Μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ, μία διαδικασία που σίγουρα θα έχεις πραγματοποιήσει μία ή και περισσότερες φορές για να διαπιστώσεις πώς «ρολάρει» το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει. Οι περισσότεροι πάροχοι στην Ελλάδα διαφημίζουν τις γρήγορες συνδέσεις τους και υπόσχονται τεράστιες ταχύτητες download και upload. Ωστόσο, στην πραγματικότητα σπάνια τις προσφέρουν. Έτσι, ενώ το πρόγραμμά σου υποτίθεται ότι τρέχει με 24, 50 ή και 100 Mbps, εν τέλει δεν καταφέρνει να φτάνει ούτε τις μισές. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να σιγουρευτείς ότι λειτουργεί σωστά, μετρώντας τακτικά τις ταχύτητές του και ζητώντας την αποζημίωση που δικαιούσαι, αν και εφόσον παρουσιάζει προβλήματα.

Πώς πραγματοποιείται η μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ;

Για να μετρήσεις την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής σου, χρειάζεται να αξιοποιήσεις ειδικές εφαρμογές μετρητών ταχύτητας / speed tests που βρίσκονται διαθέσιμες online. Προτίμησε να εμπιστευτείς ανεξάρτητες και αξιόπιστες εφαρμογές που δε συνδέονται με τον πάροχο του προγράμματος σταθερής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείς όπως το speedtest, το speedcheck και το fast. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και απαιτεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Είναι ίδια τα αποτελέσματα όλων των εργαλείων μέτρησης;

Τα αποτελέσματα μεταξύ παρόμοιων εργαλείων μέτρησης είναι πιθανόν να διαφέρουν, είτε γιατί χρησιμοποιούν διαφορετική μεθοδολογία μέτρησης (όπως διαφορετικά μεγέθη αρχείων ή πολλαπλά αρχεία) είτε λόγω της μεσολάβησης άλλων δικτύων που μπορούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις.

Ποιοι είναι οι δείκτες που πρέπει να προσέξεις κατά τη μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ;

Ο δείκτης που ενδιαφέρει το μέσο χρήστη δεν είναι άλλος από την ταχύτητα download. Αυτή είναι η ταχύτητα με την οποία λαμβάνουμε, σερφάρουμε και κατεβάζουμε αρχεία, συμπεριλαμβανομένου και του streaming. Ωστόσο, εξειδικευμένοι χρήστες όπως οι gamers, οι youtubers, οι developers και οι γραφίστες που χρειάζεται να ανεβάζουν ή να επεξεργάζονται μεγάλο όγκο αρχείων online, ενδιαφέρονται και για την ταχύτητα upload. Σημαντικός δείκτης είναι και το ping, δηλαδή ο χρόνος που διανύεται μεταξύ ενός αιτήματος και μιας απόκρισης στο server και στην πράξη εξασφαλίζει τα λιγότερα δυνατά lags. Σε αντίθεση με τους άλλους δείκτες, πρέπει να είναι όσο πιο μικρό γίνεται, ιδανικά κοντά στο μηδέν.

Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν τη μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ;

Κατά τη χρήση εργαλείων μέτρησης της ταχύτητας ίντερνετ από τον υπολογιστή θα πρέπει να προσέξεις μία σειρά ορισμένων παραγόντων που ενδέχεται να την επηρεάσουν. Το PC σου πρέπει να είναι προστατευμένο από ιούς και να έχει εγκαταστήσει όλα τα τελευταία service packs και updates. Επίσης, κατά την διάρκεια του τεστ, χρειάζεται να απενεργοποιήσεις τα proxy settings και να μη χρησιμοποιείς VPN, το οποίο θα αποδώσει χαμηλότερη ταχύτητα λόγω της κρυπτογράφησης.

Υπάρχει εγγύηση πραγματικής ταχύτητας σύνδεσης στο ίντερνετ;

Για όλα τα προγράμματα ίντερνετ, η SkyTelecom προσφέρει δέσμευση πραγματικής ταχύτητας. Έτσι, όποιο πρόγραμμά της και αν επιλέξεις, σου προσφέρει την ταχύτητα που σου υπόσχεται. Στην περίπτωση που δεν μείνεις ικανοποιημένος, η SkyTelecom θα σε αποζημιώσει.

Απόλαυσε πραγματικές ταχύτητες 24/35/50/100/200/500 Mbps με την εγγύηση της SkyTelecom

Με τη SkyTelecom, τον πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο πάροχο σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ, απολαμβάνεις πραγματικές ταχύτητες που ισοδυναμούν με τις ονομαστικές. Η εταιρεία σου προσφέρει:

  • Μία ευρεία γκάμα προγραμμάτων που καλύπτουν κάθε ανάγκη οικιακών χρηστών ή επιχειρήσεων
  • Δέσμευση πραγματικής ταχύτητας
  • Κάλυψη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας
  • Ανταγωνιστικές τιμές από 17,90€
  • Ειδική επιπλέον έκπτωση 10% για φοιτητές και ανέργους.

Διαπίστωσε και συ στην πράξη την αξιοπιστία των προγραμμάτων της! Επίλεξε αυτό που σε ενδιαφέρει και απόλαυσέ το εντελώς δωρεάν με μία Try&Buy δοκιμαστική περίοδο.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε αφορούν στο νέο SkyTelecom Blog.

 

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση