Upload ταχύτητα και πώς να την εκτοξεύσεις!

Upload ταχύτητα και πώς να την εκτοξεύσεις!

Upload ταχύτητα, η ταχύτητα ανεβάσματος με την οποία αποστέλλονται δεδομένα από τις συσκευές που έχεις συνδέσει στο router σου προς το διαδίκτυο. Στην πράξη και με απλά λόγια, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία ανεβάζεις κάθε είδους αρχεία σου. Μεταξύ άλλων, σου επιτρέπει να:

  • Ανεβάζεις φωτογραφίες σε Facebook, Instagram και social media
  • Ανεβάζεις video στο κανάλι σου στο youtube
  • Συγχρονίζεις το content σου σε cloud υπηρεσίες
  • Στέλνεις e-mail με επισυναπτόμενα αρχεία
  • Στέλνεις εικόνα σε βίντεοκλήσεις
  • Αλληλεπιδράς με άλλους online χρήστες σε gaming πλατφόρμες
  • Χρησιμοποιείς online επαγγελματικές εφαρμογές για αρχιτέκτονες, γραφίστες, developers κ.α.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ταχύτητα upload;

Η ταχύτητα upload αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα της online εμπειρίας σου μετά την ταχύτητα download. Και οι δυο εξαρτώνται από παράγοντες όπως:

  • Το πρόγραμμα που σου προσφέρει ο πάροχος σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ

Κάθε πρόγραμμα ίντερνετ, εκτός από την ταχύτητα download, διαθέτει και ταχύτητα upload. Έλεγξε την ονομαστική ταχύτητα upload του προγράμματός σου, επιβεβαιώνοντας ό,τι συμβαδίζει με την πραγματική μέσα από ένα speedtest.

  • Το πόσες συσκευές έχεις συνδεδεμένες στο δίκτυό σου

Αν έχεις περισσότερες από μία συνδεδεμένες συσκευές στο δίκτυο, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να παρατηρήσεις και διαφορετικές ταχύτητες upload σε κάθε συσκευή. Όσο περισσότερες συσκευές και αν έχεις, τόσο αναμένεται να πέσει και η ταχύτητα.

Ποια είναι η κατάλληλη ταχύτητα upload με βάση τις ανάγκες σου;

Όλες οι καθημερινές σου εργασίες όπως το upload φωτογραφιών και μικρών βίντεο και ο συγχρονισμός της συσκευής σου με το cloud μπορούν να καλυφθούν άνετα με ταχύτητα upload από 2 Mbps και πάνω. Αν ωστόσο ασχολείσαι με online gaming ή χρησιμοποιείς απαιτητικά και εξειδικευμένα προγράμματα για λόγους δουλειάς, τότε χρειάζεσαι το κάτι παραπάνω στην ταχύτητα upload. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 5 ή και παραπάνω Mbps, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σου.

Συμμετρική σύνδεση, η λύση που εκτοξεύει την ταχύτητα upload!

Τα καλύτερα mainstream προγράμματα της αγοράς, όπως το HomeAirFiber 50 Double Play και το HomeAirFiber 100 Double Play, συνδυάζουν υπερυψηλές ταχύτητες download 50 ή και 100 Mbps αντίστοιχα με ταχύτητες upload έως 10 Mbps. Ωστόσο, οι πιο top ταχύτητες upload προσφέρονται μόνο από εξειδικευμένες συμμετρικές συνδέσεις, όπου η ταχύτητα download ισοδυναμεί με αυτή του upload. Για παράδειγμα μια συμμετρική σύνδεση 24/24 Μbps σημαίνει ότι έχει λήψη 24 Mbps και ταχύτητα φόρτωσης 24 Μbps. Tην ίδια στιγμή, η αναλογία αυτή σε μία απλή σύνδεση αλλάζει σε 24 Mbps download / 2 Mbps upload.

Ανακάλυψε τα νέα προγράμματα UPSTREAM με κορυφαία ταχύτητα upload!

Είσαι gamer, youtuber, γραφίστας, developer ή αρχιτέκτονας; Τότε σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα upload για την ψυχαγωγία ή την δουλειά σου. Για σένα λοιπόν που αναζητάς το κάτι παραπάνω, η SkyTelecom δημιούργησε και σου προτείνει τα νέα προγράμματα της σειράς UPSTREAM. Πρόκειται για τις πιο εξειδικευμένες προτάσεις της αγοράς που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, καθώς προσφέρουν συμμετρική σύνδεση download/upload. Τσέκαρε τα προγράμματα:

Έλα ΣΗΜΕΡΑ στη SkyTelecom & επίλεξε το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει με μία εντελώς δωρεάν δοκιμή Try&Buy.

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Upload ταχύτητα και πώς να την εκτοξεύσεις»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε αφορούν στο νέο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση