Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα: ποιες είναι οι top επιλογές σου για φέτος; Τώρα που έπιασαν για τα καλά τα κρύα, είναι πολύ λογικό να σκέφτεσαι τη νέα χειμερινή σου εξόρμηση. Ένα ταξίδι είναι πάντα μία εξαιρετική ιδέα, καθώς θα σε αναζωογονήσει και θα σε γεμίσει με νέες μοναδικές εικόνες και εμπειρίες. Γι’ αυτό μην το σκέφτεσαι και πολύ. Διάλεξε προορισμό, ετοίμασε βαλίτσες και πάρε τα… βουνά! Κι αν δεν ξέρεις ποιο προορισμό να διαλέξεις, εμείς σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις που θα «κουμπώσουν» άριστα στο γούστο σου. Πάμε λοιπόν να τους δούμε μαζί!

Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα: 7+1 προτάσεις by SkyTelecom

1. Το ειδυλλιακό Πήλιο στη Μαγνησία

χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Ω, ναι! Ξεκινάμε με το Πήλιο και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το έχεις ακούσει ξανά και ξανά, και ξέρουμε ότι θα το ερωτευτείς με τη πρώτη ματιά, όπως και εμείς. Πετρόχτιστα σπίτια, γραφικές πλατείες, καθώς και μαγευτικά καλντερίμια παντού με θέα το βουνό ή και τη θάλασσα συνθέτουν ένα ειδυλλιακό χειμερινό σκηνικό που αξίζει να ανακαλύψεις. Θα σου προτείναμε δε να επισκεφθείς κάθε ένα από τα χωριουδάκια του. Ωστόσο, επειδή είναι αμέτρητα, βάλε προτεραιότητα σε Μακρινίτσα, Μηλιές και στα Χανιά Πηλίου. Φυσικά, μην παραλείψεις να περάσεις μια βόλτα και από το Χιονοδρομικό. Τι κι αν δεν ξέρεις σκι; Μπορείς να παίξεις με το χιόνι ή να πιεις άνετα τον καφέ σου.

2. Τα Τρίκαλα Κορινθίας, το απόλυτο trend στους χειμερινούς προορισμούς

Ίσως ο πιο hot χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης για ένα αξέχαστο ταξίδι. Κατ’ αρχάς χωρίζονται σε τρεις συνοικίες, εξίσου όμορφες και παραμυθένιες: τα Άνω, τα Μεσαία και τα Κάτω Τρίκαλα. Σε όλες τους, θα βρεις πολυτελή πετρόχτιστα δωμάτια ή σαλέ για να μείνεις, ταβέρνες με ντόπιους μεζέδες, αλλά και ντόπια παντοπωλεία με παραδοσιακά προϊόντα. Σε απόσταση αναπνοής από αυτά θα βρεις το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, αλλά και τη μαγευτική Λίμνη Δόξας, εκεί όπου το χιονισμένο βουνό καθρεφτίζεται στα νερά της.

3. Η chic & cozy Αράχωβα

Η Μύκονος του χειμώνα σε περιμένει για να σου χαρίσει μία μοναδική εμπειρία πολυτελών  χειμερινών διακοπών, γεμάτων παλμό, αλλά και εκπλήξεις. Πρόκειται για την ιδανική επιλογή αν θέλεις να συνδυάσεις διασκέδαση, χειμερινά σπορ και εξαιρετικό φαγητό κι όλα αυτά σε ένα πανέμορφο χιονισμένο τοπίο πολύ κοντά στην πρωτεύουσα. Τα γραφικά σοκάκια της αξίζουν και με το παραπάνω το περπάτημα, πάντα με την απαραίτητη στάση για καφέ στην πλατεία Λάκκα. Φυσικά, εδώ θα βρεις και το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα, αυτό του Παρνασσού.

4. Η πάντα χιονισμένη Φλώρινα

Προορισμός με εξαιρετική φυσική ομορφιά αλλά και γραφικότητα, η Φλώρινα το χειμώνα είναι πάντα πανέμορφη. Όπου και αν κοιτάξεις, θα αντικρίσεις ένα κατάλευκο τοπίο που διαπερνιέται από τον ποταμό Σακουλέβα. Τα ιδιαίτερα αρχοντικά, η παλιά αγορά και τα σπουδαία της μουσεία θα κλέψουν σίγουρα τις εντυπώσεις σου. Παρά το μικρό της μέγεθος, προσφέρει πολλές και καλές επιλογές για φαγητό και ποτό, με τις περισσότερες να βρίσκονται στο κεντρικό πεζόδρομο του Παύλου Μελά.

5. Τα Καλάβρυτα Αχαΐας με τον περίφημο Οδοντωτό

Τα Καλάβρυτα αποτελούν πάντα μία top-of-mind προτάσεις για χειμερινές διακοπές στη Νότια Ελλάδα. Το πανέμορφο φυσικό τοπίο τους κρύβει πολλές και διαφορετικές επιλογές για να ανακαλύψεις. Το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, τα υπέροχα σπήλαια με λίμνες, αλλά και οι μικρότερες σπηλιές όπου έχουν χτιστεί τα ιερά εκκλησιών είναι μόνο μερικές από αυτές. Μην παραλείψεις να απολαύσεις και μία διαδρομή με τον Οδοντωτό, το τρένο που διασχίζει το εντυπωσιακό φαράγγι του Βουραϊκού και καταλήγει στο Διακοφτό Κορινθίας. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται και το Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος του 1943.

6. Μέτσοβο, το διαμάντι της Πίνδου με την αμφιθεατρική θέα

χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Ακόμα να επισκεφτείς την Ήπειρο και τις περίφημες βουνοκορφές της Πίνδου; Εκεί κάπου ανάμεσα στο μαγικό ορεινό τοπίο βρίσκεται και το Μέτσοβο, ένας πετρόχτιστος οικισμός με πολύ έντονο παραδοσιακό χρώμα στην αρχιτεκτονική, στην διακόσμηση και στην κουζίνα. Απόλαυσε μια βόλτα στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του και απόλαυσε την απεριόριστη αμφιθεατρική του θέα. Ζήσε στο έπακρο την ατμόσφαιρά του στις πλατείες με τα ταβερνάκια και τα καφενεία του και μην παραλείψεις να δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις όπως τα ντόπια κρέατα, τα νόστιμα ηπειρώτικα τυριά, αλλά και οι πίτες για τις οποίες φημίζεται όλη η Ήπειρος!

7. Άγιος Αθανάσιος – Καϊμακτσαλάν, ο παραδεισένιος χειμερινός προορισμός!

Στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου. Μάλιστα, είναι γνωστός και ως «πέτρινο χωριό», χάρη στην παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του που συνδυάζει πελεκητή πέτρα και ξύλο. Αφού πρώτα χαλαρώσεις στο κατάλυμά σου, μάζεψε δυνάμεις για περπάτημα στα σοκάκια του ή και για ορεινή πεζοπορία. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το περίφημο χιονοδρομικό κέντρο που σου υπόσχεται αξέχαστες στιγμές, γεμάτες δράση. Ακόμα όμως και αν δεν είσαι σκιέρ, η θέα από το βουνό Καϊμακτσαλάν, σίγουρα θα σε αποζημιώσει.

+1. Ο πιο comfort χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα και τον κόσμο: το σπίτι σου!

χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Οι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα είναι πολλοί και πραγματικά αξίζουν τον κόπο να τους επισκεφτείς. Τί γίνεται όμως στην περίπτωση που τα σχέδιά σου αλλάξουν τελευταία στιγμή; No worries, σου έχουμε λύση! Τι θα έλεγε να απολαύσεις μία χειμερινή εκδρομή στο… σαλόνι σου, συνδυάζοντας χαλάρωση, ταινία και καλό φαγητό; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση, καλή παρέα, αλλά και μία αξιόπιστη σύνδεση στο internet για να στριμάρεις τις αγαπημένες σου ταινίες ταχύτατα και χωρίς lags. Άσε που στο τέλος αυτής της «εκδρομής» θα βγεις πιο ξεκούραστος και ανανεωμένος απ’ ότι αν γύριζες από τη Φλώρινα ή το Καϊμακτσαλάν. Ό,τι και αν αποφασίσεις τελικά, φρόντισε να περάσεις καλά και να κάνεις αυτό που σε γεμίζει χαρά!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση