2.4 GHz vs 5GHz: Ποια είναι η καλύτερη συχνότητα Wi-Fi;

2.4 GHz vs 5GHz: Ποια είναι η καλύτερη συχνότητα Wi-Fi;

2.4 GHz vs 5GHz: Ποια είναι η καλύτερη συχνότητα Wi-Fi για να συνδέσεις τις συσκευές σου και να απολαμβάνεις πιο γρήγορες και πιο σταθερές ταχύτητες; Η απάντηση εδώ δεν είναι μία και εξαρτάται από το αν η συσκευή σου έχει οπτική επαφή με το router. Πιο συγκεκριμένα:

–  Στην περίπτωση που η συσκευή με την οποία θέλεις να συνδεθείς στο internet «βλέπει» το router, τότε σου προτείνουμε να αξιοποιήσεις την δύναμη του ασύρματου δικτύου των 5GHz. Έτσι, θα απολαμβάνεις τα βασικά πλεονεκτήματά της συχνότητας που δεν είναι άλλα από την υψηλότερη ταχύτητα και τη σταθερότερη σύνδεση.

– Αν ωστόσο η συσκευή δεν διαθέτει οπτική επαφή με το router, δηλαδή βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο από αυτό, τότε προτίμησε τη συχνότητα των 2.4GHz. Ο λόγος είναι ότι διαθέτει πολύ καλύτερη διαπερατότητα τοίχων και επιφανειών όπως τα πατώματα, φέρνοντάς το internet στο χώρο που βρίσκεσαι.

2.4 GHz vs 5GHz: Τα υπέρ & τα κατά (συνοπτικά)

Υπέρ & κατά των 2.4GHz

+ Μεγαλύτερη εμβέλεια

+ Καλύτερη σταθερότητα σε μεγαλύτερη απόσταση από το router

+ Καλύτερη διαπερατότητα επιφανειών όπως τοίχοι ή πατώματα

– Συμφόρηση στην περίπτωση ταυτόχρονης σύνδεσης πολλών συσκευών στη συχνότητα 2.4GHz

– Παρεμβολές από συσκευές που χρησιμοποιούν την ίδια συχνότητα.

Υπέρ & κατά των 5GHz

+ Υψηλότερη ταχύτητα download & upload λόγω μεγαλύτερου εύρους

+ Μεγαλύτερη αξιοπιστία σε παρεμβολές

+ Καλύτερη ανταπόκριση στην ταυτόχρονη σύνδεση πολλών συσκευών στη συχνότητα 5GHz

– Μικρότερη εμβέλεια

– Αδύναμο σήμα που δεν διαπερνά εύκολα τοίχους ή πατώματα.

5+1 tips για να αξιοποιήσεις καλύτερα τα 2,4 & τα 5 GHz

Στη SkyTelecom είμαστε οι ειδικοί στις υπερυψηλές ταχύτητες internet, προσφέροντάς σου προγράμματα που κάνουν την διαφορά με την ποιότητα και την αξιοπιστία τους. Όποιος λοιπόν κι αν είναι ο πάροχος που έχεις επιλέξει για το internet στο σταθερό σου, σου έχουμε μερικές ακόμα συμβουλές σχετικά με τη χρήση των συχνοτήτων 2.4GHz και 5GHz,

  • Βεβαιώσου ότι το router σου είναι συμβατό με τη συχνότητα 5GHz

Τα routers/modems που κυκλοφορούσαν τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν dual band με αποτέλεσμα να διαθέτουν συμβατότητα μόνο με τη συχνότητα των 2,4GHz. Βεβαιώσου λοιπόν ότι το router σου συνδέεται με τα 5GHz, όπως ο mesh εξοπλισμός που προσφέρει η SkyTelecom σε κάθε πελάτη της.

  • Συντόνισε router & συσκευή στη σωστή συχνότητα

Είτε επιλέξεις τη συχνότητα των 2.4GHz είτε των 5GHz, σιγουρέψου πρώτα ότι τόσο το modem/router όσο και η συσκευή είναι συνδεδεμένες για να λειτουργήσουν στην ίδια συχνότητα.

  • Συντόνισε τις έξυπνες συσκευές σου σε διαφορετικές συχνότητες

Δε χρειάζεται να είναι όλες οι συσκευές του δικτύου σου συντονισμένες στην ίδια συχνότητα. Μπορείς να συνδέσεις αυτές που βρίσκονται κοντά στο router στα 5GHz και αυτές που βρίσκονται σε άλλα δωμάτια στα 2,4GHz. Έτσι, δε θα υπάρχει «συμφόρηση» στο δίκτυο, με αποτέλεσμα όλες οι συσκευές να μπορούν να αξιοποιήσουν στο 100% τις ταχύτητές του.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «2.4 GHz vs 5GHz: Ποια είναι η καλύτερη συχνότητα Wi-Fi»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση