Ασφάλεια Wi-Fi: 3+1 τρόποι για να προστατευτείς

Ασφάλεια Wi-Fi: 3+1 τρόποι για να προστατευτείς

Ασφάλεια Wi-Fi. Μια κρίσιμη παράμετρος για κάθε οικιακό δίκτυο Internet, που πολλοί από εμάς αμελούν εντελώς! Ερχόμαστε στο μεγάλο ερώτημα λοιπόν: είναι ασφαλές το δικό σου Wi-Fi ή το έχεις ανοιχτό και είσαι ο… ευεργέτης της γύρω περιοχής; Δυστυχώς, πολλοί είναι όσοι δεν ενδιαφέρονται να το θωρακίσουν, καθώς εφόσον κάνουν τη δουλειά τους, δεν τους απασχολεί! Όμως αυτή η προσέγγιση είναι πέρα για πέρα αφελής, ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Όντως, η σύνδεση περισσότερων συσκευών δεν σου κοστίζει άμεσα κάτι, καθώς το πάγιο που πληρώνεις είναι σταθερό. Ωστόσο το bandwidth, δεν είναι ατελείωτο. Ένας και μόνο παράνομος χρήστης, αρκεί για να δεσμεύσει τέτοιο όγκο δεδομένων (π.χ. ασταμάτητο downloading), ώστε να μην μπορείς να εργαστείς. Αυτό όμως, είναι το λιγότερο! Εφόσον κάποιος έχει τη δυνατότητα να μπει στο Wi-Fi σου, έχει πρόσβαση και στο οικιακό σου δίκτυο. Επομένως, μπορεί να δει τα αποθηκευμένα αρχεία, τις ιστοσελίδες που βλέπεις καθώς και να υποκλέψει usernames, passwords και κωδικούς καρτών.

Επομένως καταλαβαίνεις πως η ασφάλεια Wi-Fi είναι υψίστης σημασίας. Μην ανησυχείς όμως! Παρακάτω θα βρεις τις 3+1 ενέργειες που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια Wi-Fi.

Ασφάλεια WiFi: Password, η πρώτη γραμμή άμυνας

Μια απλοϊκή αλλά πολύ βασική κίνηση για την ασφάλεια του Wi-Fi σου, είναι το να… βάλεις έναν κωδικό! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στις ρυθμίσεις του router και να αλλάξεις το default password. Βάλε κάτι εύκολο για εσένα, αλλά απίθανο να το μαντέψει κάποιος άλλος και… καθάρισες. Επιπλέον, αλλάζοντας password, αυτόματα σταματάς και να τροφοδοτείς με δωρεάν Ίντερνετ όλους όσους «παρασιτούσαν» ως τώρα! Αν αλλάζεις ανά 2-3 μήνες το password, δυσκολεύεις πολύ τη ζωή όποιου είχε βάλει στο μάτι το Wi-Fi σου!

Ασφάλεια WiFi: Έλεγξε το Firmware

Όταν λέμε «firmware» εννοούμε το «λειτουργικό» του router. Έλεγξε από τις ρυθμίσεις της ίδιας της συσκευής ή από τη σελίδα του κατασκευαστή, αν έχεις το τελευταίο update/ έκδοσή του. Αν όχι, φρόντισε να το κάνεις download προκειμένου

Ασφάλεια WiFi: Προσοχή στη χρήση του WPS

Πολλά routers έχουν ένα button που βοηθά την αυτόματη wireless σύνδεση στο WiFi. Ομολογουμένως, αντί να συλλαβίζεις κάθε φορά το password, αυτό είναι προτιμότερο και πιο βολικό! Όμως, σε ελεύθερη μετάφραση, κάθε επισκέπτης μπορεί να πατήσει το button και να κάνει login. Για να γνωρίζεις 100% ποιος μπορεί να συνδέεται και ποιος όχι, μπορείς να απενεργοποιήσεις τη σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις του router.

Ασφάλεια WiFi: Κρύψε το SSID για έξτρα προστασία

Το SSID είναι ουσιαστικά η ονομασία του Wi-Fi σου όπως φαίνεται σε κάθε συσκευή που κάνει αναζήτηση δικτύου. Αν επιλέξεις να μην είναι εμφανές, τότε για να κάνει κάποιος σύνδεση σε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τόσο το Password όσο και το SSID! Όπως καταλαβαίνεις, το να ψάχνεις δύο «αγνώστους Χ» (SSID & Password) είναι πολύ πιο δύσκολο από να ψάχνεις έναν (μόνο το password)!

Ασφάλεια WiFi & SkyTelecom πάνε μαζί!

Έχοντας λοιπόν μάθει τα πάντα γύρω από την ασφάλεια Wi-Fi, το επόμενο βήμα είναι να τα εφαρμόσεις κιόλας! Για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, πρέπει να έχεις μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η SkyTelecom έχει δημιουργήσει τα πλέον αξιόπιστα προγράμματα wireless Internet της αγοράς, διασφαλίζοντας μία άψογη και ασφαλή εμπειρία πλοήγησης. Μπες τώρα στο www.skytelecom.gr, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και απόκτησέ το με δυνατότητα για δωρεάν Try&Buy δοκιμή.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Ασφάλεια Wi-Fi: 3+1 τρόποι για να προστατευτείς»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση