Γιατί δεν έχει σήμα η τηλεόραση;

Γιατί δεν έχει σήμα η τηλεόραση;

«Γιατί δεν έχει σήμα η τηλεόραση», μία απορία που έχουμε συχνά – πυκνά, όταν ξαφνικά πέφτει μαύρο στην οθόνη της. Με όποιον τρόπο και αν παρακολουθούμε τα αγαπημένα μας τηλεοπτικά προγράμματα – μέσω ψηφιακής τηλεόρασης, δορυφορικής τηλεόρασης ή internet – σίγουρα θα έχουμε βρεθεί σε μία τέτοια θέση που ξαφνικά να μείνουμε χωρίς δυνατότητα θέασης. Ποιες είναι όμως οι αιτίες στις οποίες ενδέχεται να οφείλεται το πρόβλημα και ποιες οι άμεσες λύσεις τους; Αν και όταν λοιπόν αντιμετωπίσεις απώλεια σήματος, ανάτρεξε στον οδηγό μας και σίγουρα θα βρεις την άκρη.

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους δεν έχει σήμα η τηλεόραση

Λόγος #1: Κάποιο μέρος του εξοπλισμού δε λειτουργεί σωστά

Τις περισσότερες φορές, ένα αποσυνδεδεμένο καλώδιο είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει σήμα η τηλεόρασή σου. Φυσικά, το πρόβλημα ενδέχεται να προέρχεται και από κάποια δυσλειτουργία του εξοπλισμού.

Η λύση: Τσέκαρε μήπως έχει μετακινηθεί κάποιο καλώδιο ή εάν κεραία, αποκωδικοποιητής και δέκτης λειτουργούν σωστά.

Λόγος #2: Ο καιρός

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως μία έντονη θύελλα, μία έντονη βροχή ή μία χιονόπτωση μπορούν να επηρεάσουν το σήμα της τηλεόρασης.

Η λύση: Έλεγξε αν η κεραία της τηλεόρασης ή το πιάτο της δορυφορικής παραμένει σταθερό.

Λόγος #3: Λάθος θέση κεραίας ή δορυφορικού πιάτου

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι θέσεις των ψηφιακών κεραιών, του αποκωδικοποιητή και του δορυφορικού πιάτου απορρυθμίζονται.

Η λύση: Σε περίπτωση που έχεις κεραία, η λύση είναι να τη στρέψεις σε κάποιο άλλο σημείο για να πιάνει καλύτερα.

Λόγος #4: Αποσυντονισμός των τηλεοπτικών καναλιών

Σε όλους μας έχει τύχει να έχουμε ρυθμίσει τα κανάλια της τηλεόρασης και να αποσυντονιστούν για κάποιο λόγο. Αυτό μπορεί να συμβεί ενδεχομένως λόγω αλλαγής συχνότητάς τους.

Η λύση: Απλά ακολούθησε τις οδηγίες και επανασυντόνισε την τηλεόρασή σου.

Λόγος #5: Κακής ποιότητας internet

Αν ανήκεις σε εκείνους που παρακολουθούν τηλεόραση μέσα από OTT (Over The Top) πλατφόρμες όπως για παράδειγμα το ERTFLIX ή το ANT1+ και ξαφνικά μαυρίζει, τότε το πρόβλημα δεν είναι άλλο από… το internet.

Η λύση: Απόλαυσε ατελείωτο streaming χωρίς lags, με το κορυφαίο internet της SkyTelecom. Όποιο πρόγραμμα κι αν επιλέξεις, προσφέρεται με εγγύηση ταχύτητας και δυνατότητα για δωρεάν Try&Buy δοκιμή. Έτσι, μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή σου.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο «Γιατί δεν έχει σήμα η τηλεόραση»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση