Γονικός έλεγχος: Απαραίτητος για την online προστασία των παιδιών!

Γονικός έλεγχος: Απαραίτητος για την online προστασία των παιδιών!

Γονικός έλεγχος (parental control) και η ενεργοποίησή του, μία απαραίτητη διαδικασία για την προστασία των παιδιών από ενδεχόμενους κινδύνους στο διαδίκτυο. Είναι γεγονός ότι οι μικροί μας φίλοι χρησιμοποιούν καθημερινά το internet μέσα από το smartphone, το tablet, τον υπολογιστή ή τις υπόλοιπες έξυπνες συσκευές τους. Αν λοιπόν είσαι γονιός ή κηδεμόνας και διαχειρίζεσαι τους λογαριασμούς τους, τότε υπάρχει μία πληθώρα εργαλείων που μπορείς να αξιοποιήσεις για να διαμορφώνεις τι μπορούν να βλέπουν, να παίζουν και να αλληλεπιδρούν με βάση το τι θεωρείς εσύ κατάλληλο για την ηλικία τους.

Οι δυνατότητες του γονικού ελέγχου

Οι περιορισμοί του γονικού ελέγχου διαφοροποιούνται ανάλογα με την πύλη εισόδου του παιδιού στο internet. Μπορούν να εφαρμοστούν από το router του οικιακού σου δικτύου έως τον browser, τη ψηφιακή τηλεόραση και την παιχνιδοκονσόλα. Μεταξύ άλλων, επιτρέπουν την τοποθέτηση ορίων:

  • Στην πρόσβαση των παιδιών σε ιστοσελίδες, προγράμματα και παιχνίδια
  • Στο χρόνο πλοήγησης, θέασης περιεχομένου, χρήσης παιχνιδιών
  • Στην αλληλεπίδραση των παιδιών με χρήστες του διαδικτύου κ.α.

Προστάτευσε το παιδί, βάζοντας όρια σε κάθε πύλη εισόδου του στο internet

Γονικός έλεγχος μέσω router

  • Για πλήρη έλεγχο πλοήγησης εντός οικιακού δικτύου

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός και ολοκληρωμένος τρόπος γονικού ελέγχου για πλοήγηση εντός οικιακού δικτύου. Πραγματοποιώντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις απευθείας στο router, μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά ισχυρή προστασία από ανεπιθύμητες επισκέψεις στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενεργοποίησή του, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Εξυπηρέτηση Πελατών SkyTelecom εδώ.

Γονικός έλεγχος στον περιηγητή

  • Για πλήρη έλεγχο του browsing του παιδιού, ανεξαρτήτως δικτύου

Όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο (browsers) προσφέρουν την δυνατότητα διαχείρισης των ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να έχει πρόσβαση ένα παιδί. Αφού λοιπόν συνδεθείς στον browser που χρησιμοποιείς όπως Chrome, Firefox, Safari ή Edge, με τον προσωπικό λογαριασμό σου, στη συνέχεια μπορείς να ενεργοποιήσεις τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου. Αν δε γνωρίζεις πώς, τότε σου προτείνουμε να αναζητήσεις τις πληροφορίες στη σχετική σελίδα υποστήριξης του browser.

Γονικός έλεγχος στις πλατφόρμες streaming – ψηφιακής τηλεόρασης

  • Για πλήρη έλεγχο του ψηφιακού οπτικουακουστικού περιεχομένου

Ρυθμίσεις για γονικό έλεγχο περιλαμβάνονται και στις υπηρεσίες streaming – ψηφιακής τηλεόρασης. Έτσι, με το πάτημα λίγων κουμπιών, μπορείς να αποκλείσεις ταινίες, προγράμματα ή και ολόκληρα κανάλια τα οποία περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο για παιδιά.

Γονικός έλεγχος στις κονσόλες παιχνιδιών

  • Για πλήρη έλεγχο του gaming των μικρών μας φίλων

Ένα από τα βασικά κοινά στα οποία απευθύνονται οι κονσόλες παιχνιδιών δεν είναι άλλο από τα παιδιά. Γι’ αυτό, δε θα μπορούσαν να μην διαθέτουν γονικό έλεγχο. Τα best sellers της αγοράς όπως το Sony Playstation, το Microsoft Xbox και το Nintendo Switch σου επιτρέπουν να θέσεις όρια σχετικά με το τί παίζουν τα παιδιά, πώς, πόση ώρα και άλλα.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο «Γονικός έλεγχος: Απαραίτητος για την online προστασία των παιδιών»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση