Τι είναι το VPN και γιατί αξίζει να το χρησιμοποιήσεις

Τι είναι το VPN και γιατί αξίζει να το χρησιμοποιήσεις

Τι είναι το VPN; Σίγουρα θα έχεις ακούσει και εσύ αυτό τον όρο. Πρόκειται για το ακρωνύμιο του Virtual Private Network, το οποίο στα ελληνικά μεταφράζεται σε Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο. Ξέρεις όμως πώς πραγματικά λειτουργεί, ποια είναι τα οφέλη του και γιατί είναι εξαιρετικά πιθανό να το χρειάζεσαι; Ανακάλυψε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Τι είναι το VPN με απλά λόγια

Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε το τι είναι το VPN με λίγα και απλά λόγια, θα λέγαμε πως πρόκειται για την τεχνολογία που σου εξασφαλίζει ιδιωτικότητα και ανωνυμία όσο είσαι συνδεδεμένος online. Λειτουργεί δημιουργώντας μία κρυπτογραφημένη σήραγγα που προστατεύει την ανωνυμία του, αποκρύπτοντας την διεύθυνση IP και τις online δραστηριότητές σου όταν συνδέεσαι σε σημεία πρόσβασης Wi-Fi.

Γιατί αξίζει να χρησιμοποιήσεις VPN;

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να αξιοποιήσεις τα πλεονεκτήματα του VPN είναι σημαντικοί. Μερικοί από αυτούς που ξεχωρίσαμε είναι:

  • Για να διαφυλάξεις την ιδιωτικότητά σου

H διεύθυνση IP, το ιστορικό της πλοήγησης και των αναζητήσεών σου, η τοποθεσία και όλα τα στοιχεία σου που διατίθενται στους διαφημιστές μπορούν να προστατευτούν με τη χρήση VPN.

  • Για να παραμείνεις ασφαλής online και σε δημόσια δίκτυα

Αξιοποίησε την κρυπτογράφηση που σου προσφέρει το VPN για να παραμείνεις ασφαλής σε δημόσια WI-Fi και ανοιχτά δίκτυα. Έτσι, θα προστατεύεις τη συσκευή σου από κακόβουλα λογισμικά που μπορούν να υποκλέψουν προσωπικές σου πληροφορίες και στοιχεία.

  • Για εργασία εξ’ αποστάσεως ή εκπαιδευτικούς σκοπούς

Αν εργάζεσαι από το σπίτι ή από απόσταση, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείς ήδη VPN. Έτσι, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε υλικό από τους servers της επιχείρησης όπου κι αν βρίσκεσαι. Επίσης, πολλοί εκπαιδευτικοί φορείς όπως τα πανεπιστήμια προσφέρουν χρήση VPN για πρόσβαση σε papers και υλικό.

  • Για να έχεις πρόσβαση σε περιεχόμενο από όλο τον κόσμο

Χρησιμοποιώντας τη λύση του VPN, μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε περιεχόμενο στο διαδίκτυο, εφαρμογές και ιστότοπους που υπόκεινται σε γεωγραφικούς περιορισμούς. Δεν είναι λίγοι για παράδειγμα οι χρήστες που χρησιμοποιούν το VPN για να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο του Netflix που δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Χρήση VPN και πνευματικά δικαιώματα

Είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το VPN κυρίως για το κατέβασμα torrents ταινιών, μουσικής ή άλλου υλικού που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως η χρήση της υπηρεσίας σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει από ενδεχομένη παραβίασή τους. Γι’ αυτό και στην περίπτωση που χρησιμοποιείς ή σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις VPN, φρόντισε για την ορθή χρήση του.

Δωρεάν VPN ή επί πληρωμή;

Σε μία εποχή που όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούμε VPN, εμφανίζονται συνεχώς νέες εταιρείες που το προσφέρουν δωρεάν ή με συνδρομή. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και αξιόπιστες ή ότι οι υπηρεσίες τους διεκδικούν βραβείο ποιότητας. Κάθε μία από αυτές χρησιμοποιεί διαφορετικά δίκτυα, κάθε ένα από τα οποία διαφέρει σε ταχύτητα, ταυτόχρονες συνδέσεις, τείχος προστασίας (firewall), τοποθεσία διακομιστή και φυσικά κόστος συνδρομής, εάν υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του παρόχου VPN, ειδικά εάν το προσφέρει δωρεάν.

VPN & αξιόπιστο internet από τη SkyTelecom: Ο τέλειος συνδυασμός

Όλοι ξέρουμε πλέον τι είναι VPN και ποια είναι τα οφέλη του στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου. Από τη μια προστατεύει τα δεδομένα και την ιδιωτική μας ζωή, ενώ από την άλλη μας επιτρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ιστοσελίδες και περιεχόμενο το οποίο μπορεί να είναι συνήθως περιορισμένο. Αν όμως θέλεις κι εσύ να απολαμβάνεις στο έπακρο τις δυνατότητές του, χρειάζεσαι πρώτα και πάνω απ΄ όλα γρήγορο internet που να μπορεί να υποστηρίξει τις λειτουργίες του. Γι’ αυτό, η SkyTelecom δημιούργησε για σένα τα πιο αξιόπιστα προγράμματα wireless internet της αγοράς που θα διασφαλίσουν την αδιάκοπη λειτουργία του. Μπες τώρα στο www.skytelecom.gr, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και απόκτησέ το με δυνατότητα για δωρεάν Try & Buy δοκιμή.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο «Γιατί δεν έχει σήμα η τηλεόραση»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση