Παρακολούθηση πτήσεων live 24/7 με ένα κλικ!

Παρακολούθηση πτήσεων live 24/7 με ένα κλικ!

Η παρακολούθηση πτήσεων, ήταν κάποτε ένα ουτοπικό σενάριο. Κι αυτό διότι η «παρακολούθηση πτήσεων» με την κυριολεκτική σημασία του όρου, ήταν φύσει αδύνατη· κανένα όχημα επίγειας μεταφοράς δεν ήταν σε θέση να προσεγγίσει την ταχύτητα των αεροπλάνων. Επομένως, μια παρακολούθηση πτήσεων, θα ήταν εφικτή μόνο από αέρος, ίσως μόνο με κάποιο άλλο αεροσκάφος.

Τι εννοούμε σήμερα με τον όρο «παρακολούθηση πτήσεων»

Πλέον, με την έλευση της ψηφιοποίησης και την εξάπλωση του Διαδικτύου, η «παρακολούθηση πτήσεων» έχει άλλη σημασία. Κι είναι πιο εφικτή από ποτέ. Αν το επιθυμείς, μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία μιας πτήσης 24/7/365 με ένα και μόνο πάτημα από το κινητό σου. Πώς το πετυχαίνεις; Μέσα από διάφορες ψηφιακές εφαρμογές ή ιστοσελίδες, που με τα κατάλληλα στοιχεία, εντοπίζουν και παρακολουθούν ψηφιακά όποια πτήση τους ζητήσεις. Είτε η πτήση είναι εγχώρια, είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο! Από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες για την παρακολούθηση πτήσεων, είναι το flightradar24 και το flightaware.

Ποιον σκοπό εξυπηρετεί;

Στην αρχή, πραγματοποιούσαν την παρακολούθηση πτήσεων μέσω ραντάρ. Εξυπηρετούσε στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου. Άλλωστε, μόνο οι αμιγώς επαγγελματίες έκαναν χρήση των συστημάτων ραντάρ πτήσεων.

Όμως, ξεπεράσαμε την απεικόνιση μέσω ραντάρ καθώς τη θέση τους πήραν οι ψηφιακές προβολές χαρτών. Έτσι πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια από τον μέσο άνθρωπο το σημείο όπου πετά ένα αεροσκάφος. Παράλληλα, η αξιοποίηση των ανακτήσιμων δεδομένων μιας πτήσης, προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους ίδιους τους επιβάτες και τους οικείους τους. Όλες αυτές οι πληροφορίες λοιπόν, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ιδιώτη, για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως:

  • Τις πληροφορίες για το μέρος αναχώρησης και το αεροδρόμιο προορισμού.
  • Την ανάκτηση λεπτομερειών γύρω από τον τύπο του αεροπλάνου και τη χωρητικότητά του
  • Την ενημέρωση για τους χρόνους άφιξης και τις πιθανές καθυστερήσεις.
  • Τον εντοπισμό προβλημάτων στις πτήσεις και την ενημέρωση για αναγκαστικές προσγειώσεις/ προσυδατώσεις ή συντριβές.

Πρακτικές πληροφορίες 

Στην παρακολούθηση πτήσεων, το σημείο αναφοράς είναι η απεικόνιση του χάρτη, που περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για τις πιο πολυάριθμες πτήσεις. Όμως, στην προβολή του χάρτη, μπορεί κανείς να βρει και πιο  στοχευμένες πληροφορίες, εφόσον ορίσει στο πεδίο εισαγωγής συγκεκριμένο αριθμό πτήσης.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες κατά την παρακολούθηση πτήσεων περιλαμβάνουν:

  • Το όνομα της αεροπορικής εταιρείας.
  • Την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης και την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.
  • Την πραγματική ώρα αναχώρησης (μετά από πιθανή καθυστέρηση).
  • Την εκτιμώμενη ώρα άφιξης.
  • Τη διανυθείσα απόσταση.
  • Την εναπομείνασα απόσταση.
  • Τη μικρότερη απόσταση ανάμεσα σε αφετηρία και τερματισμό.
  • Πληροφορίες για τον τύπο αεροσκάφους.
  • Το ύψος της πτήσης (σε πόδια).
  • Την ταχύτητα πτήσης του αεροσκάφους.

Συχνά, για λόγους ασφαλείας, κάποιες από τις πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες και εμφανίζουν δίπλα τους το σύμβολο του λουκέτου.

Από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες στο ραντάρ πτήσεων, είναι η δυνατότητα απόκρυψης όλων των υπολοίπων πτήσεων στον χάρτη. Με ένα απλό κλικ, η παρακολούθηση πτήσεων μπορεί πλέον να αφορά σε μία και μόνο πτήση! Έτσι μπορείς να απομονώσεις στο ραντάρ μόνο εκείνη που σε ενδιαφέρει, εξαφανίζοντας για λόγους διευκόλυνσης όλες τις υπόλοιπες.

Non stop παρακολούθηση πτήσεων μέσω της SkyTelecom

Για να παρακολουθείς απρόσκοπτα τις πτήσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου, ένα πράγμα είναι απαραίτητο: να έχεις και μια σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, μπες σήμερα κιόλας στο skytelecom.gr. Επίλεξε ανάμεσα στα πιο αξιόπιστα προγράμματα της αγοράς, εκείνο που σε ικανοποιεί περισσότερο και ετοιμάσου να βιώσεις την τελειότερη εμπειρία πλοήγησης. Μάλιστα, η SkyTelecom σου προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσεις δωρεάν το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει, χάρη στην υπηρεσία Try&Buy, για τρεις ολόκληρες ημέρες, χωρίς καμία δέσμευση αγοράς!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Παρακολούθηση πτήσεων live 24/7 με ένα κλικ!»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση