Γονικός έλεγχος: Απαραίτητος για την online προστασία των παιδιών!

Γονικός έλεγχος: Απαραίτητος για την online προστασία των παιδιών!

Γονικός έλεγχος (parental control) και η ενεργοποίησή του, μία απαραίτητη διαδικασία για την προστασία των παιδιών από ενδεχόμενους κινδύνους στο διαδίκτυο. Είναι γεγονός ότι οι μικροί μας φίλοι χρησιμοποιούν καθημερινά το internet μέσα από το smartphone, το tablet, τον υπολογιστή ή τις υπόλοιπες έξυπνες συσκευές τους. Αν λοιπόν είσαι γονιός ή κηδεμόνας και διαχειρίζεσαι τους λογαριασμούς τους, τότε υπάρχει μία πληθώρα εργαλείων που μπορείς να αξιοποιήσεις για να διαμορφώνεις τι μπορούν να βλέπουν, να παίζουν και να αλληλεπιδρούν με βάση το τι θεωρείς εσύ κατάλληλο για την ηλικία τους.

Οι δυνατότητες του γονικού ελέγχου

Οι περιορισμοί του γονικού ελέγχου διαφοροποιούνται ανάλογα με την πύλη εισόδου του παιδιού στο internet. Μπορούν να εφαρμοστούν από το router του οικιακού σου δικτύου έως τον browser, τη ψηφιακή τηλεόραση και την παιχνιδοκονσόλα. Μεταξύ άλλων, επιτρέπουν την τοποθέτηση ορίων:

  • Στην πρόσβαση των παιδιών σε ιστοσελίδες, προγράμματα και παιχνίδια
  • Στο χρόνο πλοήγησης, θέασης περιεχομένου, χρήσης παιχνιδιών
  • Στην αλληλεπίδραση των παιδιών με χρήστες του διαδικτύου κ.α.

Προστάτευσε το παιδί, βάζοντας όρια σε κάθε πύλη εισόδου του στο internet

Γονικός έλεγχος μέσω router

  • Για πλήρη έλεγχο πλοήγησης εντός οικιακού δικτύου

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός και ολοκληρωμένος τρόπος γονικού ελέγχου για πλοήγηση εντός οικιακού δικτύου. Πραγματοποιώντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις απευθείας στο router, μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά ισχυρή προστασία από ανεπιθύμητες επισκέψεις στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενεργοποίησή του, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Εξυπηρέτηση Πελατών SkyTelecom εδώ.

Γονικός έλεγχος στον περιηγητή

  • Για πλήρη έλεγχο του browsing του παιδιού, ανεξαρτήτως δικτύου

Όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο (browsers) προσφέρουν την δυνατότητα διαχείρισης των ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να έχει πρόσβαση ένα παιδί. Αφού λοιπόν συνδεθείς στον browser που χρησιμοποιείς όπως Chrome, Firefox, Safari ή Edge, με τον προσωπικό λογαριασμό σου, στη συνέχεια μπορείς να ενεργοποιήσεις τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου. Αν δε γνωρίζεις πώς, τότε σου προτείνουμε να αναζητήσεις τις πληροφορίες στη σχετική σελίδα υποστήριξης του browser.

Γονικός έλεγχος στις πλατφόρμες streaming – ψηφιακής τηλεόρασης

  • Για πλήρη έλεγχο του ψηφιακού οπτικουακουστικού περιεχομένου

Ρυθμίσεις για γονικό έλεγχο περιλαμβάνονται και στις υπηρεσίες streaming – ψηφιακής τηλεόρασης. Έτσι, με το πάτημα λίγων κουμπιών, μπορείς να αποκλείσεις ταινίες, προγράμματα ή και ολόκληρα κανάλια τα οποία περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο για παιδιά.

Γονικός έλεγχος στις κονσόλες παιχνιδιών

  • Για πλήρη έλεγχο του gaming των μικρών μας φίλων

Ένα από τα βασικά κοινά στα οποία απευθύνονται οι κονσόλες παιχνιδιών δεν είναι άλλο από τα παιδιά. Γι’ αυτό, δε θα μπορούσαν να μην διαθέτουν γονικό έλεγχο. Τα best sellers της αγοράς όπως το Sony Playstation, το Microsoft Xbox και το Nintendo Switch σου επιτρέπουν να θέσεις όρια σχετικά με το τί παίζουν τα παιδιά, πώς, πόση ώρα και άλλα.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο «Γονικός έλεγχος: Απαραίτητος για την online προστασία των παιδιών»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση