Πώς κατοχυρώνω domain name (όνομα χώρου) μόνος/η μου;

Πώς κατοχυρώνω domain name (όνομα χώρου) μόνος/η μου;

«Πώς κατοχυρώνω domain name (όνομα χώρου) μόνος/η μου»; Αυτό είναι ένα ερώτημα που αφορά πολλούς από εμάς που θέλουμε να φτιάξουμε το πρώτο μας website. Πολλοί προχωρούν σε μία τέτοια κίνηση, επειδή θέλουν να αναδείξουν την δουλειά τους online. Αρκετοί πάλι, ωθούνται από την ανάγκη τους να εκφραστούν δημόσια. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία online παρουσίας, ακόμα και για προσωπικούς λόγους, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη,

Τι ακριβώς είναι το domain name;

Πριν δούμε όμως πώς κατοχυρώνεται το domain name, ας δούμε πρώτα τι είναι! Πρόκειται στην ουσία για τον τρόπο μέσω του οποίου θα μεταβεί κάποιος στην ιστοσελίδα σου. Ουσιαστικά, είναι ο σύνδεσμος που καταχωρείς στην μπάρα του περιηγητή και συνήθως έχει τη μορφή www.skytelecom.gr. Οι υπολογιστές συνδέονται μεταξύ τους χάρη σε μοναδικές διευθύνσεις, τις λεγόμενες IP. Επειδή όμως το να θυμάσαι τις εκάστοτε IP είναι αρκετά δύσκολο, προέκυψαν τα domain names, προσφέροντας την πρόσβαση σε αυτές. Καταχωρώντας ένα domain name στον browser, ο χρήστης πρακτικά στέλνει αίτημα πρόσβασης στο παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών, το DNS. Ο διακομηστής θα αναζητήσει τη διεύθυνση του site -και μέσω εκείνης το domain- και θα μεταφέρει τον χρήστη εκεί.

Ποιο είναι το καλύτερο domain name για να κατοχυρώσω;

Η επιλογή του domain name του site σου είναι το πρώτο βήμα της δημιουργίας του ίδιου του brand. Ομολογουμένως, η κατοχύρωση του μια αρκετά εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, η δυσκολία έγκειται αλλού: στην εύρεση της πιο πετυχημένης, πιασάρικης και ευκολομνημόνευτης διεύθυνσης. Μετά τη «βάπτιση» άλλωστε, αυτή θα συνοδεύει δια παντός τη σελίδα σου και με αυτήν θα έχει γίνει γνωστή!

Ποια είναι η καλύτερη επέκταση για το domain name μου;

Τα domain names έχουν διάφορες επεκτάσεις. Αυτές είναι οι εξής:

  1. Top Level Domain (TLD), με δημοφιλέστερο όλων το .com (commercial) που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα. Άλλες δημοφιλείς επιλογές είναι το .net, το .org και το .info.
  2. Country Code Top Level Domain (ccTLD), όπως είναι το .gr (Greece) και το .fr (France).
  3. Sponsored Top Level Domain (sTLD), όπως για παράδειγμα το org (Organization) και το gov (government).

Μολονότι οι επεκτάσεις είναι αμέτρητες και κάθε μία έχει διαφορετικό κόστος, η ιδανικότερη επιλογή είναι το .gr ή το .com. Όπως πλέον θα κατάλαβες, η επιλογή αυτή σχετίζεται με το αν το site σου θα αφορά ελληνόφωνο ή παγκόσμιο κοινό. Ασφαλώς, το ιδεατό σενάριο θα ήταν να τις κατοχυρώσεις αμφότερες, ώστε να μη χάνεις ή να μπερδεύεις τους πελάτες σου.

Πού και πώς κατοχυρώνω domain name:

Κεντρικός αρμόδιος για τα domain names παγκοσμίως είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός οργανισμός Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Είναι αυτός που παρέχει την άδεια στις εταιρείες καταχώρησης domain names για την πώλησή τους παγκοσμίως. Οι εταιρείες- καταχωρητές, μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές στα μητρώα και να υλοποιούν μεταφορές, καταχωρήσεις και κατοχυρώσεις. Όμως όταν θα κατέχεις το domain name, η ανανέωσή του είναι δική σου αρμοδιότητα. Στην πρώτη κατοχύρωση, θα ορίσεις και το διάστημα για το οποίο θα το έχεις. Όταν αυτό παρέλθει θα πρέπει να το πληρώσεις εκ νέου. Ουσιαστικά, το domain name δεν σου ανήκει ποτέ, απλώς το νοικιάζεις.

Ο κάθε καταχωρητής, έχει το δικό σου λειτουργικό σύστημα, ωστόσο η διαδικασία κατοχύρωσης είναι περίπου ίδια στον καθένα. Αρχικά θα ψάξεις σε μια μπάρα αναζήτησης το επιθυμητό όνομα και ο καταχωρητής θα σε ενημερώσει τις διαθέσιμες επεκτάσεις (καταλήξεις). Αφού την επιλέξεις, μπορείς να προχωρήσεις στη διαδικασία αγοράς.

Domain name επέλεξες. Τι χρειάζεσαι μετά;

Αφού λοιπόν γνωρίζεις την απάντηση στο ερώτημα «πώς κατοχυρώνω domain name», ο δρόμος για την κατασκευή της ιστοσελίδας σου είναι ανοιχτός! Μπορείς μάλιστα να την φτιάξεις ακόμα και μόνος/η σου χρησιμοποιώντας έναν free website builder. Το μόνο που σου λείπει είναι μια αξιόπιστη και σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ για να κάνεις καλά την δουλειά σου. Γι’ αυτό, η SkyTelecom σου προτεόινει τα προγράμματα HOME, τα πιο αξιόπιστα wireless πακέτα Internet της αγοράς που θα διασφαλίσουν μία άριστη εμπειρία χρήσης. Μπες τώρα στο www.skytelecom.gr, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και δοκίμασέ το δωρεάν με την υπηρεσία Try&Buy.

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Πώς κατοχυρώνω domain name; Μάθε τα πάντα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση