Ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά δημοτικού

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά δημοτικού

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά δημοτικού, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τους γονείς παγκοσμίως. Ο κόσμος του Internet είναι γεγονός ότι προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και των ικανοτήτων τους. Αξιοποιώντας τον σωστά, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν να:

 • Εξοικειώνονται με τη νέα τεχνολογία και το σύγχρονο digital περιβάλλον
 • Αξιοποιούν το διαδίκτυο για μαθησιακούς σκοπούς
 • Αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και την δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως μέσο ενημέρωσης & ψυχαγωγίας.

Εκτός όμως από τεράστιες δυνατότητες για όλους μας, κρύβει και κινδύνους. Με ποιον τρόπο λοιπόν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ορθή του χρήση από παιδιά, προστατεύοντάς τα αποτελεσματικά από κακόβουλες ιστοσελίδες ή χρήστες;

Τα παιδιά μπαίνουν από νωρίς στον κόσμο του διαδικτύου

Η χρήση υπολογιστών καθώς και η πλοήγηση στο Internet μπαίνουν στην ζωή των παιδιών πολύ νωρίς, συνήθως από το δημοτικό. Εκεί έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τις βασικές αρχές της πληροφορικής. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι πολλά παιδιά είναι ήδη εξοικειωμένα πριν ακόμα από το ξεκίνημα του, μέσα από τις οικογένειές τους. Από την πλευρά μας, ως γονείς, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε δεν είναι να τα αποκόψουμε από την τεχνολογία, αλλά να τα ενθαρρύνουμε να την αξιοποιούν σωστά, πάντα υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους ή και ειδικών παιδοψυχολόγων.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KidsWeb ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά δημοτικού: Οι 10 βασικές αρχές

Φυσικά, η ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά απαιτεί κανόνες. Για να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – SafeInternet4Kids.gr συγκέντρωσε όλα όσα πρέπει να διδάξουμε στους μικρούς μας φίλους, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη χρήση του μέσου. Έτσι, ως γονείς, οφείλουμε να τους μάθουμε τους 10 βασικούς κανόνες ορθής χρήσης του οι οποίοι είναι οι εξής:

 1. Βάζω όρια στη χρήση του διαδικτύου και δεν παραμελώ τις υπόλοιπες δραστηριότητες μου.
 2. Δεν αντικαθιστώ τους φίλους μου στον πραγματικό κόσμο με τους φίλους από το διαδίκτυο.
 3. Προστατεύω την ιδιωτικότητά μου. Προσαρμόζω τις ρυθμίσεις απορρήτου ώστε να μην επιτρέπεται στον οποιοδήποτε να διαβάζει τα δημοσιεύματα μου, να βλέπει τις φωτογραφίες μου και να έχει διάδραση με εμένα.
 4. Δε δέχομαι να συναντηθώ μόνος μου με κάποιον που γνώρισα διαδικτυακά όσο χρόνο και αν συνομιλώ μαζί του.
 5. Δεν παίζω παιχνίδια και δεν επισκέπτομαι ιστοσελίδες ακατάλληλες για την ηλικία μου.
 6. Προσέχω να μην αποκαλύπτω τα προσωπικά μου δεδομένα και χρησιμοποιώ έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.
 7. Σέβομαι τους άλλους χρήστες του διαδικτύου και δεν κοινοποιώ σχόλια και φωτογραφίες που μπορεί να προσβάλλουν ή να στεναχωρήσουν τους φίλους μου.
 8. Θυμάμαι πάντα πως ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο μπορεί να μείνει εκεί για πάντα οπότε σκέφτομαι διπλά πριν κοινοποιήσω οτιδήποτε.
 9. Δε δέχομαι αιτήματα φιλίας από άγνωστα άτομα και δε συνομιλώ με ανθρώπους που δε γνωρίζω στην πραγματική ζωή.
 10. Εάν κάτι με ενοχλήσει ή με κάνει να νιώσω περίεργα διαδικτυακά, το μοιράζομαι με κάποιον ενήλικα που εμπιστεύομαι.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από θέματα διαδικτύου, γονικού ελέγχου και ασφάλειας των παιδιών, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – SafeInternet4Kids.gr

Το KidsWeb εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά δημοτικού

Σε κάθε περίπτωση, ο σίγουρος σύμμαχος των παιδιών δημοτικού για την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο δεν είναι άλλος από τον γονικό έλεγχο. Η SkyTelecom, απαντώντας στους προβληματισμούς των γονιών και τις ανάγκες των παιδιών, δημιούργησε το νέο πρωτοποριακό πακέτο Internet KidsWeb. λειτουργεί ως αυτόνομη γραμμή Internet η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα και ανεξάρτητα από την βασική γραμμή που μπορεί να έχει κάποιος χρήστης. Στόχος του είναι να καλύψει πλήρως τις ανάγκες παιδιών σχολικής ηλικίας για απομακρυσμένη επικοινωνία με το σχολείο τους (μαθήματα, εργασίες) αλλά & για την ασφαλή διασκέδαση τους στο Internet. Παράλληλα, τα προστατεύει αποτελεσματικά χάρη στις smart λειτουργίες του όπως:

 • Χρονοδιακόπτης σερφαρίσματος με επιλογή από τον γονέα
 • Antivirus
 • Camera blocked access
 • Αποτροπή σερφαρίσματος σε site ενηλίκων
 • Αποτροπή σερφαρίσματος σε online gaming sites με επιλογή από τον γονέα.

Το νέο πρόγραμμα KidsWeb σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίησή μας σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό για την προστασία των παιδιών. Μάθε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά του προγράμματος εδώ.

Ανακάλυψε επίσης όλα τα νέα best seller προγράμματα της SkyTelecom από 17,90€.

και επωφελήσου τώρα με μία ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστική περίοδο Try&Buy.

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά δημοτικού»;
Μάθε περισσότερα στο νέο μας SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση