Οπτικές ίνες και τα προβλήματα τους

Οπτικές ίνες και τα προβλήματα τους

Οπτικές ίνες, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται ευρέως στις μέρες μας για την κάλυψη των αναγκών μας σε internet. Σταδιακά, αντικαθιστούν τα δίκτυα χαλκού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας επιτέλους τις πολύ αργές ταχύτητες. Πώς όμως λειτουργούν; Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά τους; Είναι όντως η τελευταία λέξη της τεχνολογίας ή υπάρχει κάτι ακόμα πιο σύγχρονο; Μάθε περισσότερα μέσα από το κείμενο που επιμεληθήκαμε για σένα.

Τι είναι οι οπτικές ίνες;

Οι οπτικές ίνες μπορούν μοιάζουν με μικρά καλώδια, τα οποία αποτελούνται από πολλά μικρά νήματα, κατασκευασμένα από πλαστικό ή γυαλί. Κάθε ένα από αυτά τα νήματα έχει την διάμετρο μίας ανθρώπινης τρίχας, ενώ ως σύνολο δημιουργούν μία ολόκληρη δέσμη καλωδίου. Εξωτερικά, τα καλώδια περιβάλλονται από καουτσούκ ή από ατσάλι, το οποίο μεγιστοποιεί την ανθεκτικότητά τους σε παράγοντες του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των οπτικών ινών

Συγκριτικά με τα απαρχαιωμένα καλώδια χαλκού, αυτά των οπτικών ινών πραγματοποιούν πολύ ταχύτερα τη μεταφορά δεδομένων. Ο λόγος είναι πως η μετάδοση γίνεται με φωτεινά σήματα, αντί για ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, τα καλώδια αυτά είναι πιο εύθραυστα και καθόλου ευλύγιστα, κάτι που τα καθιστά επιρρεπή σε βλάβες. Επιπλέον, το κόστος επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών είναι εξαιρετικά υψηλό, κάτι που όπως έχουμε δει στην πράξη, αποτρέπει τους παρόχους στην Ελλάδα να επενδύσουν σε αυτή.

Ο καταναλωτής τώρα, από την δική του πλευρά, καλείται να πληρώσει υψηλές τιμές για προγράμματα internet οπτικών τιμών με πραγματικές ταχύτητες που δε φτάνουν ποτέ τις ονομαστικές. Συχνά δε, έρχεται αντιμέτωπος με τεχνικά προβλήματα τα οποία κάνουν έως και ολόκληρες εβδομάδες να λυθούν. Έτσι, δε μπορεί να εκτελέσει βασικές καθημερινές του δραστηριότητες όπως η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση και η επικοινωνία του, ενώ ούτε και μπορεί να απολαύσει πλοήγηση ή streaming μίας ταινίας, τη στιγμή που το θέλει.

Ασύρματο δίκτυο, ο διάδοχος των οπτικών ινών

Πολλοί λοιπόν αναρωτιούνται αν οι οπτικές ίνες αποτελούν μία τεχνολογία που ήρθε για να μείνει ή θα ξεπεραστεί γρήγορα από μία νεότερη και πιο πρωτοποριακή. Πλέον, το the next big thing παγκοσμίως έχει εμφανιστεί και κάνει ήδη την διαφορά και στην Ελλάδα. Η τεχνολογία του ασύρματου internet – χωρίς καλώδια –  είναι πλέον διαθέσιμη σε πολλές περιοχές της χώρας, χάρη στις υπηρεσίες της SkyTelecom. Σε αντίθεση με το απλό δίκτυο οπτικών ινών, το δίκτυο ασύρματου internet προσφέρει:

  • Ακόμα πιο υψηλές ταχύτητες 500 Mbps
  • Πιο δυνατό σήμα με κάλυψη ακόμα και των νεκρών σημείων μέσα στο χώρο
  • Άριστη γεωγραφική κάλυψη, ακόμα και των απομακρυσμένων περιοχών
  • Απόλυτη αξιοπιστία.

SkyTelecom: Ο #1 πάροχος ασύρματου ίντερνετ στην Ελλάδα

Τα πλεονεκτήματα του ασύρματου internet έρχονται στην Ελλάδα μέσα από τα νέα προγράμματα της SkyTelecom, του πιο ανερχόμενου παρόχου WISP σε όλα τα Βαλκάνια. Αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, καλύπτει άριστα τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες οικιακών χρηστών και επιχειρήσεων. Η δε πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου της ξεπερνά το 50%, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο προσεχώς. Μεγάλο της ατού δεν είναι άλλο από το ιδιόκτητό της δίκτυο, το οποίο την καθιστά ανεξάρτητη και αυτοτελή από άλλους παρόχους. Έτσι, προσφέρει όχι μόνο τα πιο καινοτόμα προγράμματα της αγοράς, αλλά εξασφαλίζει και την πιο άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ώρα να απολαύσεις τις υπερυψηλές ταχύτητες της SkyTelecom!

Άσε πίσω το παρελθόν και τις παλιές τεχνολογίες. Ξεκίνα σήμερα την έρευνα αγορά σου και γύρνα στη SkyTelecom, τη νέα δύναμη στη σταθερή τηλεφωνία που έφερε για πρώτη φορά το ασύρματο ίντερνετ στην Ελλάδα. Ανακάλυψε όλα τα νέα της προγράμματα με τιμή από 17,90€, επίλεξε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου και απόλαυσε μία εντελώς ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή του με την υπηρεσία Try&Buy. Έτσι, μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για την επιλογή σου.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Οπτικές ίνες και τα προβλήματα τους»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση