Ασύρματο internet vs οπτική ίνα: Ποιος είναι ο νικητής;

Ασύρματο internet vs οπτική ίνα: Ποιος είναι ο νικητής;

Ασύρματο internet vs οπτική ίνα: ποιο είναι το καλύτερο; Η νέα ασύρματη τεχνολογία που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υπογραφή της SkyTelecom αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο έχει να προσφέρει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι’ αυτό και θεωρείται ως ο αδιαμφισβήτητος διάδοχος των οπτικών ινών, αλλά και των παλαιότερων δικτύων χαλκού που ακόμα κυριαρχούν σε πολλές χώρες όπως η Ελλάδα.

Διαφορές ασύρματου internet και οπτικής ίνας

Πολλοί θεωρούν ότι το ασύρματο internet της SkyTelecom ταυτίζεται με αυτό των τυπικών παρόχων. Ωστόσο, η τεχνολογία που αξιοποιεί είναι τελείως διαφορετική. Το WISP internet δε χρησιμοποιεί οπτικές ίνες ή χαλκό, αλλά αναμεταδίδεται από επίγειους υπερσύγχρονους πομπούς. Έτσι, σου προσφέρει μία σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα που κάνουν την διαφορά, όπως μπορείς να δεις και στο βίντεο που ακολουθεί:

Ταχύτητα: Οι επιδόσεις του ασύρματου internet της SkyTelecom «δεν παίζονται»

Σε ότι αφορά την ταχύτητα, θα λέγαμε πως η διαφορά μεταξύ ασύρματου internet και οπτικών ινών είναι κυριολεκτικά χαοτική. Το ασύρματο internet της SkyTelecom έχει ένα μεγάλο προβάδισμα σε αυτό το χαρακτηριστικό, καθώς επιτυγχάνει κλειδωμένες ταχύτητες 500Mbps, οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται από μηδενικό ping. Την ίδια στιγμή, τα συμβατικά δίκτυα φτάνουν έως και 200Mbps, σε συγκεκριμένες μόνο περιοχές του δικτύου τους.

Κάλυψη: Το ασύρματο internet φτάνει εκεί που η οπτική ίνα δε μπορεί

Μένεις σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας όπως στην Κρήτη ή τη Μάνη; Σε αυτή την περίπτωση, θα έχεις σίγουρα διαπιστώσει πως τα κλασικά δίκτυα δεν προσφέρουν την κάλυψη που υπόσχονται. Εδώ, η SkyTelecom έρχεται να κάνει την διαφορά, καθώς το ασύρματο internet της φτάνει ως και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Εξοπλισμός: H MESH τεχνολογία προσφέρει πιο ισχυρό σήμα

Βάλε τέλος στα ενοχλητικά καλώδια και ταυτόχρονα αύξησε την εμβέλεια του δικτύου σου με μία και μόνο κίνηση. Το ασύρματο internet της SkyTelecom συνοδεύεται από επώνυμο MESH εξοπλισμό που εξαλείφει τις περιοχές αδύναμων σημάτων μια για πάντα. Χάρη στην τεχνολογία του, οι μονάδες συνεργάζονται για να σχηματίσουν ένα ενιαίο δίκτυο, με τις πιο γρήγορες δυνατές ταχύτητες παντού και χωρίς καλώδια.

Αξιοπιστία: Η SkyTelecom προσφέρει εγγυημένες και κλειδωμένες ταχύτητες

Μήπως έχει τύχει και σε σένα να κλείσεις κάποιο πρόγραμμα internet με ονομαστική ταχύτητα downloading στα 24 Mbps και η πραγματική του να μην ξεπερνά τα 8 ή στην καλύτερη περίπτωση τα 10; Αυτά, συνέβαιναν μόνο με τις οπτικές ίνες και το χαλκό. Πλέον, με τα προγράμματα ασύρματου internet της SkyTelecom για το σπίτι ή την επιχείρησή σου απολαμβάνεις κλειδωμένες υπερ-υψηλές ταχύτητες με εγγύηση.

Εγκατάσταση: Το ασύρματο internet μειώνει τις μέρες αναμονής

Μετακομίζεις και χρειάζεσαι μία νέα σύνδεση ασύρματου internet το συντομότερο δυνατό; Τώρα, η SkyTelecom έρχεται να περιορίσει δραστικά τους χρόνους αναμονής, μειώνοντάς τους από τις 25 στις 5 μόλις ημέρες. Έτσι, μπορείς να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις τη νέα σου σύνδεση, χωρίς απρόοπτα και καθυστερήσεις.

… και τα πλεονεκτήματα του ασύρματου internet της SkyTelecom συνεχίζονται!

Εάν έχει έρθει η ώρα να επιλέξεις ανάμεσα σε ασύρματο internet και οπτικές ίνες, τότε είμαστε σίγουροι ότι το παραπάνω κείμενο σου έχει λύσει αρκετές από τις απορίες σου. Πλέον, γνωρίζεις ότι τα οφέλη μίας ασύρματης σύνδεσης SkyTelecom είναι πραγματικά ασύγκριτα, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη τεχνολογία που να μπορεί να τα προσφέρει ή πόσο μάλλον να τα ξεπεράσει. Παρακάτω μπορείς να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα και για τις δύο κατηγορίες:

wisp-internet

Κάνε λοιπόν το επόμενο βήμα και δοκίμασέ το εντελώς δωρεάν, χάρη στη νέα υπηρεσία Try&Buy της SkyTelecom. Έλα ΣΗΜΕΡΑ στο δίκτυό μας και ανακάλυψε το πιο γρήγορο, καινοτόμο και ταυτόχρονα αξιόπιστο internet στην Ελλάδα, με ταχύτητες 500 Mbps. Βρες το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου και απόλαυσέ το.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Ασύρματο internet vs οπτική ίνα: Ποιος είναι ο νικητής;»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση