Πρόβλημα ίντερνετ: Αναγνώρισέ το, αντιμετώπισέ το!

Πρόβλημα ίντερνετ: Αναγνώρισέ το, αντιμετώπισέ το!

Πρόβλημα ίντερνετ… αυτή η μάστιγα! Είμαστε σίγουροι ότι κι εσύ έχεις αντιμετωπίσει κατά καιρούς πολλά και διάφορα «θεματάκια» με τη σύνδεσή σου. Θυμάσαι εκείνο το βράδυ με την παρέα σου στο σπίτι που προσπαθούσατε να δείτε ταινία η οποία τελικά δεν κατέβηκε ποτέ; Πώς ένιωσες σε εκείνο το online meeting με τους συνεργάτες σου που δε μπορούσαν ούτε να σε δουν ούτε να σε ακούσουν; Για να μη μιλήσουμε για το σήμα του Wi-Fi σου που ούτε κατά διάνοια φτάνει στο υπνοδωμάτιό σου, ούτε φυσικά για την ταχύτητα του προγράμματός σου που ουδεμία σχέση έχει με την ταχύτητα που σου είχε υποσχεθεί ο πάροχός σου!

Τα 5+1 πιο συχνά προβλήματα ίντερνετ και οι λύσεις τους!

Ευτυχώς, κάθε πρόβλημα ίντερνετ έχει και τη λύση του. Το θέμα είναι να εντοπίσεις την αιτία και να την αντιμετωπίσεις όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται. Στο κείμενο που ακολουθεί, θα διαβάσεις για τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των συνδέσεων, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν.

1. Το router σου αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα

Στην περίπτωση που αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τη σύνδεση του ίντερνετ, τότε πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να ελέγξεις το router και τα λαμπάκια του. Συνήθως, στους περισσότερους τύπους router, τα λαμπάκια που πρέπει να παραμένουν ανοιχτά είναι: το power (της ενέργειας), το  dsl/broadband (του συγχρονισμού), το Internet/online (ip) και το wifi/wlan για το ασύρματο ίντερνετ. Σε κάθε περίπτωση, έλεγξε τις οδηγίες χρήσης του router σου.

2. Το router σου είναι κακής ποιότητας

Πολλά router, κυρίως αυτά που προσφέρονται δωρεάν με τον εργοστασιακό εξοπλισμό των τηλεφωνικών συνδέσεων, είναι μέτριας ποιότητας. Πρόκειται για φθηνές συσκευές, οι οποίες όμως δεν προσφέρουν υψηλές αποδόσεις ίντερνετ.

Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι άλλη από το να αντικαταστήσεις το εργοστασιακό router με ένα νέας τεχνολογίας το οποίο επιτρέπει ακόμα πιο υψηλές ταχύτητες λήψεις, πιο δυνατό Wi-Fi, γρήγορο LAN και θύρες USB 3.0 που ολοκληρώνουν το δίκτυο υψηλής ταχύτητας.

3. Το WiFi σήμα του ίντερνετ είναι ασθενές

Μήπως το σήμα του Wi-Fi είναι καμπάνα στην περιοχή γύρω από το router, αλλά μειώνεται όσο απομακρύνεσαι από αυτή; Οι πιθανές αιτίες σε αυτό το πρόβλημα είναι αρκετές. Ενδεχομένως να οφείλεται σε μεγάλη απόσταση της συσκευής σου από το router, σε παρεμβολές από άλλα δίκτυα WiFi ή από άλλες συσκευές.

Η λύση στο πρόβλημα του ασθενούς Wi-Fi είναι να τοποθετήσεις έναν αξιόπιστο Wi-Fi repeater σε μία σούκο πρίζα. Έτσι, θα ενισχύσεις αποτελεσματικά το σήμα στο χώρο που σε ενδιαφέρει. Στην περίπτωση δε που είσαι συνδρομητής της SkyTelecom, δε θα χρειαστείς καμία τέτοια συσκευή, καθώς το ασύρματο σήμα της φτάνει το ίδιο δυνατό σε όλους τους χώρους του σπιτιού σου.

4. Το δίκτυο του παρόχου σου πέφτει συνέχεια

Πολλές φορές, τα δίκτυα γνωστών παρόχων πέφτουν ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν μεγάλο μέρος των χρηστών τους ανά την επικράτεια. Συνήθως, αυτού του τύπου τα θέματα διαρκούν από λίγα λεπτά έως και πολλές ώρες.

Τέτοια προβλήματα ίντερνετ λύνονται από την κεντρική διαχείριση των παρόχων σταθερής τηλεφωνίας. Από την πλευρά σου, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι proactive και να επιλέξεις έναν αξιόπιστο πάροχο όπως η SkyTelecom, ο οποίος είναι γνωστός για την απροβλημάτιστη λειτουργία του δικτύου του.

5. Η πραγματική ταχύτητα ίντερνετ είναι πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική

Είναι φορές που αναρωτιέσαι γιατί το πρόγραμμα ίντερνετ του σπιτιού σου είναι τόσο αργό και αναποτελεσματικό, ενώ θα έπρεπε να τρέχει σφαίρα. Ο λόγος είναι ότι ο πάροχος σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ που έχεις επιλέξει δεν σου προσφέρει στην πράξη την ταχύτητα την οποία σου υπόσχεται στο συμβόλαιό σου.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ίντερνετ είναι να εμπιστευτείς έναν πάροχο που προσφέρει εγγύηση ταχύτητας. Όποιο πρόγραμμα της SkyTelecom και αν διαλέξεις, η εταιρεία δεσμεύεται για την ταχύτητά του.

+1. Η ταχύτητα ίντερνετ του προγράμματός σου απλά δε σε καλύπτει

Η εποχή αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, το ίδιο και οι ανάγκες μας στο ίντερνετ. Τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, Netflix, online gaming, συνδρομητική τηλεόραση μέσω internet απαιτούν υπερυψηλές ταχύτητες. Έτσι, μία σύνδεση 24Mbps ενδεχομένως να μην επαρκεί για την εξυπηρέτηση της δικής σου οικογένειας.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να αναβαθμίσεις το πρόγραμμα ίντερνετ του σπιτιού σου με βάση τις πραγματικές σου ανάγκες. Μάθε ποια είναι η κατάλληλη ταχύτητα για το σταθερό σου ή επικοινώνησε σήμερα με την Εξυπηρέτηση Πελατών SkyTelecom για να σε κατατοπίσει κατάλληλα.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Πρόβλημα ίντερνετ: Αναγνώρισέ το, αντιμετώπισέ το!»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση