Τι σημαίνει «το τηλέφωνο είναι κατειλημμένο»;

Τι σημαίνει «το τηλέφωνο είναι κατειλημμένο»;

Τι σημαίνει «το τηλέφωνο είναι κατειλημμένο»; Μια φράση που ακούμε συχνά από τον πάροχο του συνδρομητή που καλέσαμε, όμως γιατί ακριβώς το ακούμε; Αρκετές φορές έχουμε πληκτρολογήσει κάποιο νούμερο και αντί για απάντηση λαμβάνουμε συγκεκριμένο ηχογραφημένο μήνυμα που κάνει λόγο για κατειλημμένο συνδρομητή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αριθμός αυτός, δεν μπορεί να λάβει την κλήση μας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας δούμε τις πιο πιθανές εξηγήσεις.

Τι σημαίνει «το τηλέφωνο είναι κατειλημμένο»: Εξήγηση #1

Αν λάβουμε το συγκεκριμένο μήνυμα χωρίς να ακούσουμε πρώτα κάποιο από τα χαρακτηριστικά «τουτ», αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:
Ο πρώτος είναι ότι τα κυκλώματα είναι κατειλημμένα, καθώς ο χρήστης «μιλάει». Δηλαδή ο συνδρομητής είναι ήδη σε επικοινωνία με κάποιον άλλο αριθμό, εδώ και κάποια ώρα, πριν δηλαδή να τον καλέσουμε.
Ο δεύτερος είναι ότι η συσκευή είναι εκτός σύνδεσης δικτύου. Δηλαδή, ο συνδρομητής είναι σε κάποια περιοχή με «κακό» σήμα ή εκτός Ελλάδας και δεν μπορεί προσωρινά να λάβει την κλήση μας.
Προσοχή: Αν ο συνδρομητής έχει απενεργοποιήσει τη συσκευή του, συνήθως λαμβάνουμε το μήνυμα πως είναι απενεργοποιημένος και όχι κατειλημμένος.

Τι σημαίνει «το τηλέφωνο είναι κατειλημμένο»: Εξήγηση #2

Αν ακούσουμε το μήνυμα αυτό αφού πρώτα «χτυπήσει» μερικές φορές, η εξήγηση είναι ακόμα πιο απλή: Ο συνδρομητής πάτησε το πλήκτρο της απόρριψης κλήσης, κοινώς μας το «έκλεισε». Πιθανότατα να κάνει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή (οδήγηση, εργασία, χαλάρωση κ.ο.κ.) και δεν θέλει να μιλήσει τώρα. Βέβαια, είναι πολύ σύνηθες η απόρριψη να συμβαίνει και κατά λάθος, κατά την προσπάθεια αποδοχής της κλήσης.

Τι σημαίνει «το τηλέφωνο είναι κατειλημμένο»: Εξήγηση #3

Μια ακόμα εξήγηση, η οποία είναι βέβαια και αρκετά πιο σπάνια, αλλά συμβαίνει, έχει να κάνει και με ένα γενικότερο black out.
Είτε το δίκτυο δέχθηκε πολύ μεγάλο και ταυτόχρονο αριθμό κλήσεων, αδυνατώντας να τις εξυπηρετήσει όλες (π.χ. κλήσεις μετά την Ανάσταση).
Είτε οι τηλεφωνικές γραμμές έπαθαν κάποια βλάβη (π..χ λόγω φυσικής καταστροφής) και προσωρινά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους συνδρομητές. Στην περίπτωση αυτή, οι καλούντες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να περιμένουν για λίγο και να δοκιμάσουν ξανά την κλήση.

Κατειλημμένο τηλέφωνο; Μίλα μέσω ίντερνετ!

Τι κι αν το τηλέφωνο είναι κατειλημμένο; Πλέον, υπάρχουν και άλλοι τρόποι επικοινωνίας. Οι ταχύτητες ίντερνετ της SkyTelecom είναι τόσο αξιόπιστες και υψηλές που μετατρέπουν την τηλεφωνική επικοινωνία σε απόλαυση. Έτσι, δε θα ξαναχρειαστεί να ανησυχήσεις αν το δίκτυο βραχυκύκλωσε ή αν το άτομο που ψάχνεις «μιλάει». Αρκεί να έρθεις στη SkyTelecom!

Έλα σήμερα στη SkyTelecom!

Στη SkyTelecom έχουμε δημιουργήσει ένα μοναδικό πακέτο προσφορών με πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγορές. Θα τα βρεις σε συνδυαστικά πακέτα με σταθερό τηλέφωνο (προγράμματα Double Play) ή και χωρίς εγκατάσταση τηλεφωνικής συσκευής (Internet only). Τσέκαρέ τώρα αμέσως τα προγράμματα Home, επίλεξε το ιδανικό για σένα και έφυγες! Σου θυμίζουμε ακόμα ότι έχεις και επιπλέον 10% έκπτωση στην περίπτωση που ανήκεις σε κάποια ειδική κατηγορία πολιτών (φοιτητής, άνεργος, πολύτεκνος, στρατιωτικός, αστυνομικός ή πυροσβέστης), Μην ξεχνάς ότι η SkyTelecom σου προσφέρει τη δυνατότητα για μια εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμή τριών ημερών του προγράμματος που θέλεις! Ακόμα ψάχνεις τι σημαίνει «το τηλέφωνο είναι κατειλημμένο»;

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Τι σημαίνει το τηλέφωνο είναι κατειλημμένο;»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση