Γυμναστική από το σπίτι: 7+1 tips για να την απογειώσεις

Γυμναστική από το σπίτι: 7+1 tips για να την απογειώσεις

Γυμναστική από το σπίτι: Πώς μπορεί να γίνει κανείς master σε αυτή; Η πανδημία έφερε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Μια από αυτές είναι και ο τρόπος που γυμναζόμαστε. Πολλοί ήταν αυτοί που κατά τη διάρκεια των lockdown πραγματοποιούσαν τις προπονήσεις τους στον χώρο του σπιτιού τους. Μάλιστα, στην πορεία αποδείχθηκε πως αυτός ο τρόπος άσκησης είναι ιδιαίτερα πρακτικός για όσους έχουν μια αρκετά busy καθημερινότητα, αλλά και αρκετά οικονομικός. Σε περίπτωση που αποφάσισες κι εσύ να αρχίσεις να γυμνάζεσαι στο σπίτι, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις αυτή την εμπειρία σε μια αρκετά ευχάριστη διαδικασία.

Ακολούθησε τα tips μας για γυμναστική στο σπίτι

1. Ντύσου σαν να πήγαινες στο γυμναστήριο

Θεώρησέ το σαν dress code. Η γυμναστική από το σπίτι προϋποθέτει και το κατάλληλο outfit. Πριν ξεκινήσεις τις αγαπημένες σου ασκήσεις, φόρεσε τα ρούχα που θα επέλεγες αν πήγαινες στο γυμναστήριο. Με αυτό τον τρόπο στέλνεις το απαραίτητο ερέθισμα τόσο στον εγκέφαλο, όσο και στο σώμα ότι ήρθε η ώρα για να γυμναστείς.

2. Δημιούργησε ένα χώρο για γυμναστική στο σπίτι

Η δημιουργία μιας «fitness γωνιάς» στο σπίτι σου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βεβαιωθείς ότι θα παραμείνεις πιστός στο πρόγραμμα γυμναστικής σου. Ιδανικά, αυτός ο χώρος θα πρέπει να χρησιμεύει μόνο για την άσκησή σου. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για αυτόν. Ένα στρώμα γυμναστικής αρκεί. Εξάλλου, μπορείς να χρησιμοποιείς και αντικείμενα της καθημερινότητας για τις ασκήσεις σου. Για παράδειγμα, δύο μπουκάλια νερό μπορούν να χρησιμεύσουν ως βαράκια.

3. Μείωσε τους περισπασμούς

Το μεγαλύτερο εμπόδιο της γυμναστικής από το σπίτι είναι όλοι αυτοί οι περισπασμοί που μπορούν να διακόψουν το πρόγραμμά σου. Είτε πρόκειται για μέλη της οικογένειάς σου, το κατοικίδιό σου, το Netflix ή ακόμη και το ψυγείο που το ακούς συνέχεια να «σε καλεί», οι πειρασμοί είναι αρκετοί. Έτσι, κι εσύ, σαν άλλος… Οδυσσέας, πρέπει να απομακρύνεις τις «Σειρήνες» που βρίσκονται γύρω σου. Βάλε το κινητό σου σε λειτουργία δόνησης, αποσυνδέσου από τα social media και ενημέρωσε την οικογένειά σου να μην σε ενοχλήσει μέχρι να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου.

4. Βάλε μουσική

Μουσική και workout πάνε πάντα μαζί. Ο λόγος; Ο ρυθμός της δίνει ρυθμό στην προπόνησή σου, ωθώντας σε να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου. Εκτός όμως από την ποιότητα της προπόνησης, βελτιώνει σημαντικά και την διάθεσή σου. Από τη στιγμή λοιπόν που διαθέτεις μία αξιόπιστη σύνδεση στο internet, στρίμαρε την αγαπημένη σου playlist και ξεκίνα να την απολαμβάνεις.

5. Πρόσθεσε τη γυμναστική στο calendar σου

Η γυμναστική από το σπίτι αποτελεί μερικές φορές δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια, έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να γυμνάζεσαι, καθώς δεν τον σπαταλάς σε μετακινήσεις. Από την άλλη όμως, με αυτή την ελευθερία μπορείς εύκολα να παραμελήσεις τις προπονήσεις σου. Για να παραμείνεις πιστός στην υπόσχεση που έδωσες στον εαυτό σου, ένταξε την άσκηση στο calendar ή στο ημερολόγιό σου. Με αυτό τον τρόπο θα είναι δύσκολο να ξεχαστείς.

6. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί όταν ξεκινούν να γυμνάζονται, είναι να θέτουν στόχους που δε μπορούν να πραγματοποιήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απογοητεύονται εύκολα και να εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Για να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα, μπορείς να θέτεις ανά εβδομάδα ή μήνα έναν διαφορετικό, αλλά πραγματοποιήσιμο στόχο. Για παράδειγμα, αν είσαι αρχάριος, προσπάθησε να γυμνάζεσαι τρεις φορές την εβδομάδα για μισή ώρα. Στη συνέχεια, μπορείς να αυξήσεις τις ημέρες ή τη διάρκεια των προπονήσεων σου.

7. Ανακάλυψε νέες ασκήσεις online

Όσο γυμνάζεσαι από το σπίτι είναι αρκετά εύκολο να κολλήσεις με μια συγκεκριμένη σειρά ασκήσεων ή ένα πρόγραμμα που σου αρέσει. Αυτό όμως δε σε βοηθά να εξελιχθείς ή να κατακτήσεις τους στόχους σου. Μόλις αποκτήσεις οικειότητα με κάποιες ασκήσεις, ένταξε στο πρόγραμμά σου νέες ή δοκίμασε τις παραλλαγές τους. Για παράδειγμα, μπορείς να εκτελέσεις pushups και squats με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ακόμη, δοκίμασε να εναλλάσσεις διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής μέσα στην εβδομάδα. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δωρεάν, τόσο στο YouTube, όσο και σε διάφορα apps, προκειμένου να πειραματιστείς και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

+1.  Μην αμελείς το απαραίτητο ζέσταμα και την αποθεραπεία σου

Όσο σημαντική είναι η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων, άλλο τόσο είναι το ζέσταμα και η αποθεραπεία. Το ζέσταμα, προετοιμάζει το σώμα για την προπόνηση που θα ακολουθήσει, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη τραυματισμών. Η αποθεραπεία από την άλλη βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν και το σώμα να ξεκουραστεί μετά από τη γυμναστική.

Γυμναστική από το σπίτι & γρήγορο internet πάνε μαζί

Η γυμναστική από το σπίτι αποτελεί μια έξυπνη και πρακτική λύση για όσους δεν έχουν χρόνο για το γυμναστήριο ή για τη συμμετοχή σε κάποιο ομαδικό άθλημα. Ωστόσο, σίγουρα δε θέλεις τη στιγμή που γυμνάζεσαι και εκτελείς τις ασκήσεις μαζί με τον online coach σου ή ακούς την αγαπημένη σου μουσική να χαθεί η σύνδεσή σου στο Internet. Αυτό που έχεις ανάγκη περισσότερο είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση. Για εσένα που είσαι λάτρης του fitness, σου προτείνουμε τα προγράμματα Home της SkyTelecom με 100% κλειδωμένες και εγγυημένες ταχύτητες, έτσι ώστε να ασκείσαι χωρίς διακοπές. Επίλεξε λοιπόν το πρόγραμμα που σου ταιριάζει, με ή χωρίς τηλεφωνική σύνδεση και δοκίμασέ το εντελώς δωρεάν με την υπηρεσία Try&Buy.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Γυμναστική από το σπίτι: 7+1 tips να την απογειώσεις»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση