Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση ή προτζέκτορα

Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση ή προτζέκτορα

Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση ή προτζέκτορα, μία διαδικασία που σίγουρα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσεις κάποια στιγμή. Γιατί να βλέπεις με δυσκολία αθλητικούς αγώνες, ταινίες και σειρές μέσω συνδρομητικών online υπηρεσιών στις 14-15 ίντσες του laptop σου ή στις 22-23 του PC σου, όταν υπάρχει η δυνατότητα να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου θέαμα σε 43, 50, 55 ή ακόμα και περισσότερες; Κάνε λοιπόν την έξυπνη επιλογή και πρόβαλε στην tv ό,τι φαίνεται στην οθόνη του PC ή του laptop σου, αξιοποιώντας έναν από τους παρακάτω τρόπους που σου προτείνουμε στο κείμενο που ακολουθεί.

Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση: Οι 4 πιο δημοφιλείς τρόποι

1. Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI: Ο κλασικός τρόπος

Ο πιο συνήθης τρόπος για να πραγματοποιήσεις σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση και να τη χρησιμοποιήσεις ως δεύτερη οθόνη είναι το καλώδιο HDMI. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεσή είναι η τηλεόρασή σου να διαθέτει θύρα HDMI – όλες οι τηλεοράσεις τεχνολογίας LCD και LED την διαθέτουν. Το καλώδιο προσφέρει μεταφορά εικόνας σε άριστη ποιότητα, ωστόσο ενδέχεται να μη σου φανεί πρακτικό λόγω του μήκους του και του χώρου που θα δεσμεύσει.

Παρατήρηση 1: Αν η τηλεόρασή σου είναι παλιάς τεχνολογίας VGA, τότε μαζί με το καλώδιο HDMI θα χρειαστείς και αντάπτορα HDMI σε VGA.

Παρατήρηση 2: Οι υπολογιστές Apple MacBook και Microsoft Surface διαθέτουν mini HDMI και όχι HDMI, οπότε θα χρειαστείς και τον ανάλογο αντάπτορα.

2. Ασύρματη σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση μέσω Chromecast: Ο εύκολος τρόπος

Το μέγεθός αυτής της συσκευής είναι μικρό, αλλά οι δυνατότητές της μεγάλες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο για να προβάλλεις FHD περιεχόμενο από Android ή iOS στην τηλεόρασή σου. Το εργαλείο αυτό της Google συνδέεται σε οποιαδήποτε θύρα HDMI της τηλεόρασής σου και χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυό σου, προσφέροντάς σου την ευκαιρία να εκτελείς video streaming από το PC, το tablet ή το smartphone στην τηλεόρασή σου. Μάλιστα, τα Chromecast νέας γενιάς σε συνδυασμό με το Google Home μπορούν να ελεγχθούν και φωνητικά.

3. Ασύρματη σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση μέσω Miracast: Σαν HDMI, αλλά μέσω WiFI!

Tο Miracast είναι ένα πρότυπο που ελπίζει ότι μια μέρα θα εξαφανίσει την ανάγκη για καλώδια HDMI. Σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σου για να μεταφέρεις ασύρματα την εικόνα από την οθόνη τους στην έξυπνη τηλεόρασή σου. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι εξαιρετικά εύκολος: βάζεις τo laptop σου να σκανάρει τις συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία, εμφανίζεται η τηλεόρασή σου στη σχετική λίστα, την επιλέγεις και η ασύρματη σύνδεση ολοκληρώθηκε.

4. Ασύρματη σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση μέσω Apple AirPlay: Μόνο για χρήστες Mac

Για το τέλος αφήσαμε το AirPlay, το οποίο και ενδιαφέρει τους πιστούς της Apple. Χρησιμοποίησέ τo για να μεταδώσεις μέσω ροής ή να μοιραστείς περιεχόμενο από τις συσκευές σου στο Apple TV ή σε οποιαδήποτε έξυπνη τηλεόραση. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνδέσεις τη συσκευή σου στο δίκτυο, να βρεις το περιεχόμενο που θέλεις να μεταδόσεις και απλά να επιλέξεις την κοινή χρήση.

Για σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση χρειάζεσαι γρήγορο και αξιόπιστο internet!

Σου αρέσει να προβάλεις το περιεχόμενο του laptop σου στην τηλεόραση ή τον προτζέκτορά σου; Οι παραπάνω τρόποι, ενσύρματοι ή ασύρματοι, σίγουρα θα σε βοηθήσουν για να το πραγματοποιήσεις. Ωστόσο, υπάρχει μία ακόμα προϋπόθεση για να το καταφέρεις: μία γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση internet, χωρίς διακοπές ή lags. Για σένα λοιπόν που αναζητάς το καλύτερο για την οικιακή σου ψυχαγωγία και τις καθημερινές σου ανάγκες, η SkyTelecom δημιούργησε και σου προτείνει τα νέα προγράμματα HOME με:

  • Εγγύηση πραγματικής ταχύτητας
  • Κάλυψη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών
  • Τιμές από 17,90€
  • Επιπλέον έκπτωση 10% για φοιτητές και ανέργους
  • Δυνατότητα επιλογής προγράμματος Internet Only ή Double Play
  • Δυνατότητα για μία εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμαστική περίοδο.

Ανακάλυψε σήμερα το ιδανικό πρόγραμμα που θα καλύψει άριστα τις ανάγκες σου στο www.skytelecom.gr.

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση ή προτζέκτορα»;

Διάβασε περισσότερα ενδιαφέροντα που σε αφορούν στο νέο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση