Βλάβες τηλεφώνου & πώς να τις αντιμετωπίσω

Βλάβες τηλεφώνου & πώς να τις αντιμετωπίσω

Βλάβες τηλεφώνου & η αντιμετώπισή τους, ένα θέμα που έχουμε βιώσει λίγο – πολύ και ομολογουμένως δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο! Άλλωστε το σταθερό τηλέφωνο, όπως και το κινητό, έχει γίνει προέκταση του χεριού μας, καθώς σχεδόν οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε περνάει από αυτό. Η σκέψη των περισσοτέρων όταν το τηλέφωνό τους έχει κάποια βλάβη είναι να το πετάξουν και να το αντικαταστήσουν άμεσα. Το ευχάριστο όμως, είναι ότι αρκετές από τις πιο συχνές βλάβες τηλεφώνου είναι αντιμετωπίσιμες! Έτσι, ίσως αποφύγεις την αντικατάστασή του! Στο παρόν άρθρο θα επισημάνουμε ποιες είναι αυτές και πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις!

#1 Μικρή διάρκεια ζωής μπαταρίας

Το να ξεφορτίζει εύκολα το σταθερό σου, είναι από τις πιο συνηθισμένες βλάβες τηλεφώνου!   Μια λύση για να μην επιβαρύνεις την μπαταρία, είναι να αποφεύγεις να έχει τη φωτεινότητα στα μέγιστα επίπεδα. Έτσι θα εξοικονομείς πολλή ενέργεια καθημερινά. Επιπλέον, πολλοί κατασκευαστές συνιστούν να μην το έχεις διαρκώς στη βάση φόρτισης παρά μόνο όταν αυτό απαιτείται. Κοινώς, δεν θα πρέπει να φορτίζεις διαρκώς το σταθερό σου τηλέφωνο, αλλά μόνο όταν η μπαταρία έχει πέσει κάτω από το 20%. Η διαρκής φόρτιση επιβαρύνει σημαντικά την μπαταρία, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής της. Για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, μπορείς να χρησιμοποιείς και τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας.

#2 Ξαφνικοί τερματισμοί κλήσεων: Μια από τις πιο κοινές βλάβες τηλεφώνου

Ο απροειδοποίητος τερματισμός κλήσεων, είναι μία ακόμα κοινή βλάβη που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Ο κυριότερος λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι η παρατεταμένη χρήση. Δοκίμασε να το αφήσεις αδρανές για ένα διάστημα. Ίσως και μια επανεκκίνηση να μπορέσει να δώσει τη λύση.

#3 Δεν φορτίζει η συσκευή

Ο λόγος για τον οποίο το τηλέφωνο δεν φορτίζει, είναι συνήθως η ίδια η θύρα φόρτισης. Αφήνοντας το σταθερό σου οπουδήποτε, το «εκθέτεις» σε πολλή σκόνη και μικροσκουπιδάκια. Όλο και κάποιο χνούδι ή ψίχουλο θα «τρυπώσει» στην υποδοχή του φορτιστή παρεμποδίζοντας τη φόρτιση. Φύσα δυνατά στο σημείο εκείνο και προσπάθησε να φορτίσεις εκ νέου.

#4 Βραχυκύκλωμα λόγω υγρασίας: Μία από τις «κλασσικές» βλάβες τηλεφώνου

Το βραχυκύκλωμα της συσκευής λόγω υγρασίας είναι από τις συνηθέστερες βλάβες. Είτε το χρησιμοποίησες με νωπά χέρια είτε σου έπεσε κάποιο υγρό πάνω του, το ζήτημα είναι ότι στη συσκευή πέρασε υγρασία. Στην αρχική οθόνη μάλιστα, εμφανίζεται συνήθως μια σταγόνα νερού ως προειδοποίηση. Πάρε ένα πανάκι και προσπάθησε να στεγνώσεις το τηλέφωνο, για να επιβεβαιώσεις πως απομάκρυνες τα περισσότερα υγρά. Στη συνέχεια, βάλε το σε ένα μπολ και σκέπασέ το με ρύζι! Άφησε το εκεί για μερικές ώρες και η υγρασία θα εξαφανιστεί.

#5 Υπερθέρμανση συσκευής

Η υπερθέρμανση είναι μια συνθήκη που λειτουργεί για το τηλέφωνο, σχεδόν όπως όταν έχει πάρει υγρασία: Η συσκευή βιώνει μια κατάσταση συναγερμού! Αν λοιπόν είχες το τηλέφωνό σου στη βεράντα, υποβάλλοντάς το σε πολύωρη έκθεση στον ήλιο, αυτό θα μπει σε αδράνεια για να προστατευτεί. Έτσι, θα μπλοκάρει τη λειτουργία των κλήσεων και δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις καθόλου. Τουλάχιστον ώσπου η θερμοκρασία του να πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Για να επισπεύσεις την πτώση της θερμοκρασίας, τοποθέτησέ το σε ένα σκιερό μέρος και μην το ακουμπάς σε ύφασμα που απορροφά τη θερμότητα.

#6 Βλάβες που οφείλονται στον πάροχο του τηλεφώνου σου

Φυσικά, υπάρχουν και οι βλάβες που οφείλονται στον πάροχο του τηλεφώνου σου. Μία τέτοια είναι η υπερθέρμανση στα καλώδια του ΚΑΦΑΟ, η οποία μπορεί να προκαλέσει αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων στο σταθερό τηλέφωνό σου. Ευτυχώς, η SkyTelecom δεν αντιμετωπίζει συχνά τέτοια προβλήματα, καθώς το δίκτυό της βασίζεται σε ασύρματη τεχνολογία νέας γενιάς. Ακόμα όμως και αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι σε περίπτωση που είσαι συνδρομητής μας, θα εξυπηρετηθείς αμέσως. Εφόσον χρειαστεί, οι άνθρωποί μας θα έρθουν το συντομότερο στο χώρο σου, δίνοντάς σου λύση σε κάθε πρόβλημα βλάβης τηλεφώνου.

Γιατί με τη SkyTelecom, μπορείς να νιώθεις σίγουρος για την επικοινωνία σου.

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Βλάβες τηλεφώνου: Ποιες είναι οι πιο συχνές και πώς να τις αντιμετωπίσω»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση