Οπτικές ίνες και τα προβλήματα τους

Οπτικές ίνες και τα προβλήματα τους

Οπτικές ίνες, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται ευρέως στις μέρες μας για την κάλυψη των αναγκών μας σε internet. Σταδιακά, αντικαθιστούν τα δίκτυα χαλκού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας επιτέλους τις πολύ αργές ταχύτητες. Πώς όμως λειτουργούν; Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά τους; Είναι όντως η τελευταία λέξη της τεχνολογίας ή υπάρχει κάτι ακόμα πιο σύγχρονο; Μάθε περισσότερα μέσα από το κείμενο που επιμεληθήκαμε για σένα.

Τι είναι οι οπτικές ίνες;

Οι οπτικές ίνες μπορούν μοιάζουν με μικρά καλώδια, τα οποία αποτελούνται από πολλά μικρά νήματα, κατασκευασμένα από πλαστικό ή γυαλί. Κάθε ένα από αυτά τα νήματα έχει την διάμετρο μίας ανθρώπινης τρίχας, ενώ ως σύνολο δημιουργούν μία ολόκληρη δέσμη καλωδίου. Εξωτερικά, τα καλώδια περιβάλλονται από καουτσούκ ή από ατσάλι, το οποίο μεγιστοποιεί την ανθεκτικότητά τους σε παράγοντες του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των οπτικών ινών

Συγκριτικά με τα απαρχαιωμένα καλώδια χαλκού, αυτά των οπτικών ινών πραγματοποιούν πολύ ταχύτερα τη μεταφορά δεδομένων. Ο λόγος είναι πως η μετάδοση γίνεται με φωτεινά σήματα, αντί για ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, τα καλώδια αυτά είναι πιο εύθραυστα και καθόλου ευλύγιστα, κάτι που τα καθιστά επιρρεπή σε βλάβες. Επιπλέον, το κόστος επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών είναι εξαιρετικά υψηλό, κάτι που όπως έχουμε δει στην πράξη, αποτρέπει τους παρόχους στην Ελλάδα να επενδύσουν σε αυτή.

Ο καταναλωτής τώρα, από την δική του πλευρά, καλείται να πληρώσει υψηλές τιμές για προγράμματα internet οπτικών τιμών με πραγματικές ταχύτητες που δε φτάνουν ποτέ τις ονομαστικές. Συχνά δε, έρχεται αντιμέτωπος με τεχνικά προβλήματα τα οποία κάνουν έως και ολόκληρες εβδομάδες να λυθούν. Έτσι, δε μπορεί να εκτελέσει βασικές καθημερινές του δραστηριότητες όπως η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση και η επικοινωνία του, ενώ ούτε και μπορεί να απολαύσει πλοήγηση ή streaming μίας ταινίας, τη στιγμή που το θέλει.

Ασύρματο δίκτυο, ο διάδοχος των οπτικών ινών

Πολλοί λοιπόν αναρωτιούνται αν οι οπτικές ίνες αποτελούν μία τεχνολογία που ήρθε για να μείνει ή θα ξεπεραστεί γρήγορα από μία νεότερη και πιο πρωτοποριακή. Πλέον, το the next big thing παγκοσμίως έχει εμφανιστεί και κάνει ήδη την διαφορά και στην Ελλάδα. Η τεχνολογία του ασύρματου internet – χωρίς καλώδια –  είναι πλέον διαθέσιμη σε πολλές περιοχές της χώρας, χάρη στις υπηρεσίες της SkyTelecom. Σε αντίθεση με το απλό δίκτυο οπτικών ινών, το δίκτυο ασύρματου internet προσφέρει:

  • Ακόμα πιο υψηλές ταχύτητες 500 Mbps
  • Πιο δυνατό σήμα με κάλυψη ακόμα και των νεκρών σημείων μέσα στο χώρο
  • Άριστη γεωγραφική κάλυψη, ακόμα και των απομακρυσμένων περιοχών
  • Απόλυτη αξιοπιστία.

SkyTelecom: Ο #1 πάροχος ασύρματου ίντερνετ στην Ελλάδα

Τα πλεονεκτήματα του ασύρματου internet έρχονται στην Ελλάδα μέσα από τα νέα προγράμματα της SkyTelecom, του πιο ανερχόμενου παρόχου WISP σε όλα τα Βαλκάνια. Αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, καλύπτει άριστα τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες οικιακών χρηστών και επιχειρήσεων. Η δε πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου της ξεπερνά το 50%, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο προσεχώς. Μεγάλο της ατού δεν είναι άλλο από το ιδιόκτητό της δίκτυο, το οποίο την καθιστά ανεξάρτητη και αυτοτελή από άλλους παρόχους. Έτσι, προσφέρει όχι μόνο τα πιο καινοτόμα προγράμματα της αγοράς, αλλά εξασφαλίζει και την πιο άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ώρα να απολαύσεις τις υπερυψηλές ταχύτητες της SkyTelecom!

Άσε πίσω το παρελθόν και τις παλιές τεχνολογίες. Ξεκίνα σήμερα την έρευνα αγορά σου και γύρνα στη SkyTelecom, τη νέα δύναμη στη σταθερή τηλεφωνία που έφερε για πρώτη φορά το ασύρματο ίντερνετ στην Ελλάδα. Ανακάλυψε όλα τα νέα της προγράμματα με τιμή από 17,90€, επίλεξε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου και απόλαυσε μία εντελώς ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή του με την υπηρεσία Try&Buy. Έτσι, μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για την επιλογή σου.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Οπτικές ίνες και τα προβλήματα τους»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση