Εργασία από το σπίτι: Αυτές είναι οι 4+1 προκλήσεις της

Εργασία από το σπίτι: Αυτές είναι οι 4+1 προκλήσεις της

Εργασία από το σπίτι, μία νέα συνθήκη που αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας πολλών από εμάς. Αναμφίβολα, η τηλεργασία διευκολύνει την καθημερινότητά μας καθώς παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η μείωση των μετακινήσεων ή το πιο ευέλικτο ωράριο. Ωστόσο, για να γίνει πιο αποτελεσματική, πρέπει να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε ορισμένες προκλήσεις που τη συνοδεύουν. Στο παρακάτω κείμενο, σου παρουσιάζουμε μερικές από αυτές, καθώς επίσης και τρόπους για να τις διαχειριστείς.

Αυτές είναι οι προκλήσεις που δημιουργεί η εργασία από το σπίτι

1. Ο διαχωρισμός εργασίας και προσωπικής ζωής

Η εργασία από το σπίτι δημιουργεί «θολές» γραμμές ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή. Μερικές φορές είναι δύσκολο για κάποιον να χαλαρώσει μετά το πέρας της ημέρας και να… αλλάξει παραστάσεις αφού το σπίτι του και ο εργασιακός του χώρος ταυτίζονται. Η λύση είναι απλή. Δημιούργησε στο σπίτι του έναν χώρο που θα λειτουργεί ως το προσωπικό σου γραφείο. Προσπάθησε μάλιστα να περνάς χρόνο εκεί μόνο τις ώρες που θα δουλεύεις.

2. Η επικοινωνία με τους συναδέλφους

Η επικοινωνία, που μερικές φορές είναι δύσκολη ακόμα και όταν βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με κάποιον, όταν δουλεύεις από το σπίτι μπορεί να είναι εξίσου απαιτητική. Ευτυχώς, η τεχνολογία έρχεται για να δώσει τη λύση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν εφαρμογές όπως το Zoom, το Microsoft Teams ή το Slack. Μέσω των εφαρμογών αυτών μπορείς να είσαι σε διαρκή επικοινωνία με την ομάδα σου, να μοιράζεσαι αρχεία και να πραγματοποιείς κλήσεις. Σε περίπτωση μάλιστα που είσαι team leader, οργάνωσε τακτικά virtual meetings, ώστε να είστε όλοι ενημερωμένοι και να μοιράζεστε την πρόοδό σας.

3. Η απόσπαση της προσοχής

Ακόμη και οι πιο πειθαρχημένοι «ξεφεύγουν» καμιά φορά όταν δουλεύουν από το σπίτι. Λίγο η στοίβα με τα πιάτα στην κουζίνα, λίγο το κατοικίδιό σου που ζητά την αμέριστη προσοχή σου, το δεκάλεπτο διάλειμμα μπορεί να γίνει εύκολα διάλειμμα μιας ώρας. Για αυτό το λόγο, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ένας ήσυχος χώρος στο σπίτι θα σε βοηθήσει να δουλεύεις απερίσπαστος. Σε περίπτωση που είναι εφικτό, κλείσε και την πόρτα. Αν δε μένεις μόνος σου, ζήτησε από τους συγκατοίκους ή την οικογένειά σου να μη σε ενοχλήσουν για όση ώρα εργάζεσαι, εκτός κι αν είναι επείγον.

4. Η διαχείριση χρόνου

Η εργασία από το σπίτι είναι τις περισσότερες φορές πολύ ευχάριστη αρκεί να μπορείς να θέσεις κάποια όρια. Μπορεί το ωράριο να σου φαίνεται πιο ευέλικτο από το σπίτι, ωστόσο, πρέπει να παραμένεις πειθαρχημένος ώστε να διαχειριστείς έξυπνα και σωστά το χρόνο σου. Διαφορετικά, απλά θα… τρέχεις τελευταία στιγμή για να προλάβεις τα deadlines σου. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, όπως και το σώμα, λειτουργεί καλύτερα με την τήρηση της ρουτίνας. Επομένως, προσπάθησε να τηρήσεις στον μεγαλύτερο βαθμό τις συνήθειες που είχες όταν πήγαινες στο γραφείο.

+1.   Τα προβλήματα σύνδεσης του οικιακού internet

Η κακή σύνδεση στο Internet είναι ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσεις όταν δουλεύεις από το σπίτι. Το γρήγορο Internet είναι απαραίτητο για την παράλληλη λειτουργία απαιτητικών προγραμμάτων, το download μεγάλων αρχείων αλλά και τη συμμετοχή σε online meetings χωρίς διακοπές. Μια καλή σύνδεση θα σου εξασφαλίσει ομαλή και αποδοτική εργασία χωρίς προβλήματα.

SkyTelecom, ο σύμμαχός σου για πιο αποτελεσματική εργασία από το σπίτι

Η SkyTelecom, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με τεχνολογία WISP ασύρματου Internet και ταχύτητες… από άλλο σύμπαν,  δίνει τέλος στα προβλήματα που αφορούν τη σύνδεσή του internet σου. Αν θέλεις να απογειώσεις την παραγωγικότητά σου, τώρα μπορείς, χάρη στην δύναμη των προγραμμάτων Home που σου προσφέρουν ασύγκριτες ταχύτητες σε ασυναγώνιστες τιμές. Επίλεξε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου μέσα από επιλογές όπως:

Για να είσαι απόλυτα σίγουρος στην επιλογή του προγράμματος που σε ενδιαφέρει, έχεις την δυνατότητα να το δοκιμάσεις εντελώς δωρεάν μέσω της υπηρεσίας Try&Buy. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Εξυπηρέτηση Πελατών SkyTelecom.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Εργασία από το σπίτι: 4+1 προκλήσεις που αντιμετωπίζεις»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση