Έξυπνη τηλεόραση & πώς να επιλέξεις την ιδανική

Έξυπνη τηλεόραση & πώς να επιλέξεις την ιδανική

Έξυπνη τηλεόραση: Η διάδοχος της τυπικής τηλεόρασης στη σημερινή εποχή του Internet of Things. Η διαφορά τους πρακτικά είναι ότι η έξυπνη τηλεόραση έχει ενσωματωμένο ένα μικρό υπολογιστή και επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και τη λήψη διαφόρων εφαρμογών. Συνδέεται απευθείας είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω καλωδίου Ethernet και συνήθως διαθέτει όλες τις εφαρμογές για δημοφιλείς υπηρεσίες, καθώς και πολλές για πιο εξειδικευμένες. Στο παρόν άρθρο θα αναφέρουμε τους 6 + 1 λόγους για να επιλέξεις έξυπνη τηλεόραση, ώστε να αποκομίσεις τη μέγιστη εμπειρία από αυτήν.

Τι πρέπει να προσέξεις επιλέγοντας έξυπνη τηλεόραση;

Πάμε να δούμε τί θα πρέπει να προσέξεις όταν έρθει η στιγμή να επιλέξεις έξυπνη τηλεόραση:

1. Το μέγεθος της

Ένα από τα βασικά στοιχεία για επιλογή έξυπνης τηλεόρασης είναι το μέγεθος που θα έχει βάσει της απόστασής της από τον καναπέ. Ενδεικτικά, η πιο κατάλληλη απόσταση θεωρείται εκείνη που προκύπτει αν πολλαπλασιάσεις το μέγεθος της οθόνης κατά 1,2. Για παράδειγμα, για μία τηλεόραση 50 ιντσών, η απόσταση θα πρέπει να είναι 60 ίντσες ή περίπου 1.5 μέτρα μακριά. Εκτός από αυτό, το μέγεθος της τηλεόρασης εξαρτάται επίσης και από τον αριθμό των ατόμων που θα παρακολουθούν ταυτόχρονα, αφού σίγουρα η μεγαλύτερη οθόνη διευκολύνει τη θέαση περισσότερων ατόμων.

2. Την ανάλυσή της

Τη δεδομένη στιγμή, υπάρχουν 3 είδη αναλύσεων στις τηλεοράσεις της αγοράς. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οι HD, Full HD, και οι 4K. H καλύτερη δυνατή ανάλυση που υπάρχει και φαίνεται ότι θα υπερισχύσει στα επόμενα χρόνια είναι η 4K. Παρόλα αυτά, τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδονται – προς το παρόν – σε HD. Για αυτό το λόγο, είναι καθαρά στη δική σου κρίση, ανάλογα και με το ποσό που θέλεις να επενδύσεις, η ανάλυση που θα επιλέξεις να έχει η τηλεόραση σου.

3. Τον ήχο της

Σίγουρα, ο ήχος της τηλεόρασης ενισχύει την εμπειρία που θα λάβεις από αυτή, καθώς θα πρέπει να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται. Οι πιο προηγμένες τεχνολογίες ήχου surround, είναι οι Dolby Digital Plus και DTS-HD. Και οι δύο, παρέχουν πολλαπλά κανάλια ήχου, χαμηλότερη συμπίεση και υψηλότερους ρυθμούς μετάδοσης σε σύγχρονες συσκευές που υποστηρίζουν το streaming. Επομένως, όποιο και να επιλέξεις θα αποδώσει τα μέγιστα για το περιεχόμενο σου.

4. Την καμπυλότητά της

Ανάλογα με την καμπυλότητα της, η έξυπνη τηλεόραση χωρίζεται σε «curved» και «flat». Curved, θεωρείται η κυρτή τηλεόραση, η οποία αποδίδει εξαιρετικά ζωντανά χρώματα, χωρίς αντανακλάσεις, φέρνοντας κάθε pixel στην ίδια απόσταση από το μάτι σου. Ωστόσο, σε περίπτωση που θέλεις μία τηλεόραση για να βλέπεις ταινίες και σειρές με πολλά άτομα, είναι καλύτερο να προτιμήσεις την ίσια οθόνη, καθώς η γωνία θέασης δεν επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας.

5. Τις συνδέσεις της

Οι συνδέσεις εσόδου/εξόδου μπορούν να συνδεθούν και άλλες συσκευές με την τηλεόραση σου και να προβάλλει περιεχόμενο από εξωτερικές πηγές, όπως για παράδειγμα το κινητό ή το laptop σου. Για αυτό το λόγο, υποστηρίζει Bluetooth, θύρες HDMI, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi για να έχεις ασύρματη πρόσβαση σε κάθε συσκευή που λειτουργεί με internet στο σπίτι σου.

6. Το λειτουργικό συστημά της

Πλέον, η έξυπνη τηλεόραση διαθέτει εγκατεστημένο λογισμικό με εφαρμογές για streaming περιεχόμενο. Η Sony διαθέτει το Android OS της Google, η Toshiba χρησιμοποιεί το Amazon Fire, η Panasonic διαθέτει το Firefox OS, η LG το webOS και η TCL τη Roku TV. Μέσω των συγκεκριμένων συστημάτων, μπορείς να κατεβάσεις από εφαρμογές και παιχνίδια, μέχρι ολόκληρα ψηφιακά κανάλια. Επομένως, είναι σημαντικό εκτός από την τηλεόραση να επιλέξεις και το λειτουργικό σύστημα που σε εξυπηρετεί ή σου αρέσει περισσότερο.

+1 Τις έξτρα παροχές της

Εκτός από τα ήδη εγκατεστημένα προγράμματα που έχει η έξυπνη τηλεόραση, μπορείς να επιλέξεις ακόμα περισσότερα, για να μη βαρεθείς ποτέ! Αν είσαι λάτρης της μουσικής μπορείς να κατεβάσεις το Spotify για να ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια σε υψηλές συχνότητες, ενώ αν θέλεις να έχεις στα επαγγελματικά σου calls καλύτερη θέαση παρουσιάσεων ή απλά να μιλάς με την παρέα σου, το Skype αποτελεί μία πολύ καλή λύση. Τέλος, αρκετά διαδεδομένη επιλογή είναι το PlayStation αλλά και τα online παιχνίδια, όπου σίγουρα δίνουν μία καλύτερη εμπειρία σε μεγαλύτερη οθόνη συγκριτικά με το κινητό ή τον υπολογιστή σου. Επομένως, μόνο μέσα από την τηλεόραση σου μπορείς να έχεις αναρίθμητες επιλογές περιεχομένου, οι οποίες σίγουρα θα καλύψουν κάθε ανάγκη σου!

Απογείωσε την εμπειρία της έξυπνης τηλεόρασης σου με τις υπερυψηλές ταχύτητες internet της SkyTelecom!

Δεδομένων των πολλών εφαρμογών και λειτουργιών της τηλεόραση σου, είναι σημαντικό να  έχεις την κατάλληλη κάλυψη και ταχύτητα από το Internet του σπιτιού σου για να αποφύγεις τις αναμονές λόγω σήματος! Επίλεξε κάποιο από τα προγράμματα Home της SkyTelecom που καλύπτει τις ανάγκες σου και ετοιμάσου για ατέλειωτο video και game streaming, αλλά και αμέτρητες ταινίες ή σειρές!  Έτσι, θα έχεις τη μέγιστη εμπειρία χρήσης από την έξυπνη τηλεόραση σου. Μάλιστα, η SkyTelecom σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις εντελώς δωρεάν το πρόγραμμα που επιθυμείς με την υπηρεσία Try&Buy, χωρίς καμία δέσμευση αγοράς. Έτσι, θα μπορέσεις να διαπιστώσεις και εσύ το γρήγορο και αξιόπιστο Internet που διαθέτει. Γι’ αυτό, μην αφήσεις τίποτα να σου χαλάσει την εμπειρία από τη νέα σου έξυπνη τηλεόραση!

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Έξυπνη τηλεόραση & πώς να επιλέξεις την ιδανική»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

 

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση