Μετρητής Internet: Ποιον να εμπιστευτώ;

Μετρητής Internet: Ποιον να εμπιστευτώ;

Μετρητής Internet: Μια εφαρμογή ή ιστοσελίδα που πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς για να ελέγχεις την ταχύτητα της σύνδεσής σου. Άλλωστε, οι περισσότεροι πάροχοι στην Ελλάδα, περιαυτολογούν και μάλιστα με μεγάλες δόσεις υπερβολής για τις επιδόσεις και τις ταχύτητές τους. Οι δήθεν δεσμεύσεις για μεγάλες ταχύτητες download και upload, δίνουν και παίρνουν, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι… φρούδες υποσχέσεις! Συχνά, η πραγματική ταχύτητα με την οποία «τρέχει» η σύνδεσή σου, είναι μικρότερη κι από τη μισή που σου έταξαν! Επομένως, για να «σερφάρεις»  σίγουρα με την ταχύτητα που… πληρώνεις, οφείλεις να την ελέγχεις συχνά – πυκνά! Ο μετρητής Internet είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις: ένας σύμμαχος που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν πληρώνεις μάταια τον πάροχό σου ή όχι!

Μετρητής Internet: Πώς να τον χρησιμοποιήσω και τι ακριβώς κάνει;

Αν θες να μετρήσεις την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής σου, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα speed test (μετρητής ταχύτητας). Αρκετές μετρήσεις είναι διαθέσιμες δωρεάν online, είτε με απευθείας έλεγχο μέσω ιστοσελίδων, είτε κάνοντας download το αντίστοιχο application. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και συνήθως διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιονδήποτε;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι όλοι οι μετρητές Internet αξιόπιστοι. Προσπάθησε να επιλέξεις speed tests από ιστοσελίδες που είναι τελείως ανεξάρτητες με τον πάροχό σου. Κάποιοι από τους πιο δημοφιλείς και ακριβείς μετρητές, είναι οι ακόλουθοι:

Κάθε μετρητής δίνει τα ίδια αποτελέσματα;

Όχι, τα αποτελέσματα ανάμεσα στα speed test συνήθως ποικίλλουν. Είτε λόγω διαφοράς στη μεθοδολογία μέτρησης (π.χ. άλλα μεγέθη αρχείων), είτε λόγω της παρέμβασης άλλων δικτύων που συχνά προκαλούν καθυστερήσεις.

Σε ποιες τιμές πρέπει να εστιάσεις;

Η βασικότερη τιμή που επηρεάζει τον μέσο χρήστη, είναι η ταχύτητα download. Δηλαδή η ταχύτητα με την οποία κατεβάζεις αρχεία, σερφάρεις και streamάρεις. Όσοι χρήστες επεξεργάζονται ή ανεβάζουν online μεγάλο όγκο αρχείων, ελέγχουν και την ταχύτητα upload, που ουσιαστικά είναι το ακριβώς ανάποδο. Συνήθως αφορά τους προγραμματιστές, τους γραφίστες ή τους influencers. Για τους gamers, σημαντικό ρόλο παίζει ο δείκτης ping, ο οποίος υποδηλώνει την ταχύτητα απόκρισης του server στο κλικ. Όσο μικρότερη είναι η τιμή στον δείκτη ping, τόσο το καλύτερο!

Πώς η SkyTelecom είναι ο δικός σου μετρητής Internet

Ένας μετρητής Internet είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για οποιονδήποτε πάροχο, εκτός της SkyTelecom! Γιατί το λέμε αυτό; Διότι η SkyTelecom εφαρμόζει έμπρακτα όποια υπόσχεση δίνει, παρέχοντας κλειδωμένες ταχύτητες Ίντερνετ με εγγύηση απόδοσης, χωρίς την παραμικρή απόκλιση! Η SkyTelecom, ούτε λίγο, ούτε πολύ, προσφέρει δεσμεύσεις πραγματικής ταχύτητας για όλα της τα προγράμματα!

Αν θες να αποκτήσεις κι εσύ την εγγυημένη ταχύτητα στο Internet που πάντα ονειρευόσουν, μπες άμεσα στο skytelecom.gr. Επίλεξε ανάμεσα στα πιο αξιόπιστα προγράμματα της αγοράς, εκείνο που σε ικανοποιεί περισσότερο και ετοιμάσου να βιώσεις την τελειότερη εμπειρία πλοήγησης. Μάλιστα, η SkyTelecom σου προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσεις δωρεάν το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει, χάρη στην υπηρεσία Try&Buy, για τρεις ολόκληρες ημέρες, χωρίς καμία δέσμευση αγοράς!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Μετρητής Internet: Ποιον να εμπιστευτώ;»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση