Γιατί δεν έχει σήμα η τηλεόραση;

Γιατί δεν έχει σήμα η τηλεόραση;

«Γιατί δεν έχει σήμα η τηλεόραση», μία απορία που έχουμε συχνά – πυκνά, όταν ξαφνικά πέφτει μαύρο στην οθόνη της. Με όποιον τρόπο και αν παρακολουθούμε τα αγαπημένα μας τηλεοπτικά προγράμματα – μέσω ψηφιακής τηλεόρασης, δορυφορικής τηλεόρασης ή internet – σίγουρα θα έχουμε βρεθεί σε μία τέτοια θέση που ξαφνικά να μείνουμε χωρίς δυνατότητα θέασης. Ποιες είναι όμως οι αιτίες στις οποίες ενδέχεται να οφείλεται το πρόβλημα και ποιες οι άμεσες λύσεις τους; Αν και όταν λοιπόν αντιμετωπίσεις απώλεια σήματος, ανάτρεξε στον οδηγό μας και σίγουρα θα βρεις την άκρη.

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους δεν έχει σήμα η τηλεόραση

Λόγος #1: Κάποιο μέρος του εξοπλισμού δε λειτουργεί σωστά

Τις περισσότερες φορές, ένα αποσυνδεδεμένο καλώδιο είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει σήμα η τηλεόρασή σου. Φυσικά, το πρόβλημα ενδέχεται να προέρχεται και από κάποια δυσλειτουργία του εξοπλισμού.

Η λύση: Τσέκαρε μήπως έχει μετακινηθεί κάποιο καλώδιο ή εάν κεραία, αποκωδικοποιητής και δέκτης λειτουργούν σωστά.

Λόγος #2: Ο καιρός

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως μία έντονη θύελλα, μία έντονη βροχή ή μία χιονόπτωση μπορούν να επηρεάσουν το σήμα της τηλεόρασης.

Η λύση: Έλεγξε αν η κεραία της τηλεόρασης ή το πιάτο της δορυφορικής παραμένει σταθερό.

Λόγος #3: Λάθος θέση κεραίας ή δορυφορικού πιάτου

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι θέσεις των ψηφιακών κεραιών, του αποκωδικοποιητή και του δορυφορικού πιάτου απορρυθμίζονται.

Η λύση: Σε περίπτωση που έχεις κεραία, η λύση είναι να τη στρέψεις σε κάποιο άλλο σημείο για να πιάνει καλύτερα.

Λόγος #4: Αποσυντονισμός των τηλεοπτικών καναλιών

Σε όλους μας έχει τύχει να έχουμε ρυθμίσει τα κανάλια της τηλεόρασης και να αποσυντονιστούν για κάποιο λόγο. Αυτό μπορεί να συμβεί ενδεχομένως λόγω αλλαγής συχνότητάς τους.

Η λύση: Απλά ακολούθησε τις οδηγίες και επανασυντόνισε την τηλεόρασή σου.

Λόγος #5: Κακής ποιότητας internet

Αν ανήκεις σε εκείνους που παρακολουθούν τηλεόραση μέσα από OTT (Over The Top) πλατφόρμες όπως για παράδειγμα το ERTFLIX ή το ANT1+ και ξαφνικά μαυρίζει, τότε το πρόβλημα δεν είναι άλλο από… το internet.

Η λύση: Απόλαυσε ατελείωτο streaming χωρίς lags, με το κορυφαίο internet της SkyTelecom. Όποιο πρόγραμμα κι αν επιλέξεις, προσφέρεται με εγγύηση ταχύτητας και δυνατότητα για δωρεάν Try&Buy δοκιμή. Έτσι, μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή σου.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο «Γιατί δεν έχει σήμα η τηλεόραση»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση