Dropshipping: Τι είναι & πώς θα κερδίσεις από αυτό;

Dropshipping: Τι είναι & πώς θα κερδίσεις από αυτό;

Dropshipping: Τι είναι και πώς λειτουργεί το πιο ανερχόμενο μοντέλο online πωλήσεων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί τεράστια ευκαιρία για επιχειρηματική επένδυση αυτή την περίοδο. Ήδη, υπολογίζεται ότι η παγκόσμια βιομηχανία του ξεπερνά τα 226 δις δολάρια, ενώ παρουσιάζει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Στο κείμενο που ακολουθεί, θα διαβάσεις πώς λειτουργεί, ποια είναι τα πλεονεκτήματά του και γιατί αξίζει να το εντάξεις κι εσύ στο μοντέλο της επιχείρησής σου.

Dropshipping είναι… να έχεις online κατάστημα χωρίς απόθεμα!

Αν έπρεπε να συνοψίσουμε τι είναι το dropshipping, θα λέγαμε το εξής: Πρόκειται για τον τρόπο online παραγγελιών όπου ο πωλητής δεν διαθέτει απόθεμα των προϊόντων που εμπορεύεται. Όσα πουλάει στο ηλεκτρονικό του κατάστημα τα προμηθεύεται από μεσάζοντα που είναι είτε κάποιος χονδρέμπορος, είτε ο ίδιος ο κατασκευαστής. Ο έμπορος λοιπόν, δεν χρειάζεται ούτε να ασχολείται με το απόθεμα, ούτε με την αποθήκη, ούτε καν με τα logistics. Ο προμηθευτής είναι αυτός που αναλαμβάνει την υποχρέωση να διεκπεραιώσει την παραγγελία εκ μέρους του πωλητή. Έτσι η μέθοδος dropshipping μετατρέπει ουσιαστικά το e-shop σε ‘βιτρίνα’.

Dropshipping: Ποια είναι τα top πλεονεκτήματά του;

Μερικά από τα πλεονεκτήματα που κάνουν το dropshipping όλο και πιο δημοφιλές είναι τα εξής:

1. Απαιτεί μικρό κεφάλαιο

Το χαμηλό κεφάλαιο εκκίνησης, είναι ίσως το μεγαλύτερο αβαντάζ του dropshipping. Εκτός από το ότι δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής παραγγελιών, ενοίκια, πάγια έξοδα και άλλα, υπάρχει και κάτι ακόμα. Πληρώνεις για ένα προϊόν, μόνο αν γίνει πώληση και πληρωθείς πρώτα από τον πελάτη!

2. Ενέχει ελάχιστο ρίσκο

Δεν καλείσαι να διαχειρίζεσαι ούτε αποθέματα, ούτε να φροντίζεις να μην ξεμείνεις από πρώτες ύλες, ούτε να διατηρείς αποθήκες. Εκτός από την ευθύνη όμως όλων αυτών, υπάρχουν όπως προαναφέραμε και μειωμένα έξοδα. Επομένως αν η επιχείρηση δεν εξελιχθεί όπως περίμενες, οι απώλειες θα είναι εμφανώς μικρότερες συγκριτικά με τα παραδοσιακά μαγαζιά.

3. Μπορεί να ξεκινήσει άμεσα

Μπορείς να ξεκινήσεις την επιχείρηση σου σε χρόνο dt! Το μόνο που έχεις ανάγκη, είναι να κατασκευάσεις το e-shop σου, να έχεις αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο και να βρεις έναν φερέγγυο προμηθευτή! Επιπλέον, αν είσαι ομαδικός παίκτης, μπορείς να φιλοξενηθείς στις διεθνείς ναυαρχίδες του dropshipping όπως το Amazon και το eBay.

4. Δεν προϋποθέτει φυσικές εγκαταστάσεις

Μπορείς να οργανώσεις το eshop σου απλά από το laptop σου όπου κι αν είσαι. Το μόνο που χρειάζεσαι πάλι, είναι μια γρήγορη σύνδεση στο Ίντερνετ για άμεση επικοινωνία με προμηθευτές και πελάτες.

5. Δεν έχει περιορισμούς στις πωλήσεις ειδών

Εφόσον δεν αγοράζεις κάτι αν δεν πωληθεί, μπορείς να προσφέρεις μια τεράστια ποικιλία προϊόντων στους πελάτες σου. Αφουγκράσου την αγορά και εστίασε στα trends.

+1. Το dropshipping είναι απόλυτα ευέλικτο!

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του dropshipping είναι η ευελιξία που προσφέρει. Επιλέγεις εσύ τους συνεργάτες σου, εργάζεσαι όσο και όποτε θες, προσθαφαιρείς προϊόντα και προσαρμόζεις τις marketing στρατηγικές σου όπως θες.

Τελικά, αξίζει να επενδύσεις στο dropshipping;

Το dropshipping είναι ιδανικό για εταιρείες που θέλουν – με ελάχιστο ρίσκο – να δοκιμαστούν σε διαφορετικές επιχειρηματικές ιδέες. Στην Ελλάδα, φαίνεται πως το dropshipping βρήκε στέρεο υπόβαθρο και κερδίζει διαρκώς έδαφος. Ήδη υπάρχουν αρκετά success stories με εγχώριους dropshippers που μεσουρανούν στο ελληνικό online shopping, ενώ η αγορά δεν δείχνει κορεσμό.

Κατάκτησε τον κόσμο του dropshipping στην Ελλάδα με γρήγορο & αξιόπιστο internet!

Έχοντας πλέον μάθει αρκετά για την αγορά του dropshipping, ήρθε η ώρα να μάθεις και το πιο σημαντικό! Για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητές του, θα χρειαστείς πρώτα και πάνω απ’ όλα γρήγορο και αξιόπιστο internet. Ο λόγος; Προφανής: Όλη η εμπορική σου δραστηριότητα θα είναι άυλη, καθώς θα βασίζεται στις δυνατότητες της σύνδεσης internet της επιχείρησής σου. Τι θα έλεγες λοιπόν για μία πραγματικά αξιόπιστη σύνδεση η οποία θα σου προσφέρει πάντα μέγιστες ταχύτητες internet, ώστε να υπάρχει διαρκώς απρόσκοπτη επικοινωνία με τους πελάτες και τους προμηθευτές σου; Τώρα, η SkyTelecom σου προσφέρει τα νέα προγράμματα Business που θα καλύψουν άριστα τις ανάγκες της. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει & διαπίστωσε την υψηλή ποιότητά του.

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Dropshipping: Τι είναι & πώς θα κερδίσεις από αυτό!»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

 

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση