Εργασία από το σπίτι: Αυτές είναι οι 4+1 προκλήσεις της

Εργασία από το σπίτι: Αυτές είναι οι 4+1 προκλήσεις της

Εργασία από το σπίτι, μία νέα συνθήκη που αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας πολλών από εμάς. Αναμφίβολα, η τηλεργασία διευκολύνει την καθημερινότητά μας καθώς παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η μείωση των μετακινήσεων ή το πιο ευέλικτο ωράριο. Ωστόσο, για να γίνει πιο αποτελεσματική, πρέπει να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε ορισμένες προκλήσεις που τη συνοδεύουν. Στο παρακάτω κείμενο, σου παρουσιάζουμε μερικές από αυτές, καθώς επίσης και τρόπους για να τις διαχειριστείς.

Αυτές είναι οι προκλήσεις που δημιουργεί η εργασία από το σπίτι

1. Ο διαχωρισμός εργασίας και προσωπικής ζωής

Η εργασία από το σπίτι δημιουργεί «θολές» γραμμές ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή. Μερικές φορές είναι δύσκολο για κάποιον να χαλαρώσει μετά το πέρας της ημέρας και να… αλλάξει παραστάσεις αφού το σπίτι του και ο εργασιακός του χώρος ταυτίζονται. Η λύση είναι απλή. Δημιούργησε στο σπίτι του έναν χώρο που θα λειτουργεί ως το προσωπικό σου γραφείο. Προσπάθησε μάλιστα να περνάς χρόνο εκεί μόνο τις ώρες που θα δουλεύεις.

2. Η επικοινωνία με τους συναδέλφους

Η επικοινωνία, που μερικές φορές είναι δύσκολη ακόμα και όταν βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με κάποιον, όταν δουλεύεις από το σπίτι μπορεί να είναι εξίσου απαιτητική. Ευτυχώς, η τεχνολογία έρχεται για να δώσει τη λύση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν εφαρμογές όπως το Zoom, το Microsoft Teams ή το Slack. Μέσω των εφαρμογών αυτών μπορείς να είσαι σε διαρκή επικοινωνία με την ομάδα σου, να μοιράζεσαι αρχεία και να πραγματοποιείς κλήσεις. Σε περίπτωση μάλιστα που είσαι team leader, οργάνωσε τακτικά virtual meetings, ώστε να είστε όλοι ενημερωμένοι και να μοιράζεστε την πρόοδό σας.

3. Η απόσπαση της προσοχής

Ακόμη και οι πιο πειθαρχημένοι «ξεφεύγουν» καμιά φορά όταν δουλεύουν από το σπίτι. Λίγο η στοίβα με τα πιάτα στην κουζίνα, λίγο το κατοικίδιό σου που ζητά την αμέριστη προσοχή σου, το δεκάλεπτο διάλειμμα μπορεί να γίνει εύκολα διάλειμμα μιας ώρας. Για αυτό το λόγο, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ένας ήσυχος χώρος στο σπίτι θα σε βοηθήσει να δουλεύεις απερίσπαστος. Σε περίπτωση που είναι εφικτό, κλείσε και την πόρτα. Αν δε μένεις μόνος σου, ζήτησε από τους συγκατοίκους ή την οικογένειά σου να μη σε ενοχλήσουν για όση ώρα εργάζεσαι, εκτός κι αν είναι επείγον.

4. Η διαχείριση χρόνου

Η εργασία από το σπίτι είναι τις περισσότερες φορές πολύ ευχάριστη αρκεί να μπορείς να θέσεις κάποια όρια. Μπορεί το ωράριο να σου φαίνεται πιο ευέλικτο από το σπίτι, ωστόσο, πρέπει να παραμένεις πειθαρχημένος ώστε να διαχειριστείς έξυπνα και σωστά το χρόνο σου. Διαφορετικά, απλά θα… τρέχεις τελευταία στιγμή για να προλάβεις τα deadlines σου. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, όπως και το σώμα, λειτουργεί καλύτερα με την τήρηση της ρουτίνας. Επομένως, προσπάθησε να τηρήσεις στον μεγαλύτερο βαθμό τις συνήθειες που είχες όταν πήγαινες στο γραφείο.

+1.   Τα προβλήματα σύνδεσης του οικιακού internet

Η κακή σύνδεση στο Internet είναι ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσεις όταν δουλεύεις από το σπίτι. Το γρήγορο Internet είναι απαραίτητο για την παράλληλη λειτουργία απαιτητικών προγραμμάτων, το download μεγάλων αρχείων αλλά και τη συμμετοχή σε online meetings χωρίς διακοπές. Μια καλή σύνδεση θα σου εξασφαλίσει ομαλή και αποδοτική εργασία χωρίς προβλήματα.

SkyTelecom, ο σύμμαχός σου για πιο αποτελεσματική εργασία από το σπίτι

Η SkyTelecom, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με τεχνολογία WISP ασύρματου Internet και ταχύτητες… από άλλο σύμπαν,  δίνει τέλος στα προβλήματα που αφορούν τη σύνδεσή του internet σου. Αν θέλεις να απογειώσεις την παραγωγικότητά σου, τώρα μπορείς, χάρη στην δύναμη των προγραμμάτων Home που σου προσφέρουν ασύγκριτες ταχύτητες σε ασυναγώνιστες τιμές. Επίλεξε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου μέσα από επιλογές όπως:

Για να είσαι απόλυτα σίγουρος στην επιλογή του προγράμματος που σε ενδιαφέρει, έχεις την δυνατότητα να το δοκιμάσεις εντελώς δωρεάν μέσω της υπηρεσίας Try&Buy. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Εξυπηρέτηση Πελατών SkyTelecom.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Εργασία από το σπίτι: 4+1 προκλήσεις που αντιμετωπίζεις»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση