Απόκρυψη αριθμού τηλεφώνου: Πώς & γιατί να την ενεργοποιήσεις!

Απόκρυψη αριθμού τηλεφώνου: Πώς & γιατί να την ενεργοποιήσεις!

Απόκρυψη αριθμού τηλεφώνου: Μια λειτουργία που επιτρέπει σε έναν οποιοδήποτε συνδρομητή να αποκρύψει τον αριθμό του κατά την τηλεφωνική κλήση. Με την απόκρυψη αριθμού, η συσκευή του παραλήπτη δεν προβάλει τον αριθμό του καλούντα, επομένως και την ταυτότητά του.

Η απόκρυψη αριθμού τηλεφώνου ισχύει όπου κι αν καλέσω;

Ασφαλώς όχι. Ο πάροχος τηλεφωνίας (κινητής ή σταθερής) απορρίπτει την απόκρυψη αριθμού όταν καλείς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς άμεσης επέμβασης (π.χ. Αστυνομία). Ακόμα κι αν δεν την «μπλοκάρει» όμως ο πάροχος, οι εν λόγω φορείς συνήθως διαθέτουν μέσα εμφάνισης του καλούντα αριθμού. Οι λόγοι; Αυτονόητοι! Σκέψου απλά να μπορούσε ο κάθε ασυνείδητος να καλεί στο ΕΚΑΒ ή στην Πυροσβεστική κάνοντας φάρσες. Επιπλέον, σε κάποιες χώρες ή περιοχές, η απόκρυψη αριθμού ίσως απαγορεύεται ή η χρήση της έχει περιορισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες, το ιδανικό είναι να έχεις επικοινωνήσει πρώτα με τον πάροχο υπηρεσιών σου.

Γιατί να χρησιμοποιήσει κάποιος την απόκρυψη αριθμού τηλεφώνου;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα επιθυμούσε να αποκρύψει τον αριθμό πραγματοποιώντας μια κλήση. Για προσωπικούς λόγους, για διατήρηση της ανωνυμίας, για ασφάλεια ή για αποτροπή μιας πιθανής καταχώρισης με μελλοντικές ανεπιθύμητες κλήσεις.

Πώς μπορώ να καλέσω με απόκρυψη αριθμού;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ενεργοποιήσεις την απόκρυψη αριθμού. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, διαφέρουν ανάλογα τη χώρα, τον πάροχο υπηρεσιών και το τηλεφωνικό σύστημα που χρησιμοποιείς. Οι δημοφιλέστεροι είναι οι εξής:

Χρήση κωδικού

Στις περισσότερες χώρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν συγκεκριμένο κωδικό για να αποκρύψεις τον αριθμό σου, μόνιμα ή επιλεκτικά. Στην Ελλάδα, για να πραγματοποιήσεις προσωρινά μια κλήση από κινητό με απόκρυψη, πρέπει να πληκτρολογήσεις #31# πριν από το νούμερο. Μετά το τέλος της κλήσης η υπηρεσία απενεργοποιείται αυτόματα. Για σταθερό τηλέφωνο, μπορείς να ενεργοποιήσεις τη μόνιμη ή την επιλεκτική απόκρυψη. Για να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία μόνιμης απόκρυψης αριθμού από σταθερό, πληκτρολόγησε *32# και το κουμπί κλήσης. Ομοίως και για την απενεργοποίησή της. Για να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία για συγκεκριμένη κλήση, πληκτρολόγησε *31* και τον αριθμό κλήσης. Όπως και με το κινητό, μετά την κλήση η υπηρεσία θα σταματήσει να είναι σε ισχύ.

Γενικές ρυθμίσεις κλήσεων συσκευής

Στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα, μπορείς να ενεργοποιήσεις την επιλογή ‘Απόκρυψη αριθμού’ από τις γενικές ρυθμίσεις κλήσεων της συσκευής. Η υπηρεσία θα παραμείνει ενεργή μέχρι να την απενεργοποιήσεις.

Αίτημα προς τον πάροχο υπηρεσιών

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο ίδιος ο πάροχος υπηρεσιών τηλεφωνίας μπορεί να σε βοηθήσει να αποκρύψεις τον αριθμό σου. Ειδικά αν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος για τον οποίο επιθυμείς να έχεις απόκρυψη αριθμού τηλεφώνου σε μόνιμη βάση.

Είναι προσβλητικό να καλώ με απόκρυψη αριθμού;

Σε καμία περίπτωση. Όλοι γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ότι ζούμε σε ένα σύστημα υπερσυνδεδεμένο και κανείς δεν θα το παρεξηγήσει. Αυτό που μετράει περισσότερο από όλα, είναι η ασφάλεια! Και μόνο το ονοματεπώνυμο αρκεί ώστε να βρει κάποιος τη διεύθυνση που μένεις ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό δεδομένο. Από εκεί και πέρα, όλα είναι πιθανά. Άλλωστε διαδικτυακά, οι υπηρεσίες είναι… συγκοινωνούντα δοχεία. Για παράδειγμα, γνωρίζοντας το πού μένεις, αρκεί κάποιος να συνδεθεί στο ‘ανοιχτό’ Wi-Fi σου κι από εκεί κι έπειτα να φτάσει ακόμα και στους κωδικούς των καρτών σου!

Για να περιορίσεις όσο περισσότερο μπορείς τους κινδύνους που ελλοχεύουν, πρέπει να έχεις μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η SkyTelecom έχει δημιουργήσει τα πλέον αξιόπιστα προγράμματα wireless Internet της αγοράς, διασφαλίζοντας μία άψογη και ασφαλή εμπειρία πλοήγησης. Μπες τώρα στο www.skytelecom.gr, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και απόκτησέ το με δυνατότητα για δωρεάν Try&Buy δοκιμή.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Απόκρυψη αριθμού τηλεφώνου: Πώς & γιατί να την ενεργοποιήσεις!»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση