Μουσική για διάβασμα

Μουσική για διάβασμα

Μουσική για διάβασμα: τελικά υπάρχει και, αν ναι, ποια είναι τα είδη της;

Η μουσική είναι μια έννοια συνυφασμένη με τον άνθρωπο από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι περισσότεροι χρειάζονται μουσική ενώ διασκεδάζουν, αθλούνται, κάνουν μπάνιο, οδηγούν, ετοιμάζονται για έξοδο, τρώνε κ.ο.κ.. Γενικότερα, η έννοια της μουσικής είναι τόσο συνδεδεμένη με τις ανθρώπινες στιγμές που μια σημαντική μερίδα ατόμων, έχει συνδέσει πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς της με κάποιο μουσικό background. Ποιος από εμάς δεν βλέπει εικόνες από τις διακοπές, τον γάμο του, την αποφοίτησή του και δεν τις έχει συνδυάσει με κάποια υπόκρουση; Ελάχιστοι, τολμάμε να απαντήσουμε!

Ως πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, ως κινητήριος δύναμη για τους αθλητές, ως… «καταφύγιο» για τις δύσκολες στιγμές και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η μουσική αποδεδειγμένα μπορεί να προσφέρει πολλά. Αυτό όμως για το οποίο αποτέλεσε πηγή διαφωνίας ανάμεσα σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες αλλά και ως… εσωτερική πάλη, είναι το αν ευνοεί το διάβασμα. Άραγε, όταν χρειαζόμαστε το 100% της προσοχής, της συγκέντρωσής και της αντίληψής μας, η μουσική βοηθά ή αποσπά;

Μια σειρά ερευνών, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μουσική που ακούει κανείς ενώ διαβάζει, είτε παιδί, είτε έφηβος, είτε ενήλικας, δεν επηρεάζει ούτε την κατανόηση, ούτε τις επιδόσεις, ούτε τη μνήμη του. Σύμφωνα με τη μελέτη του Bill Thomson, ενός ανθρώπου που προσέφερε πολλά στο Ραδιόφωνο, η μουσική δύναται να επηρεάσει αρνητικά –κι αυτό όχι σε μεγάλο βαθμό- τη συγκέντρωση ενός ατόμου, μόνο όταν είναι στη διαπασών ή περιέχει πολλούς στίχους. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτο, ούτε ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.

Με βάση λοιπόν τη συγκεκριμένη μελέτη, τόσο οι διεθνείς μουσικές πλατφόρμες όπως είναι το Youtube και το Spotify, αλλά και οι εγχώριες, όπως π.χ. η ιστοσελίδα «Κασετόφωνο», έχουν στη «φαρέτρα» τους και κατηγορίες όπως το «Διάβασμα/ Μουσική για Διάβασμα», «Χαλάρωση και Συγκέντρωση» και λοιπές άλλες. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες, έχουν φανατικό κοινό κι είναι αρκετά δημοφιλείς είτε χρησιμοποιούνται για την ανάγνωση κάποιου λογοτεχνικού βιβλίου, είτε ως παρέα για τη μελέτη πριν από κάποια εξέταση!

Μουσική για διάβασμα: Τα 4+1 πιο κατάλληλα είδη για την περίσταση

1. Classic

Έρευνες έχουν δείξει πως όταν ακούμε κλασσική μουσική απελευθερώνεται από τον οργανισμό ντοπαμίνη, μια ουσία που είναι γνωστή πως αυξάνει την ευχαρίστηση και μειώνει το στρες, προσφέροντας καλύτερη συγκέντρωση και εστίαση της προσοχής.

2. Jazz

Η τζαζ μουσική χαλαρώνει το σώμα και ενεργοποιεί τα Άλφα εγκεφαλικά κύματα, τα οποία αποτρέπουν τη διάσπαση της σκέψης και οξύνουν τη μνήμη. Συνδράμουν σημαντικά στην πνευματική και τη φυσική χαλάρωση.

3. Instrumental rock

Το συγκεκριμένο είδος μουσικής ενισχύει την απόδοση σε εργασίες που αφορούν τη μαθηματική λογική, την ανάπτυξη ιδεών και τη χειρωνακτική επιδεξιότητα.

4. Nature sounds

Η ακρόαση και μόνο φυσικών ήχων τονώνει τη διάθεση και απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος. Χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο όταν θες να συγκεντρωθείς;

+1. Epic

Έχοντας ένα μεγαλεπήβολο, επικό soundtrack να παίζει στο παρασκήνιο, μας κάνει να νιώθουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αυξάνοντας έτσι τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητά μας. Το συγκεκριμένο είδος μουσικής, μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σου και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου. Ό,τι καλύτερο για μελέτη και διάβασμα!

Κατέβασε την αγαπημένη σου μουσική διάβασμα με γρήγορο & αξιόπιστο internet!

Το παν για τη μουσική και τις αδιάκοπες λίστες που παίζουν Non stop, είναι το σταθερό αξιόπιστο και γρήγορο Ίντερνετ. Σκέψου τώρα να ακούς την επιλεγμένη μουσική για διάβασμα και αυτό να… πέφτει!

Ακριβώς για αυτό λοιπόν, ανακάλυψε τα προγράμματα HOME της SkyTelecom για Internet και Double Play κι ετοιμάσου να δεις άμεσα διαφορά στις ταχύτητες internet και στην ποιότητα του σήματος! Κάνε λοιπόν αυτό που πρέπει, μπες στον κόσμο της Skytelecom, του no1 WISP internet provider σε Ελλάδα και Βαλκάνια, με ένα κλικ στο www.skytelecom.gr, έχοντας μάλιστα και δυνατότητα δωρεάν Try&Buy δοκιμής και… ξένοιασες οριστικά!

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Μουσική για διάβασμα: 4+1 προτάσεις!»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση