Τι είναι το spam στο Messenger;

Τι είναι το spam στο Messenger;

Τι είναι το spam στο Messenger, ποιος στέλνει τέτοια μηνύματα και πού αρχειοθετούνται; Το ξενόγλωσσο ακρωνύμιο «s.p.a.m.» κάνει λόγο για Stupid Pointless Annoying Messages, δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «ανόητα, ανούσια και ενοχλητικά μηνύματα». Συγκεκριμένα στο Messenger, πρόκειται για τα μηνύματα που έχουν αποσταλεί από χρήστες που δεν ανήκουν στον κύκλο των «φίλων» σου. Επομένως, το Messenger, εφόσον δεν είσαι συνδεδεμένος διαδικτυακά με το συγκεκριμένο προφίλ, φροντίζει να τα χαρακτηρίζει έτσι και να τα διαχωρίζει από τα υπόλοιπα μηνύματα.

Πού μπορώ να βρω τα spam μηνύματα που έχω λάβει;

Για να γίνει καλύτερα σαφές το τι είναι το spam στο Messenger, να εξηγήσουμε ότι όπως υπάρχει το αίτημα φιλίας, υπάρχει και το αίτημα μηνύματος. Απλώς για τους «φίλους» σου, η αποδοχή του αιτήματος γίνεται αυτόματα και το μήνυμα μεταβαίνει στο inbox. Πολλοί λοιπόν που δεν γνωρίζουν τι είναι το spam στο messenger, αγνοούν επίσης τον φάκελο με το όνομα ‘Αιτήματα μηνυμάτων’. Εκεί υπάρχουν τα μηνύματα από άσχετα προφίλ, για τα οποία δεν λαμβάνεις κάποια ειδοποίηση.

Για να δεις αν έχεις λάβει τέτοια μηνύματα και να τα διαβάσεις, κάνε κλικ πάνω αριστερά στο Messenger είτε στις τρεις γραμμές (για το application), είτε στις τρεις τελείες (αφορά τa inbox στο facebook.com) και επίλεξε τα ‘Αιτήματα μηνυμάτων’. Τα Αιτήματα μηνυμάτων περιλαμβάνουν δύο κατηγορίες: η πρώτη αφορά τα μηνύματα από προφίλ που ‘ίσως γνωρίζετε’ και η δεύτερη τα spam. Τα προφίλ που ίσως γνωρίζεις, αφορούν χρήστες με τους οποίους μοιράζεσαι κοινούς φίλους ή πληροφορίες (π.χ. δουλειά & εκπαίδευση). Τα χαρακτηρισμένα ως spam μπορεί να αφορούν:

  • άτομα που είτε δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζεις (π.χ. άλλη χώρα),
  • χρήστες που στέλνουν το ίδιο μήνυμα σε πολλούς παραλήπτες,
  • «ύποπτα» προφίλ ή
  • μηνύματα από αρχειοθετημένες παλιές ομαδικές συνομιλίες ανάμεσα σε άγνωστα άτομα.

Όπως θα παρατηρήσεις μπορείς πλέον να διαβάσεις σε χρονολογική σειρά κάθε μήνυμα που έχεις λάβει και δεν το έχεις δει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι από αποστολείς με τους οποίος δεν έχεις κανέναν κοινό φίλο.

Τα αιτήματα μηνυμάτων πηγαίνουν πάντα εκεί; 

Συνήθως τα μηνύματα από τους «μη φίλους» σου, πάνε εκεί χωρίς καμία ειδοποίηση. Το τελευταίο όμως διάστημα, κάποιοι χρήστες (συνήθως με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του app), λαμβάνουν ειδοποίηση ότι έχουν ένα νέο αίτημα μηνύματος. Αυτό δεν συνέβαινε παλαιότερα, επομένως ακόμα κι όσοι λαμβάνουν το μήνυμα πιθανότατα θα έχουν αρκετά αδιάβαστα μηνύματα συγκεντρωμένα.

Social media & SkyTelecom πάνε χέριχέρι!

Τώρα που έμαθες τι είναι το spam στο Messenger και ποιον κρυφό φάκελο αγνοούν οι περισσότεροι χρήστες, είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά των social media! Το μοναδικό πράγμα που σου λείπει για να τα εξερευνήσεις σχολαστικά, είναι μια αξιόπιστη και γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο! Η SkyTelecom δημιούργησε τα νέα προγράμματα Home που θα καλύψουν άριστα τις ανάγκες του chat, των βιντεοκλήσεων και την ανταλλαγή αρχείων μέσω social media. Επιπλέον, η SkyTelecom προσφέρει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις εντελώς δωρεάν το πρόγραμμα που επιθυμείς με την υπηρεσία Try&Buy, για τρεις ολόκληρες ημέρες χωρίς καμία δέσμευση αγοράς. Έτσι, θα μπορέσεις να διαπιστώσεις και έμπρακτα το πόσο γρήγορο και αξιόπιστο Internet διαθέτει!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Τι είναι το spam στο Messenger»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση