Τι είναι το VPN και γιατί αξίζει να το χρησιμοποιήσεις

Τι είναι το VPN και γιατί αξίζει να το χρησιμοποιήσεις

Τι είναι το VPN; Σίγουρα θα έχεις ακούσει και εσύ αυτό τον όρο. Πρόκειται για το ακρωνύμιο του Virtual Private Network, το οποίο στα ελληνικά μεταφράζεται σε Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο. Ξέρεις όμως πώς πραγματικά λειτουργεί, ποια είναι τα οφέλη του και γιατί είναι εξαιρετικά πιθανό να το χρειάζεσαι; Ανακάλυψε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Τι είναι το VPN με απλά λόγια

Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε το τι είναι το VPN με λίγα και απλά λόγια, θα λέγαμε πως πρόκειται για την τεχνολογία που σου εξασφαλίζει ιδιωτικότητα και ανωνυμία όσο είσαι συνδεδεμένος online. Λειτουργεί δημιουργώντας μία κρυπτογραφημένη σήραγγα που προστατεύει την ανωνυμία του, αποκρύπτοντας την διεύθυνση IP και τις online δραστηριότητές σου όταν συνδέεσαι σε σημεία πρόσβασης Wi-Fi.

Γιατί αξίζει να χρησιμοποιήσεις VPN;

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να αξιοποιήσεις τα πλεονεκτήματα του VPN είναι σημαντικοί. Μερικοί από αυτούς που ξεχωρίσαμε είναι:

  • Για να διαφυλάξεις την ιδιωτικότητά σου

H διεύθυνση IP, το ιστορικό της πλοήγησης και των αναζητήσεών σου, η τοποθεσία και όλα τα στοιχεία σου που διατίθενται στους διαφημιστές μπορούν να προστατευτούν με τη χρήση VPN.

  • Για να παραμείνεις ασφαλής online και σε δημόσια δίκτυα

Αξιοποίησε την κρυπτογράφηση που σου προσφέρει το VPN για να παραμείνεις ασφαλής σε δημόσια WI-Fi και ανοιχτά δίκτυα. Έτσι, θα προστατεύεις τη συσκευή σου από κακόβουλα λογισμικά που μπορούν να υποκλέψουν προσωπικές σου πληροφορίες και στοιχεία.

  • Για εργασία εξ’ αποστάσεως ή εκπαιδευτικούς σκοπούς

Αν εργάζεσαι από το σπίτι ή από απόσταση, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείς ήδη VPN. Έτσι, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε υλικό από τους servers της επιχείρησης όπου κι αν βρίσκεσαι. Επίσης, πολλοί εκπαιδευτικοί φορείς όπως τα πανεπιστήμια προσφέρουν χρήση VPN για πρόσβαση σε papers και υλικό.

  • Για να έχεις πρόσβαση σε περιεχόμενο από όλο τον κόσμο

Χρησιμοποιώντας τη λύση του VPN, μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε περιεχόμενο στο διαδίκτυο, εφαρμογές και ιστότοπους που υπόκεινται σε γεωγραφικούς περιορισμούς. Δεν είναι λίγοι για παράδειγμα οι χρήστες που χρησιμοποιούν το VPN για να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο του Netflix που δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Χρήση VPN και πνευματικά δικαιώματα

Είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το VPN κυρίως για το κατέβασμα torrents ταινιών, μουσικής ή άλλου υλικού που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως η χρήση της υπηρεσίας σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει από ενδεχομένη παραβίασή τους. Γι’ αυτό και στην περίπτωση που χρησιμοποιείς ή σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις VPN, φρόντισε για την ορθή χρήση του.

Δωρεάν VPN ή επί πληρωμή;

Σε μία εποχή που όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούμε VPN, εμφανίζονται συνεχώς νέες εταιρείες που το προσφέρουν δωρεάν ή με συνδρομή. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και αξιόπιστες ή ότι οι υπηρεσίες τους διεκδικούν βραβείο ποιότητας. Κάθε μία από αυτές χρησιμοποιεί διαφορετικά δίκτυα, κάθε ένα από τα οποία διαφέρει σε ταχύτητα, ταυτόχρονες συνδέσεις, τείχος προστασίας (firewall), τοποθεσία διακομιστή και φυσικά κόστος συνδρομής, εάν υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του παρόχου VPN, ειδικά εάν το προσφέρει δωρεάν.

VPN & αξιόπιστο internet από τη SkyTelecom: Ο τέλειος συνδυασμός

Όλοι ξέρουμε πλέον τι είναι VPN και ποια είναι τα οφέλη του στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου. Από τη μια προστατεύει τα δεδομένα και την ιδιωτική μας ζωή, ενώ από την άλλη μας επιτρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ιστοσελίδες και περιεχόμενο το οποίο μπορεί να είναι συνήθως περιορισμένο. Αν όμως θέλεις κι εσύ να απολαμβάνεις στο έπακρο τις δυνατότητές του, χρειάζεσαι πρώτα και πάνω απ΄ όλα γρήγορο internet που να μπορεί να υποστηρίξει τις λειτουργίες του. Γι’ αυτό, η SkyTelecom δημιούργησε για σένα τα πιο αξιόπιστα προγράμματα wireless internet της αγοράς που θα διασφαλίσουν την αδιάκοπη λειτουργία του. Μπες τώρα στο www.skytelecom.gr, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και απόκτησέ το με δυνατότητα για δωρεάν Try & Buy δοκιμή.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο «Γιατί δεν έχει σήμα η τηλεόραση»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση