Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση ή προτζέκτορα

Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση ή προτζέκτορα

Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση ή προτζέκτορα, μία διαδικασία που σίγουρα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσεις κάποια στιγμή. Γιατί να βλέπεις με δυσκολία αθλητικούς αγώνες, ταινίες και σειρές μέσω συνδρομητικών online υπηρεσιών στις 14-15 ίντσες του laptop σου ή στις 22-23 του PC σου, όταν υπάρχει η δυνατότητα να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου θέαμα σε 43, 50, 55 ή ακόμα και περισσότερες; Κάνε λοιπόν την έξυπνη επιλογή και πρόβαλε στην tv ό,τι φαίνεται στην οθόνη του PC ή του laptop σου, αξιοποιώντας έναν από τους παρακάτω τρόπους που σου προτείνουμε στο κείμενο που ακολουθεί.

Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση: Οι 4 πιο δημοφιλείς τρόποι

1. Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI: Ο κλασικός τρόπος

Ο πιο συνήθης τρόπος για να πραγματοποιήσεις σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση και να τη χρησιμοποιήσεις ως δεύτερη οθόνη είναι το καλώδιο HDMI. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεσή είναι η τηλεόρασή σου να διαθέτει θύρα HDMI – όλες οι τηλεοράσεις τεχνολογίας LCD και LED την διαθέτουν. Το καλώδιο προσφέρει μεταφορά εικόνας σε άριστη ποιότητα, ωστόσο ενδέχεται να μη σου φανεί πρακτικό λόγω του μήκους του και του χώρου που θα δεσμεύσει.

Παρατήρηση 1: Αν η τηλεόρασή σου είναι παλιάς τεχνολογίας VGA, τότε μαζί με το καλώδιο HDMI θα χρειαστείς και αντάπτορα HDMI σε VGA.

Παρατήρηση 2: Οι υπολογιστές Apple MacBook και Microsoft Surface διαθέτουν mini HDMI και όχι HDMI, οπότε θα χρειαστείς και τον ανάλογο αντάπτορα.

2. Ασύρματη σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση μέσω Chromecast: Ο εύκολος τρόπος

Το μέγεθός αυτής της συσκευής είναι μικρό, αλλά οι δυνατότητές της μεγάλες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο για να προβάλλεις FHD περιεχόμενο από Android ή iOS στην τηλεόρασή σου. Το εργαλείο αυτό της Google συνδέεται σε οποιαδήποτε θύρα HDMI της τηλεόρασής σου και χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυό σου, προσφέροντάς σου την ευκαιρία να εκτελείς video streaming από το PC, το tablet ή το smartphone στην τηλεόρασή σου. Μάλιστα, τα Chromecast νέας γενιάς σε συνδυασμό με το Google Home μπορούν να ελεγχθούν και φωνητικά.

3. Ασύρματη σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση μέσω Miracast: Σαν HDMI, αλλά μέσω WiFI!

Tο Miracast είναι ένα πρότυπο που ελπίζει ότι μια μέρα θα εξαφανίσει την ανάγκη για καλώδια HDMI. Σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σου για να μεταφέρεις ασύρματα την εικόνα από την οθόνη τους στην έξυπνη τηλεόρασή σου. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι εξαιρετικά εύκολος: βάζεις τo laptop σου να σκανάρει τις συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία, εμφανίζεται η τηλεόρασή σου στη σχετική λίστα, την επιλέγεις και η ασύρματη σύνδεση ολοκληρώθηκε.

4. Ασύρματη σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση μέσω Apple AirPlay: Μόνο για χρήστες Mac

Για το τέλος αφήσαμε το AirPlay, το οποίο και ενδιαφέρει τους πιστούς της Apple. Χρησιμοποίησέ τo για να μεταδώσεις μέσω ροής ή να μοιραστείς περιεχόμενο από τις συσκευές σου στο Apple TV ή σε οποιαδήποτε έξυπνη τηλεόραση. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνδέσεις τη συσκευή σου στο δίκτυο, να βρεις το περιεχόμενο που θέλεις να μεταδόσεις και απλά να επιλέξεις την κοινή χρήση.

Για σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση χρειάζεσαι γρήγορο και αξιόπιστο internet!

Σου αρέσει να προβάλεις το περιεχόμενο του laptop σου στην τηλεόραση ή τον προτζέκτορά σου; Οι παραπάνω τρόποι, ενσύρματοι ή ασύρματοι, σίγουρα θα σε βοηθήσουν για να το πραγματοποιήσεις. Ωστόσο, υπάρχει μία ακόμα προϋπόθεση για να το καταφέρεις: μία γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση internet, χωρίς διακοπές ή lags. Για σένα λοιπόν που αναζητάς το καλύτερο για την οικιακή σου ψυχαγωγία και τις καθημερινές σου ανάγκες, η SkyTelecom δημιούργησε και σου προτείνει τα νέα προγράμματα HOME με:

  • Εγγύηση πραγματικής ταχύτητας
  • Κάλυψη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών
  • Τιμές από 17,90€
  • Επιπλέον έκπτωση 10% για φοιτητές και ανέργους
  • Δυνατότητα επιλογής προγράμματος Internet Only ή Double Play
  • Δυνατότητα για μία εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμαστική περίοδο.

Ανακάλυψε σήμερα το ιδανικό πρόγραμμα που θα καλύψει άριστα τις ανάγκες σου στο www.skytelecom.gr.

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση ή προτζέκτορα»;

Διάβασε περισσότερα ενδιαφέροντα που σε αφορούν στο νέο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση