Βλάβες στο Ίντερνετ: Αυτές είναι οι 5 πιο συχνές!

Βλάβες στο Ίντερνετ: Αυτές είναι οι 5 πιο συχνές!

Βλάβες στο Ίντερνετ, ένα θέμα που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει και σίγουρα θα θέλαμε να μην το ξανασυναντήσουμε ποτέ! Από το Ίντερνετ εξαρτάται μια πληθώρα καθημερινών δραστηριοτήτων μας, από την εργασία μας έως την ψυχαγωγία μας ή τις υποχρεώσεις μας. Επειδή οι βλάβες στο Ίντερνετ δημιουργούν μεγάλα ζητήματα και καθυστερήσεις ακόμα και το 2023, πρέπει να ξέρουμε να τις αντιμετωπίζουμε. Είμαστε εδώ για σένα προκειμένου να σου αναλύσουμε τις συνηθέστερες βλάβες στο Ίντερνετ, τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης τους!

Βλάβες στο Ίντερνετ: #1 – Ασθενές σήμα WiFi

Όταν το σήμα στο Διαδίκτυο είναι αδύναμο (λίγες γραμμές) συνήθως είναι θέμα διαρρύθμισης. Τοποθέτησε το Wi-Fi σε έναν χώρο που να ‘βλέπει’ πιο καθαρά τη συσκευή σου, χωρίς τοίχους ή μεγάλα εμπόδια. Επιπλέον, έχε υπόψιν ότι κάποιες συσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων, ασύρματα τηλέφωνα και Bluetooth δυσκολεύουν τη διασύνδεση.

Βλάβες στο Ίντερνετ: #2 – Κακή συνδεσιμότητα

Μια σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να διακοπεί αναπάντεχα λόγω κάποιου προβλήματος στη συνδεσιμότητα. Μπορεί κάποιο καλώδιο να έχει υποστεί φθορά, να τραβήχτηκε κάποια πρίζα ή να μην ‘κουμπώνει’ ιδανικά κάποιος αντάπτορας. Έλεγξε εκ νέου τις πρίζες, τις επαφές και τη συνδεσμολογία ανάμεσα στα καλώδια.

Βλάβες στο Ίντερνετ: #3 – Υπερφορτωμένη CPU

Το να τρέχεις πολλά προγράμματα και να κάνεις παράλληλο download μεγάλων αρχείων (π.χ. βίντεο υψηλής ευκρίνειας) ίσως υπερφορτώσει τη CPU. Άνοιξε τον Task Manager (Ctrl+Alt+Delete) και έλεγξε τι ποσοστό της προσωρινής μνήμης χρησιμοποιεί. Αν είναι πολύ μεγάλο, τότε αυτός είναι και ο λόγος της χαμηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο. Κλείσε κάποια από τα προγράμματα ή απλώς περίμενε ώσπου να ‘κατέβουν’ εξ ολοκλήρου τα αρχεία σου.

Βλάβες στο Ίντερνετ: #4 – Ιός στον υπολογιστή ή τη smart συσκευή σου

Το να έχει κολλήσει ο ηλεκτρονικός σου υπολογιστής κάποιον ιό είναι από τα συνηθέστερα ‘αίτια’ για τις βλάβες στο Ίντερνετ. Χρησιμοποιούμε τα εισαγωγικά διότι το Διαδίκτυό σου δεν φταίει ουσιαστικά κάπου. Απλά δείχνει φαινομενικά να… φέρει ευθύνη! Πολλοί τύποι ιών, επηρεάζουν τη σύνδεση, γι’ αυτό οφείλεις και πρέπει να έχεις ένα antivirus πρόγραμμα εγκατεστημένο.

Βλάβες στο Ίντερνετ: #5 – Αργές ταχύτητες λόγω παρόχου

Μακράν από τις πιο συνήθεις βλάβες στο Ίντερνετ. Μπορεί μέχρι πρότινος να μην είχες πρόβλημα με την ταχύτητα του Διαδικτύου όμως ξαφνικά αυτό έγινε αργό. Αν μοιράζεσαι το ίδιο Wi-Fi με άλλους (π.χ. γραφείο), πιθανότατα κάποιος εκ των χρηστών να το καθυστερεί. Ίσως κατεβάζει κάποιο βίντεο υψηλής ευκρίνειας ή έχει κάποια τηλεδιάσκεψη. Αν είσαι στο σπίτι σου, το συνηθέστερο πρόβλημα είναι η κακή ασύρματη σύνδεση. Ίσως φταίει το ότι το router είναι παλιό, ίσως η τοποθέτησή του, ίσως απλώς πρέπει να αλλάξεις πάροχο και συμβόλαιο! Σε περίπτωση αλλαγής, η SkyTelecom αξίζει να είναι η 1η σου επιλογή, καθώς προσφέρει εγγυημένες ταχύτητες σε όποιο πρόγραμμα κι αν επιλέξεις.

Απόλαυσε μία κορυφαία εμπειρία ίντερνετ χωρίς βλάβες

Έχοντας λοιπόν μάθει για τις συνηθέστερες βλάβες στο Ίντερνετ, το τι είναι αυτό που τις προκαλεί καθώς επίσης και πώς να αντιμετωπίσεις ξεχωριστά κάθε περίπτωση, ήρθε η ώρα να θωρακίσεις τα διαδικτυακά σου νώτα ακόμα καλύτερα! Επίλεξε τα προγράμματα wireless Internet ‘Home’ της SkyTelecom και δεν θα χάσεις! Μπες τώρα στο www.skytelecom.gr, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και απόκτησέ το με δυνατότητα για δωρεάν Try&Buy δοκιμή. Η νέα εμπειρία πλοήγησης δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι έχεις δοκιμάσει ως τώρα!

 

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση