Netflix vs Amazon Prime Video: Ποιο Είναι Καλύτερο;

Netflix vs Amazon Prime Video: Ποιο Είναι Καλύτερο;

Το Netflix και το Amazon Prime Video αποτελούν δύο από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες streaming σήμερα.

Και οι δύο πλατφόρμες προτιμώνται από πληθώρα ατόμων, καθώς προσφέρουν εξαιρετικό πρωτότυπο περιεχόμενο, μεγάλη διαθεσιμότητα σε ταινίες και σειρές για να επιλέξει κανείς και δελεαστικές τιμές.

Ποια όμως αξίζει περισσότερο να επιλέξετε με βάση το κόστος, τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις εκάστοτε ανάγκες σας;

Προκειμένου να σας βοηθήσουμε στο δίλημμα αυτό, έχουμε δημιουργήσει το σημερινό οδηγό όπου θα δούμε πώς συγκρίνονται οι δύο αυτές δημοφιλείς πλατφόρμες μεταξύ τους και τι προσφέρει η κάθε μια.

Ας ξεκινήσουμε με την σύγκριση.

Διαφορά #1: Πρωτότυπο Περιεχόμενο

Το Netflix είναι μια δημοφιλής υπηρεσία streaming που παρέχει μεγάλο εύρος τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών, άνιμε, ντοκιμαντέρ και πολλά ακόμη, με νέες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες να προστίθενται κάθε εβδομάδα.

Έχει εκτεταμένη βιβλιοθήκη με πληθώρα τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών, μεγάλο αριθμό πρωτότυπων τίτλων, και υψηλή ποιότητα ανάλυσης.

Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα πρωτότυπου περιεχομένου μεταξύ των οποίων οι σειρές “Stranger Things”, “The Crown”, “The Witcher” και το “Bridgerton”.

Ακόμη, το Netflix προσφέρει υπότιτλους για περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες από το Amazon Prime.

Από την άλλη πλευρά, το Amazon Prime Video, το αντίπαλο δέος του Netflix, είναι μια αμερικανική συνδρομητική υπηρεσία ροής και ενοικίασης βίντεο Amazon που προσφέρεται τόσο ως αυτόνομη υπηρεσία όσο και ως μέρος της συνδρομής Prime της Amazon.

Προσφέρει ταινίες και σειρές που παράγονται από την Amazon MGM Studios ή έχουν λάβει άδεια από την Amazon, τα λεγόμενα Amazon Originals, ενώ η υπηρεσία φιλοξενεί επίσης περιεχόμενο από τρίτους παρόχους.

Αναφορικά με πρωτότυπο περιεχόμενο, ορισμένες σειρές αποτελούν τα εξής: “The Marvelous Mrs. Maisel”, “The Boys” και “The Man in the High Castle”.

Συγκριτικά με το Netflix, το Amazon Prime διαθέτει μικρότερη βιβλιοθήκη πρωτότυπου περιεχομένου.

Διαφορά #2: Εξατομίκευση και Ποιότητα Περιεχομένου

Το περιεχόμενο του Netflix είναι πολύ καλά οργανωμένο, ποιοτικό και προσφέρει πολύ μεγάλη εξατομίκευση με βάση τις ανάγκες των χρηστών.

Σε αντίθεση με το Netflix, το Amazon Prime Video δεν έχει τόσο καλή οργάνωση,  ποιότητα και εξατομίκευση περιεχομένου. Αυτό συμβαίνει γιατί εστιάζει περισσότερο στην ποσότητα και όχι τόσο πολύ στην ποιότητα.

Διαφορά #3: Κόστος

Το Netflix προσφέρει διάφορα προγράμματα συνδρομής, υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή, και το βασικό πακέτο ξεκινά από μόλις 7,99€ το μήνα!

Το Amazon Prime κοστίζει 6,99€ τον μήνα, παρέχει δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή, όμως στις χώρες του εξωτερικού έχει προσθέσει διαφημίσεις στο περιεχόμενό του κάτι το οποίο επηρεάζει ιδιαίτερα την συνολική εμπειρία χρήστη.

Προς το παρόν δεν έχουν έρθει διαφημίσεις στο Amazon Prime Video της Ελλάδας, αλλά είναι πιθανό να συμβεί κάποια στιγμή.

Διαφορά #3: Δημοτικότητα

Το Amazon Prime Video και το Netflix, όπως κάναμε λόγο και νωρίτερα, αποτελούν δικαιωματικά τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες streaming.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Statista, σε γενικές γραμμές το Netflix είναι πιο δημοφιλές από το Amazon Prime.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη αγορά για το Netflix και το Amazon Prime Video, με βάση τους αριθμούς τηλεθεατών για το 2024, εκτιμάται ότι έχει πάνω από 173 εκατομμύρια θεατές Netflix και περίπου 164 εκατομμύρια θεατές Prime.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το Netflix είναι πιο δημοφιλές από το Amazon Prime στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Αυστραλία, και το Prime Video είναι πιο σύνηθες στην Ινδία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

Με Λίγα Λόγια

Το Netflix και το Amazon Prime Video είναι δύο από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες streaming παγκοσμίως, με τα δικά τους χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα.

Τώρα λοιπόν που γνωρίζεις ποια είναι τα μοναδικά πλεονεκτήματα που ξεχωρίζουν το Netflix, δύο πράγματα σου λείπουν μόνο!

  • Μια σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο για να απολαύσεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες απρόσκοπτα και
  • Μια σύνδεση στο ίδιο το Netflix!

Με τα προγράμματα Triple Play της Skytelecom, τα συνδυάζεις όλα σε ένα και μόνο πακέτο! Μπορείς λοιπόν να έχεις μαζί σταθερή τηλεφωνία, Ίντερνετ και δωρεάν συνδρομή στο Netflix!

Μάλιστα, η Skytelecom σου προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσεις δωρεάν το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει, χάρη στην υπηρεσία Try&Buy, για τρεις ολόκληρες μέρες, χωρίς καμία δέσμευση αγοράς!

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση