Πώς να δροσίσω το σπίτι το καλοκαίρι;

Πώς να δροσίσω το σπίτι το καλοκαίρι;

«Πώς να δροσίσω το σπίτι το καλοκαίρι», μία σκέψη που περνά πάντα από το μυαλό μας κατά τους μήνες της θερινής περιόδου. Το air-condition είναι σαφώς η 1η απάντηση που σκεφτόμαστε, ωστόσο δεν είναι ούτε οικονομικό, ούτε υγιεινό να το έχουμε ανοιχτό όλη μέρα. Ποιες είναι λοιπόν οι έξυπνες λύσεις που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε το σπίτι δροσερό, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουμε μία περιουσία; Στο άρθρο που ακολουθεί, θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Πώς να δροσίσω το σπίτι το καλοκαίρι: Οι 5+1 λύσεις μας που θα φέρουν αποτέλεσμα!

1. Επένδυσε σε καλή μόνωση

Η σωστή μόνωση, θα κάνει δύο καλά όσον αφορά τη θερμοκρασία του σπιτιού σου το καλοκαίρι· από τη μία μεριά, μονώνοντας ένα σπίτι καταφέρνεις να κρατάς μακριά τη ζέστη (π.χ. από τις βεράντες ή την ταράτσα) και από την άλλη, δεν επιτρέπεις στην υπερπολύτιμη δροσιά που έχεις δημιουργήσει με τους κάτωθεν τρόπους να διαφύγει! Με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια!

2. Δημιούργησε ρεύματα αέρα

Τα διαστήματα που η θερμοκρασία είναι σχετικά χαμηλή (συνήθως όταν έχει δύσει ο ήλιος), άνοιξε τα παράθυρα του σπιτιού ή τις μπαλκονόπορτες ώστε να δημιουργηθούν ρεύματα αέρα και να το δροσίσουν. Το μόνο που έχεις να κάνεις βέβαια, είναι να βεβαιωθείς ότι θα τα έχεις κλείσει πριν η θερμοκρασία αρχίσει να παίρνει ξανά την ανιούσα.

3. Κράτα κατεβασμένες τις γρίλιες κατά τις πρωινές ώρες

Όταν λείπεις από το σπίτι ή για τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται ακόμα κι όταν βρίσκεσαι εκεί, διατήρησε κάτω τις γρίλιες για περισσότερη δροσιά. Κατά τη διάρκεια της μέρας, το φως του ήλιου που διαχέεται από τα παράθυρα δημιουργεί ένα μίνι «φαινομένου του θερμοκηπίου» στον χώρο. Έτσι, η ζέστη εγκλωβίζεται στο εσωτερικό του. Απόφυγε λοιπόν κάτι τέτοιο, εμποδίζοντας το φως να μπει μέσα.

4. Απόφυγε τις λάμπες πυρακτώσεως

Εάν βάλεις το χέρι σου κοντά σε μια λάμπα πυρακτώσεως, θα νιώσεις τη θερμότητα που παράγει. Αυτή ακριβώς η θερμότητα που ελκύουν είναι και ο λόγος που σπαταλούν περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλου είδους λάμπα. Με το που τις αφαιρέσεις, είναι σίγουρο ότι θα νιώσεις το χώρο σου αισθητά πιο δροσερό.

5. Χρησιμοποίησε ανεμιστήρες

Ένας καλός τρόπος για να δροσίσεις το σπίτι σου είναι ένας καλός ανεμιστήρας οροφής, ο οποίος και θα ρίξει τη θερμοκρασία μέσα στο χώρο έως και κατά 3 βαθμούς. Επιπλέον, καίει πολύ λιγότερο ρεύμα από το κλιματιστικό. Μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις και έναν ανεμιστήρα οροφής που λειτουργεί παράλληλα και ως λάμπα, ο οποίος θα προσδώσει στιλ στο χώρο σου. Σκέψου το!

+1 Μετάτρεψε το σπίτι σου σε έξυπνο και δρόσισέ το!

Πρόκειται για το Α και το Ω όσον αφορά την οικονομία & την αποδοτικότητα. Έτσι, δε θα χρειαστεί να ξαναφήσεις το κλιματιστικό αναμμένο, οι γρίλιες θα ανοιγοκλείνουν προγραμματισμένα χωρίς να τις ξεχνάς, ενώ οι έξυπνοι θερμοστάτες συστήματος θα ελέγχουν τη θερμοκρασία του χώρου σου βάσει των επιθυμιών ή των συνήθειών σου. Κι όλα αυτά μπορούν να γίνονται και απομακρυσμένα μέσω του smartphone και του tablet σου.

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε έξυπνο και κυρίως… δροσερό, δεν είναι άλλο από το αξιόπιστο δίκτυο της SkyTelecom που χρησιμοποιεί wireless εχνολογία. Η εταιρεία είναι ο #1 σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια, ο οποίος προσφέρει μία σειρά νέων καινοτομιών όπως:

  • Υπερυψηλές ταχύτητες 500 Mbps
  • Χαμηλό ping
  • Κάλυψη κάθε σημείου του σπιτού
  • MESH εξοπλισμός
  • Εγγύηση αξιοπιστίας.

Μάλιστα, προκειμένου να είσαι απόλυτα βέβαιος για την επιλογή του προγράμματος που σε ενδιαφέρει, έχεις την δυνατότητα να το δοκιμάσεις εντελώς δωρεάν μέσω της υπηρεσίας Try&Buy.

Είσαι έτοιμος να ζήσεις την εμπειρία SkyTelecom στο σπίτι σου;

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Πώς να δροσίσω το σπίτι το καλοκαίρι: 5+1 προτάσεις»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση