνω NFT; Όλες οι λεπτομέρειες

Πώς φτιάχνω NFT; Όλες οι λεπτομέρειες

Πώς φτιάχνω NFT; Να ένα ερώτημα που ίσως σε έχει απασχολήσει, στην περίπτωση που αναζητάς έξυπνους τρόπους για να κερδίσεις χρήματα από το online περιβάλλον. Πέρσι και φέτος, η αγορά τους σημείωσε τεράστια άνοδο. Η τωρινή της αξία ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι το 2025 θα εκτιναχθεί στα 5 δισ. ευρώ. Νούμερα που προκαλούν ίλιγγο. Οι οιωνοί δείχνουν… ευοίωνοι και όσοι γνωρίζουν καλά θεωρούν πως τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να επενδύσει κανείς σε αυτά.

Μολονότι το επιτόκιο των κρυπτονομισμάτων σημειώνει διαρκώς αύξηση, η ανάπτυξη των μη ανταλλάξιμων αξιών είναι αυτή που ταρακούνησε τα ύδατα. Πρώτον, έκαναν την παγκόσμια αγορά να συνειδητοποιήσει ουσιαστικά, πόσο πολύτιμα μπορούν να αποδειχθούν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Κατά δεύτερον, έκανε χιλιάδες ανθρώπους να ερευνήσουν, να ψάξουν, να μάθουν και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσουν NFT. Με πασίγνωστες εταιρείες και κραταιούς ιδιώτες να στρέφονται σε αυτά, είναι λογικό κι επόμενο άπαντες να αναρωτιούνται ‘εγώ, πώς φτιάχνω NFT’; Πριν να φτάσουμε όμως σε αυτήν την επενδυτική προοπτική, ας κάνουμε πρώτα ένα απαραίτητο για τη συνέχεια catch up.

Τι είναι τα NFT;

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία συνήθως είναι άυλα περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται ηλεκτρονικά. Σε αυτά, υπάγονται τα γνωστά σε όλους κρυπτονομίσματα αλλά και τα NFT. Τα NFT, ελληνιστί οι μη ανταλλάξιμες αξίες, αποτελούν μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν αντικείμενα πραγματικού κόσμου.  Μπορούν να είναι έργα τέχνης, φωτογραφίες, λογότυπα, μουσική ή άλλες μορφές ψηφιακού περιεχομένου. Το εύρος είναι τεράστιο καθώς μπορεί να είναι από ένα ψηφιακό ακίνητο μέχρι ένα ζευγάρι ψηφιακά αθλητικά παπούτσια. Για τη δημιουργία ενός NFT αρκεί η φαντασία του δημιουργού του ή ένα οποιοδήποτε ‘αντικείμενο’ της επικαιρότητας.

Σε τι διαφέρουν τα NFT από τα κρυπτονομίσματα;

Τα κέρματα κρυπτονομίσματος είναι ανταλλάξιμα μεγέθη. Δηλαδή ένα Bitcoin είναι ακριβώς ίδιας αξίας και ίδιου τύπου με ένα άλλο. Στον αντίποδα, τα NFT συνδέονται με είδη τέχνης ή μουσικής, οπότε όταν τα αγοράζεις, αποκτάς δικαιώματα κυριότητας του πρωτότυπου είδους. Επομένως, η αξία τους είναι ακόμα πιο μεταβλητή και μπορεί να εκτοξευθεί εν ριπή οφθαλμού! Η αναπαραγωγή του, π.χ. αν αφορά μουσική, μπορεί να είναι δυνατή από άλλους, όμως το πρωτότυπο ανήκει στον αγοραστή. Σαν να αγοράζετε το αντίγραφο ενός διάσημου έργου τέχνης. Η πραγματική αξία ως πολύτιμο αντικείμενο βρίσκεται μόνο στο πρωτότυπο. Όμως οι πληροφορίες που συνοδεύουν ένα NFT το κάνουν να είναι απόλυτα διακριτό από οποιοδήποτε άλλο NFT. Αυτό, βοηθά πολύ στην επαλήθευση του δημιουργού του και στον περιορισμό της πιθανότητας απάτης. Επομένως, κάθε NFT είναι μοναδικό. Η ιδιοκτησία τους, καταγράφεται σε ένα blockchain – ένα ψηφιακό καθολικό παρόμοιο με τα δίκτυα που υποστηρίζουν το Βitcoin. Όπως γίνεται σαφές, σε αντίθεση με τα κλασικά κρυπτονομίσματα, για τα NFTs δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν απευθείας ανταλλαγές και συναλλαγές.

Γιατί να φτιάξω NFT;

Τα NFT διαμορφώνουν μια νέα αγορά στον κόσμο της τέχνης. Η αξία της οποίας θα μπορούσε κάποια στιγμή να συναγωνιστεί την αξία της τρέχουσας αγοράς έργων τέχνης. Διαθέτουν μια πλήρως εδραιωμένη αγορά, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να χάσουν την αξία τους σύντομα. Κατά τον Stephen Howes, διευθυντή της Thomas Crown Art, ‘τα NFT είναι η κορυφαία τάση της δεκαετίας στον χώρο των επενδύσεων’.

Επιπλέον, τα  συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία επειδή είναι ψηφιακά, δεν επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σου. Συνεπώς, δεν καλείσαι να αντιμετωπίσεις ζητήματα κόστους φύλαξης ή μεταφοράς, όπως στην περίπτωση επένδυσης ενσώματου περιουσιακού στοιχείου.

Πώς ξεκινώ να φτιάχνω NFT;

Πριν από οτιδήποτε άλλο, σού συνιστούμε μετά την ανάγνωση του άρθρου αυτού, να αναζητήσεις όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Κάνε ενδελεχή έρευνα και μάθε σε βάθος όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτή τη νέα μορφή επένδυσης.

Το πιο hot όνομα αυτή τη στιγμή στον κόσμο της δημιουργίας και της αγοραπωλησίας NFT, είναι η πλατφόρμα Opensea. Φαντάσου το σαν μια διαδικτυακή γκαλερί-παζάρι. Εδώ, μπορείς να δημιουργήσεις ψηφιακή τέχνη, απλά ανεβάζοντας και δημοπρατώντας ένα δικό σου δημιούργημα στην πλατφόρμα. Μπορείς επίσης να κάνεις προσφορές για δημοπρατούμενα αντικείμενα. Το Opensea, υποστηρίζει μια σειρά από ψηφιακά πορτοφόλια για να καταχωρείς προσφορές. Τα περισσότερα εξ αυτών, έχουν ως currency το κρυπτονόμισμα Εther, που θα πρέπει να αποκτήσεις για να έχεις αγοραστική δύναμη.

Αφού αγοράσεις Ether – κυκλοφορούν δεκάδες σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο -, είσαι έτοιμος να υποβάλλεις προσφορές για να αγοράσεις NFT. Αν δεις κάτι που σε ενδιαφέρει, πάτα ‘Αγορά τώρα’ κι επίλεξε ‘Ταμείο’. Τέλος, κάνε κλικ στην επιλογή ‘Υποβολή’ και… συγχαρητήρια, απέκτησες το πρώτο σου NFT!

Πλέον μπορείς να το μεταπωλήσεις, όταν κρίνεις πως πρέπει. Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα γι’ αυτόν το σκοπό, η οποία συνδέεται και με το Opensea, είναι η Rarible. Εάν πωληθεί, τα χρήματα θα μεταφερθούν στο ψηφιακό σου πορτοφόλι και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αγοράσεις άλλα NFT. Εναλλακτικά, μπορείς να τα εξαργυρώσεις χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή σαν το Coinbase.

Για να φτιάξεις NFT… χρειάζεσαι και αξιόπιστο internet!

Έμαθες λοιπόν μέσα από αυτό το άρθρο ποια είναι τα πρώτα στέρεα βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να φτιάξεις τα δικά σου NFT; Τέλεια. Για να περιηγηθείς όμως περισσότερο στον κόσμο τους, να ενημερωθείς για τα χαρακτηριστικά τους και να αδράξεις κάθε πιθανή ευκαιρία για αγορά ή και πώληση, χρειάζεσαι πρώτα και πάνω απ’ όλα γρήγορο και αξιόπιστο Internet. Γι’ αυτό η SkyTelecom δημιούργησε για σένα τα αξιόπιστα HOME προγράμματα wireless Internet της αγοράς που θα διασφαλίσουν μία άριστη εμπειρία περιήγησης χωρίς ανεπιθύμητα lags και διακοπές. Μπες τώρα στο www.skytelecom.gr, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και απόκτησέ το με δυνατότητα για δωρεάν Try&Buy δοκιμή.

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Πώς φτιάχνω NFT; Όλες οι λεπτομέρειες!»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

 

 

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση