Δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

Δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

Δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι: ποιες είναι εκείνες που τα βοηθούν να περνούν καλά και να ψυχαγωγηθούν, ενώ παράλληλα μαθαίνουν νέα πράγματα; Κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας, οι μικροί επεξεργάζονται και αφομοιώνουν τα εξωτερικά ερεθίσματα σαν σφουγγάρια. Γι’ αυτό, χρειάζονται δραστηριότητες που τα βοηθούν να εξελίσσουν την προσωπικότητά, τη σκέψη και τις ικανότητές τους. Ποιες είναι όμως αυτές; Ανακάλυψέ τις μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα και ζήσε τις μαζί με το παιδί!

Αυτές είναι οι ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά που σας προτείνουμε

1. Παίξτε κουκλοθέατρο

Φτιάξτε μαζί κούκλες από κάλτσες και υφάσματα από ρούχα που δε χρησιμοποιείτε και στη συνέχεια παίξτε μαζί τους.

2. Κάντε αγώνες ισορροπίας

Περπατήστε από το σαλόνι έως την κουζίνα τοποθετώντας στο κεφάλι ένα μαξιλάρι ή ένα βιβλίο στο κεφάλι. Φροντίστε μόνο να μην πέσει!

3. Δείξτε τους παλιά άλμπουμ μέσα από φωτογραφίες

Γνωρίστε τους την δική σας ιστορία ή αυτή της οικογένειάς σας μέσα από τις φωτογραφίες των προσωπικών σας φυσικών και ψηφιακών άλμπουμ.

4. Ζωγραφίστε μαζί

Ζωγραφική στο χαρτί ή στον υπολογιστή; Επιλέξτε τον τρόπο και ξεκινήστε να φτιάχνετε τις δημιουργίες σας. Σας προτείνουμε να σκεφτείτε μία ιστορία με κόμικ που θα σκεφτείτε.

5. Φτιάξτε την εφημερίδα της οικογένειας

Σχεδιάστε μαζί την εφημερίδα και αφήστε το παιδί να ξεδιπλώσει την δημιουργικότητά του.

6. Κατασκευάστε ένα πύργο από τραπουλόχαρτα ή τουβλάκια

Πάρτε μερικές τράπουλες και δημιουργήστε ολόκληρους πύργους. Αυτός που θα ξεχωρίσει για την ευστάθειά του, θα είναι και ο καλύτερος

7. Ανακαλύψτε νέα μέρη στο χάρτη

Ανοίξτε το Google Earth και αναζητήστε διάφορες ηπείρους, χώρες και πόλεις πάνω στο χάρτη. Στη συνέχεια, αναζητήστε πληροφορίες και φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.

8. Απολαύστε την αγαπημένη του παιδική ταινία ή σειρά

Τα παιδιά λατρεύουν τις παιδικές ταινίες ή σειρές. Απόλαυσε λοιπόν μαζί του την αγαπημένη του. Χρειάζεσαι μόνο μια συνδρομή σε πλατφόρμα streaming με παιδικά και μία καλή σύνδεση HOME ίντερνετ με την υπογραφή της SkyTelecom.

9. Συγκεντρώστε πράγματα για να τα δωρίσετε

Η αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Συγκεντρώστε λοιπόν ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για να τα προσφέρετε σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.

10. Φουσκώστε μπαλόνια και παίξτε μαζί τους

Τα παιδιά λατρεύουν τα μπαλόνια. Φουσκώστε λοιπόν μερικά μαζί, πάρτε δύο από αυτά και παίξτε το παιχνίδι «να μην αφήσω το μπαλόνι να ακουμπήσει το πάτωμα».

11. Αποξηράνετέ λουλούδια

Η μέθοδος είναι απλή: βάλτε τα μέσα σε ένα βάζο, γεμίστε το με νερό (έως 5 εκατοστά) και τοποθετήστε τα μέσα του χωρίς φύλλα. Τοποθετήστε το βάζο στο ντουλάπι έως 2 εβδομάδες και θα είναι έτοιμα.

12. Φτιάξτε καραβάκια ή σαΐτες

Δημιουργήστε καραβάκια, σαΐτες ή και αεροπλανάκια από χαρτί. Στη συνέχεια, ζωγραφίστε τα και παίξτε μαζί τους.

13. Βγάλτε αστείες φωτογραφίες με το κινητό

Ώρα για selfie! Βγάλτε αστείες φωτογραφίες με το κινητό και στη συνέχεια επεξεργαστείτε τις βάζοντας αστεία φίλτρα στα πρόσωπά σας.

14. Χορέψτε

Κατεβάστε ένα τραγούδι, δημιουργήστε μία χορογραφία και γιατί όχι αποτυπώστε τη στιγμή σε βίντεο. Στιγμές σαν και αυτές είναι πραγματικά αξέχαστες!

15. Μαγειρέψτε μαζί

Φτιάξτε ένα απλό φαγητό, όπως για παράδειγμα μία πίτσα με τα αγαπημένα του υλικά. Στη συνέχεια… φυσικά θα το απολαύσετε!

16. Παίξτε επιτραπέζια

Η τρίλιζα, το φιδάκι, αλλά και το σκάκι είναι μόνο μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε. Αν δεν τα έχετε σε επιτραπέζια, τότε μπορείτε να τα βρείτε και online

17. Ανακαλύψτε διάφορα είδη μουσικής

Ανοίξτε το YouTube, το Spotify η όποια άλλη πλατφόρμα streaming μουσικής προτιμάτε και ανακαλύψτε νέα είδη μουσικής. Στη συνέχεια, αναζητήστε πληροφορίες γι’ αυτά στο διαδίκτυο.

18. Παίξτε με παζλ

Τα πάζλ είναι μία από τις πιο διαχρονικές και ωφέλιμες δραστηριότητες για παιδιά. Μπορείτε μάλιστα να τα βρείτε και σε online εκδοχές.

19. Γράψτε ένα γράμμα στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Μήπως ο παππούς και η γιαγιά ή οι φίλοι σας βρίσκονται κάπου μακριά; Ευκαιρία λοιπόν να τους γράψετε ένα γράμμα και να τους το στείλετε μέσω ταχυδρομείου

20. Συνθέστε και ηχογραφήστε ένα τραγούδι!

Δε χρειάζεται να διαθέτετε μουσικά όργανα ή στούντιο ηχογράφησης. Γράψτε στο χαρτί μερικούς στίχους, σκεφτείτε τη μελωδία τους και στη συνέχεια τραγουδήστε το νέο σας τραγούδι ηχογραφώντας το στο κινητό.

21. Λύστε ή δημιουργήστε τα δικά σας σταυρόλεξα

Δε χρειάζεται να διαθέτετε μουσικά όργανα ή στούντιο ηχογράφησης. Γράψτε στο χαρτί μερικούς στίχους, σκεφτείτε τη μελωδία τους και στη συνέχεια τραγουδήστε το νέο σας τραγούδι ηχογραφώντας το στο κινητό.

22. Κάντε karaoke

Δε χρειάζεται να διαθέτετε κάποιο ηχοσύστημα karaoke για να το κάνετε! Το μόνο που χρειάζεστε είναι πρόσβαση στο YouTube μέσα από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή σας. Απλά, τραγουδήστε πάνω στο τραγούδι, όσο διαβάζετε τους στίχους από κάποιο κινητό ή άλλη συσκευή.

23. Τι θα λέγατε για ένα πικνικ στο… σαλόνι;

Σκεφτόσασταν να κάνετε μία βόλτα στο πάρκο για πικ νικ, αλλά βρέχει; Κανένα πρόβλημα. Τώρα, μπορείτε να κάνετε πικνικ στο σαλόνι σας! Σκέφτεστε κάτι… καλύτερο;

24. Ακούστε ένα audiobook

Βρείτε στο διαδίκτυο audio books με ιστορίες και παραμύθια για να τις απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και ειδικά το βράδυ, λίγο πριν το μικρό σας αγγελούδι κοιμηθεί!

+1.  Αφήστε τις δραστηριότητες και αφιερώστε το χρόνο και την αγάπη σας στο παιδί!

Αυτό που χρειάζονται τα παιδιά περισσότερο και από τις δραστηριότητες είναι η αγάπη! Απλά φρόντισε να χαρίσεις απλόχερα αγάπη στο δικό σου παιδί, περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί του. Είναι σίγουρο ότι θα το εκτιμήσει στο έπακρο.

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση