Online αγορές & τι να προσέξεις

Online αγορές & τι να προσέξεις

Online αγορές. Μια τάση που έχει πλέον παγιωθεί – εδώ και μιάμιση περίπου δεκαετία – για τα καλά στις συνήθειες και τις συνειδήσεις μας. Αναμφίβολα, προσφέρουν μια σειρά από προτερήματα που μας διευκολύνουν σημαντικά ως καταναλωτές. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια σημεία τους στα οποία χρειάζεται να δίνουμε την προσοχή μας, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικές.

Η νέα εποχή στο εμπόριο είναι ηλεκτρονική

Οι χρήστες του internet αυξάνονται συνεχώς και μαζί τους αυξάνονται όσοι πραγματοποιούν τις αγορές τους ηλεκτρονικά. Η τάση αυτή εκτινάχθηκε μετά και την εμφάνιση της πανδημίας, αλλά συνεχίζει ακάθεκτη παρά την άρση του lockdown. Σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών της Salesforce, παγκόσμιου ηγέτη στο CRM, το 54% των εσόδων του εμπορίου θα προέρχεται έως το 2024 από online αγορές.

Όσον αφορά τη χώρα μας τώρα, παρατηρούνται σαφή σημάδια σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές αγορές. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έκθεση Ηλεκτρονικού Εμπορίου για το 2022, οι χρήστες που χρησιμοποιούν το internet για online αγορές αυξάνονται. Την ώρα που το 2021 στην Ευρώπη των 27 το 90% του πληθυσμού χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο και το 74% εξ αυτών αγόρασε διαδικτυακά κάποιο αγαθό ή υπηρεσία, στην Ελλάδα τα αντίστοιχα ποσοστά ανήλθαν σε 79% και 69%. Φυσικά, τα ποσοστά αυτά αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Online αγορές & τα πλεονεκτήματά τους

Οι ψηφιακές αγορές προσφέρουν μία σειρά από προτερήματα που μας διευκολύνουν σημαντικά ως καταναλωτές. Ομολογουμένως, το να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή ή οποιαδήποτε άλλη smart συσκευή για τις ανάγκες των αγορών σου, είναι σαφώς πιο βολικό. Ανάμεσα στα κορυφαία πλεονεκτήματά τους συγκαταλέγονται τα εξής:

1. Ευκολία

Ίσως το μεγαλύτερο όφελος από τις online αγορές! Μπορείς να αγοράσεις οτιδήποτε θέλεις από την άνεση του σπιτιού και του καναπέ σου. Μόνη προϋπόθεση; Να διαθέτεις μία σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι ανοιχτά 24/7, είναι εύκολο να εντάξεις τις ηλεκτρονικές αγορές στην καθημερινότητά σου, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος είσαι.

2. Ποικιλία

Οι online αγορές έχουν ανοίξει νέες προοπτικές στους διαδικτυακούς εμπόρους, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν μεγαλύτερα αποθέματα και εκτενέστερη ποικιλία προϊόντων.

3. Διαφάνεια

Μέσα από μία online έρευνα αγοράς, μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος. Αποκτάς επίσης πρόσβαση σε κριτικές άλλων αγοραστών στο διαδίκτυο, καθώς και σε συστάσεις παρόμοιων προϊόντων. Έτσι, θα πραγματοποιήσεις μία ώριμη και όχι μία παρορμητική αγορά, παρασυρόμενος από την τέχνη κάποιου έμπειρου πωλητή.

4. Τιμή

Το διαδίκτυο σου προσφέρει επίσης την δυνατότητα να πληροφορηθείς άμεσα για τις τιμές ενός συγκεκριμένου προϊόντος ή/ και υπηρεσίας σε διαφορετικά καταστήματα. Έτσι, αποκτάς πρόσβαση σε καλύτερες τιμές και προσφορές που ίσως να μην ανακάλυπτες ποτέ στα φυσικά καταστήματα.

Online αγορές: Τα σημεία που χρειάζονται προσοχή

Σε κάθε περίπτωση, οι online αγορές χρειάζονται την προσοχή μας σε κάποια σημεία, έτσι ώστε να εξελιχθούν σε πραγματικές ευκαιρίες. Μεταξύ άλλων, δώσε έμφαση σε σημεία τους όπως:

1. Τυχόν κρυφές χρεώσεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να κοστίσουν περισσότερο απ΄ όσο αν ψώνιζες σε ένα φυσικό κατάστημα. Μολονότι οι μεγάλοι διαδικτυακοί λιανοπωλητές προσφέρουν δωρεάν αποστολή, συνήθως απαιτούν από εσένα να καλύψεις ένα ελάχιστο ποσό για να μη σε χρεώσουν εξτρά. Επιπλέον, οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής δύνανται να χρησιμοποιήσουν διάφορες στρατηγικές για να σε ενθαρρύνουν να αγοράσεις περισσότερα είδη ή πιο ακριβά αντικείμενα από ό,τι αν ψώνιζες δια ζώσης.

2. Eshops που δεν είναι πραγματικά

Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά, υπάρχουν ακόμα κάποια e-shops – φαντάσματα στο διαδίκτυο που πραγματοποιούν απάτες. Πώς όμως μπορείς να προστατευτείς από αυτά; Για αρχή, απόφυγε online αγορές σε ιστοσελίδες χωρίς πλήρη αυθεντικοποίηση (verified by Visa/Mastercard Secure Code). Επίσης, καλύτερα να χρησιμοποιείς δύο λογαριασμούς, με την κάρτα σου να συνδέεται μόνο με τον ένα, στον οποίο και θα μεταφέρεις τα χρήματα που χρειάζεσαι για την αγορά. Άλλη μια λύση είναι να αξιοποιήσεις μία virtual κάρτα στο e-banking σου, την οποία και θα χρησιμοποιείς αποκλειστικά για αγορές.

3. Χρόνος αναμονής για παραλαβή, μέγεθος προιόντων & άλλες λεπτομέρειες

Οι online αγορές περιλαμβάνουν κάποιες λεπτομέρειες στις οποίες χρειάζεται να δώσεις την προσοχή σου. Ίσως, η πιο σημαντική από αυτές είναι ο χρόνος αναμονής του προϊόντος που σε ενδιαφέρει. Γι’ αυτό, πριν προχωρήσεις, έλεγξέ τον πρώτα. Αν πρόκειται για ρούχα, δώσε προσοχή στο μέγεθός τους. Αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου ενδεχομένως να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, γι’ αυτό και καλό θα ήταν να αναζητήσεις τις προδιαγραφές της κάθε μίας μέσα από την ιστοσελίδα της.

4. Η ασφάλεια του δικτύου που συνδέεσαι

Όταν πραγματοποιείς online αγορές, απόφυγε να συνδέεσαι από δημόσια Wi-Fi η δίκτυα των οποίων δε γνωρίζεις την αξιοπιστία τους. Πέρα από τους λόγους ασφαλείας, οι οποίοι είναι και οι σημαντικότεροι, υπάρχουν και οι πρακτικοί. Καλύτερα να προτιμήσεις το αξιόπιστο internet του σπιτιού σου που φέρει την υπογραφή της SkyTelecom και σου προσφέρει εγγυημένες ταχύτητες που δεν κολλούν πουθενά. Έτσι, οι online αγορές σου θα πραγματοποιούνται πάντα γρήγορα, με ασφάλεια και χωρίς lags. Κλείσε τώρα την δική σου δωρεάν Try&Buy δοκιμή με το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και απόλαυσέ τις!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Online αγορές & τι να προσέξεις»

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση