Οπτική ίνα & αργή εγκατάσταση: Πώς να επιταχύνεις την διαδικασία;

Οπτική ίνα & αργή εγκατάσταση: Πώς να επιταχύνεις την διαδικασία;

Οπτική ίνα & η αργή εγκατάστασή της, ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες επιχειρήσεις που χρειάζονται νέα σύνδεση internet. Τι κι αν οι 3 γνωστές mainstream εταιρείες τηλεπικοινωνιών αδυνατούν να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημά τους, αφήνοντάς τις για πολλές μέρες σε αναμονή; Οι ανάγκες τους τρέχουν από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους και δε μπορούν να περιμένουν. Ποια είναι όμως η λύση στο πρόβλημα; Μπορεί άραγε να επιταχυνθεί η διαδικασία εγκατάστασης; Ή μήπως υπάρχει άλλος καλύτερος και πιο έξυπνος τρόπος για να απολαμβάνεις υπερυψηλών ταχυτήτων στην επιχείρησή σου, σχεδόν αμέσως μετά την αίτηση νέας σύνδεσης; Μάθε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Τι συμβαίνει με το δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα;

Με τις ταχύτητες internet στην Ελλάδα να υπολείπονται κατά πολύ αυτών των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, Cosmote, Vodafone και Nova – Wind ξεκίνησαν να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα. Γι’ αυτό, σχεδιάζουν μελλοντικά την περεταίρω αντικατάσταση του δικτύου χαλκού με οπτικές ίνες, αναμένοντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανταγωνιστικότητας. Φυσικά, έχουν ήδη ξεκινήσει να υπερηφανεύονται γι’ αυτές τις «επενδύσεις», χαρακτηρίζοντάς τις ακόμα και ως τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα για τηλεπικοινωνιακές δομές. Η αλήθεια όμως είναι ότι η πρόοδος της εγκατάστασης οπτικών ινών είναι μικρή, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές όχι μόνο στην επαρχία, αλλά και στα αστικά κέντρα, να εξυπηρετούνται το 2022 από το απαρχαιωμένο δίκτυο χαλκού.

Ποιος είναι ο τυπικός χρόνος εγκατάστασης μίας νέας σύνδεσης οπτικής ίνας;

Με την πρόοδο της εγκατάστασης οπτικής ίνας σε πανελλήνιο επίπεδο να είναι μικρή, πολλές επιχειρήσεις είτε δεν έχουν καθόλου πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία, είτε αναμένουν για πολύ καιρό την εγκατάσταση νέας γραμμής. Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε επισκεπτόμενοι ιστοσελίδες και φυσικά καταστήματα άλλων παρόχων, διαπιστώσαμε ότι:

  • Ο χρόνος ενεργοποίησης νέας γραμμής Fiber, χωρίς εγκατάσταση οπτικής ίνας μέχρι και την επιχείρησή σου, κυμαίνεται από 2 έως 3 βδομάδες από την αίτηση
  • Ο χρόνος μεταφοράς υφιστάμενης γραμμής σε νέο πάροχο ενδέχεται να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο
  • Ο χρόνος ενεργοποίησης νέας γραμμής Fiber που συνοδεύεται από εγκατάσταση οπτικής ίνας μέχρι και την επιχείρησή σου, ενδέχεται αν ξεπεράσει ακόμα και τις 25 ημερολογιακές ημέρες.

Ουσιαστικά λοιπόν, η επιχείρησή σου μπορεί να μείνει ακάλυπτη ακόμα και πάνω από μήνα σε επίπεδο επικοινωνίας και internet, στην περίπτωση που απαιτείται εγκατάσταση οπτικής ίνας.

Η SkyTelecom «μηδενίζει» το χρόνο εγκατάστασης νέα σύνδεσης!

Τι κι αν η ενεργοποίηση νέας σύνδεσης οπτικής ίνας αργεί, ειδικά στην περίπτωση που απαιτείται νέα εγκατάσταση; Το ασύρματο internet της SkyTelecom έρχεται να μηδενίσει τους χρόνους, εξυπηρετώντας την επιχείρησή σου από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της. Πώς το καταφέρνει; Χρησιμοποιεί την δύναμη του νέου ασύρματου δικτύου μας, χωρίς καλώδια οπτικών ινών, το οποίο αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως. Σε αντίθεση με το internet οπτικών ινών, μπορεί να εγκατασταθεί ταχύτατα, το πολύ σε 5 εργάσιμες ημέρες από το αίτημα σύνδεσης της επιχείρησής σου προς εμάς.

Η διαδικασία ενεργοποίησης της υπηρεσίας internet και σταθερής ξεκινάει μόλις λάβουμε υπογεγραμμένη την αίτησή σου μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η ομάδα τεχνικών μας θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της επιχείρησής σου, έτσι ώστε να μελετήσει το χώρο σου, να εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και να βεβαιωθεί ότι η σύνδεση internet σου λειτουργεί εξαιρετικά με υπερ-υψηλές ταχύτητες 100Mbps/200Mbps/500Mbps/1Gbps. Φυσικά, μην ξεχνάς ότι έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις το Professional πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει εντελώς δωρεάν με την υπηρεσία Try&Buy.

Ενημερώσου για το πώς η επιχείρησή σου μπορεί να επωφεληθεί από τα νέα επαγγελματικά προγράμματα Pro & ProFlex της SkyTelecom στο www.skytelecom.gr ή καλώντας την Εξυπηρέτηση Πελατών της στο τηλέφωνο +30 21 5000 5000.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση