Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα;

Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα;

Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα; Μια ερώτηση που καλείσαι να απαντήσεις αν θες να κάνεις ένα ‘άνοιγμα’ που θα πετύχει μέσω της πρωτοτυπίας του. Βρίσκεσαι στη φάση που έχεις πάρει απόφαση να αναπτύξεις τη δική σου επιχείρηση. Όπως το έχεις σκεφτεί όμως, θα προτιμούσες να αποφύγεις μια κορεσμένη αγορά ή ένα τετριμμένο επιχειρηματικό μοντέλο. Ψάχνεις μια αγορά που είτε είναι ελάχιστα αναπτυγμένη, είτε είναι ανύπαρκτη στη χώρα μας. Μια τέτοια κίνηση είναι αρκετά ριψοκίνδυνη βέβαια γιατί χαράζεις πορεία προς αχαρτογράφητα ύδατα. Αν όμως καταφέρεις να βρεις τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα, ρισκάρεις και πιάσει, τότε εσύ ορίζεις την τύχη σου! Μια τέτοιους είδους μελέτη είναι χρονοβόρα και απαιτητική, ωστόσο με μια πρώτη ανάγνωση μπορούμε να σου δώσουμε μια κατευθυντήριο.

3+1 επιχειρηματικές προτάσεις που λείπουν από την αγορά

Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα: Πρόταση 1 – Pet business

Είναι πέρα για πέρα αλήθεια πως οι νέες γενιές είναι πιο φιλόζωες από ποτέ. Σύμφωνα δε με κάποιες μελέτες, τα κατοικίδια τείνουν να γίνονται δημοφιλέστερα από τα παιδιά. Όποτε αν κάτι θα μας απασχολήσει στις ερχόμενες γενιές, είναι οι pet-friendly και pet-oriented επιχειρήσεις. Η ελληνική αγορά αν και έχει ξεκινήσει να στρέφεται προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Την περασμένη δεκαετία, ίσως και να χαρακτηρίζαμε αυτήν την αγορά ως niche. Όμως η δημοφιλία των κατοικίδιων μας πείθουν πως το potential του pet industry είναι πολύ μεγαλύτερο. Μπορείτε να στραφείτε στον τομέα της φιλοξενίας κατοικιδίων, της εκπαίδευσης, του καλλωπισμού ακόμα και της διασκέδασής τους!

Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα: Πρόταση 2 – Virtual Reality

Αν κάτι πάντα θα θεωρείται πιασάρικο και cool, αυτό είναι οι νέες τεχνολογίες. Αυτή τη στιγμή, το VR είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί στον χώρο της διασκέδασης, του gaming, της εξομοίωσης πτήσεων και πάει λέγοντας. Δεν χρειάζεται δα να είστε και κανένας Software Architect για να υλοποιήσετε μια τέτοια ιδέα. Πολλές επιχειρήσεις μπορούν να σχετίζονται με τις εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να σκεφτείτε την κατάλληλη χρήση της και να την υλοποιήσετε. Όχι να της δώσετε σάρκα και οστά, ούτε να είναι χειροπιαστή! Αρκεί να είναι ορατή μέσω της ειδικής διόπτρας ή των γυαλιών κάποιου.

Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα: Πρόταση 3 – 3D Printing

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης δείχνει να κερδίζει διαρκώς έδαφος και να γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής. Είναι μάλιστα γεγονός ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις συγκαταλέγονται στις πλέον προσοδοφόρες των τελευταίων χρόνων. Βέβαια όταν πρωτομπήκαν στις ζωές μας, λόγω του υψηλού τους κόστους, κάθε άλλο παρά επικερδείς ήταν. Όμως οι τιμές τους σταδιακά έπεσαν και έγιναν πολύ πιο συμφέρουσες τις επιχειρήσεις, βλέποντας τα κέρδη τους να εκτοξεύονται. Εν έτει 2023 είναι δημοφιλέστερες από ποτέ, εκτυπώνοντας ιατρικές συσκευές μέχρι προσωπικά είδη για το κάθε σπίτι. Μολονότι το συγκεκριμένο είδος επιχείρησης υπάρχει στην Ελλάδα, υπάρχει μια πληθώρα τομέων όπου η παρουσία τους δεν είναι επαρκής. Μήπως αυτό είναι το ‘κενό’ στην αγορά που ψάχνεις;

Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα: +1 Πρόταση – Αγοραπωλησία NFT

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, τι είναι και πώς να φτιάξεις NFT. Από όταν τα NFT έκαναν την εμφάνισή τους, διαρκώς επιδεικνύουν μια ανοδική τάση που δεν κάμπτεται. Όπως όλα δείχνουν, αυτή η πορεία θα συνεχιστεί ακάθεκτη και για τα προσεχή χρόνια δημιουργώντας διαρκώς πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις. Με τα NFT όλο και περισσότερα μοναδικά αντικείμενα βλέπουν την αξία τους να εκτοξεύεται χρόνο με τον χρόνο. Επί της ουσίας, έχει δημιουργηθεί μια πρωτοφανής και ρηξικέλευθη αγορά άνευ προηγουμένου που κανείς δεν γνωρίζει πού μπορεί να φτάσει. Ίσως είναι η ευκαιρία σου!

Στήσε τη νέα επιχειρηματική ιδέα σου με σύμμαχο τη SkyTelecom!

Ενημερώθηκες για το τι είδους επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα και είσαι έτοιμος να πάρεις τα λελογισμένα ρίσκα σου; Τι είναι αυτό που χρειάζεσαι για να φτιάξεις NFT, να βρεις τον καλύτερο εξοπλισμό για 3D printing και να κάνεις έρευνα αγοράς για το VR και τα Pet Business; Μα φυσικά, αξιόπιστο Internet, κατάλληλο για επιχειρήσεις. Για τον λόγο αυτό, η SkyTelecom δημιούργησε τα αξιόπιστα BUSINESS προγράμματα wireless Internet της αγοράς Μπες τώρα στο www.skytelecom.gr, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και απόκτησέ το με δυνατότητα για δωρεάν Try&Buy δοκιμή.

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση