Πάροχοι ίντερνετ στην Ελλάδα: Τα νέα δεδομένα

Πάροχοι ίντερνετ στην Ελλάδα: Τα νέα δεδομένα

Πάροχοι ίντερνετ στην Ελλάδα: Πώς θα αποτελέσουν πηγή λύσεων και ευκαιριών για τους καταναλωτές; Σε μία εποχή που ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών και συγκεκριμένα οι εταιρίες που κυριαρχούν σε αυτόν αντιμετωπίζονται με καχυποψία λόγω της αμφισβητούμενης ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρουν, η εξέλιξη της τεχνολογίας και η έλευση νεών εταιρειών όπως η SkyTelecom αλλάζει ήδη τα δεδομένα και δημιουργεί νέες προοπτικές. Ποιες είναι λοιπόν οι μεγάλες προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής και πώς ανταποκρίνεται η SkyTelecom σε αυτές;

Πάροχοι ίντερνετ στην Ελλάδα: Οι 5 προκλήσεις του σήμερα

1. Η βελτίωση των χαμηλών ταχυτήτων ίντερνετ στις σταθερές συνδέσεις

Το βασικό πρόβλημα κάθε οικιακού ή επαγγελματία χρήστη σταθερής σύνδεσης στο ίντερνετ δεν είναι άλλο από τις χαμηλές ταχύτητες. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την ταχύτητα download. Πρόκειται για τη μόνη με μέση ταχύτητα κάτω των 30 Mbps, με μέσο όρο 29Mbps download, 6 Mbps upload και 29ms latency. Σύμφωνα δε και με τα αποτελέσματα της διεθνούς εταιρείας μετρήσεων Ookla, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω και από χώρες όπως η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Τουρκία, το Κιργιστάν και η Γκάνα.

Πλέον όμως, τα δεδομένα στις ταχύτητες ίντερνετ αλλάζουν και στη χώρα μας. Η SkyTelecom γίνεται η πρώτη εταιρεία που προσφέρει ταχύτητες 500 Mbps. Πρακτικά, είναι υπερδιπλάσιες από τις μέγιστες που επιτυγχάνονται από τα δίκτυα οπτικών ινών. Η επίτευξη αυτών των ταχυτήτων πραγματοποιείται χάρη στις αυξημένες δυνατότητες που προσφέρει το ασύρματο δίκτυο. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία καλύπτει περιοχές της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Σύντομα, πρόκειται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ακόμα περισσότερες περιοχές.

2. Η μεγαλύτερη διαφάνεια στις προσφερόμενες ταχύτητες

Η δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζονται οι πάροχοι ίντερνετ πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι οι διαφημιζόμενες ονομαστικές ταχύτητες των πακέτων τους δε συμφωνούν με τις πραγματικές. Έτσι, ενώ για παράδειγμα ένας πάροχος υπόσχεται ταχύτητες 24 Mbps, στην πραγματικότητα προσφέρει 7 έως 8.

Αυτό πλέον αλλάζει, καθώς σύμφωνα με τις ΕΕΤΤ και τις διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ), οι πάροχοι ίντερνετ είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν υπηρεσίες με απόλυτη διαφάνεια. Οφείλουν να ενημερώνουν τους συνδρομητές όχι μόνο για τις διαφημιζόμενες ταχύτητες των πακέτων τους, αλλά και για τις ρεαλιστικά αναμενόμενες. Πιο συγκεκριμένα, έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν για την ελάχιστη, τη μέγιστη και τη συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα της σύνδεσής τους. Η απαραίτητη αυτή ενημέρωση αφορά τόσο τους νέους όσο και τους υφιστάμενους συνδρομητές. Στον τομέα αυτό, η SkyTelecom πραγματοποιεί το extra mile προσφέροντας στους πελάτες της εγγύηση πραγματικής ταχύτητας, αλλά και δυνατότητα δωρεάν δοκιμής. Έτσι, οι πελάτες της μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα απολαμβάνουν τις ταχύτητες που τους υπόσχεται η εταιρεία.

3. Η επένδυση των παρόχων σε νέες υποδομές ίντερνετ

Η αναγκαιότητα υποδομών αποτελεί τομέα στον οποίο οφείλουν να εστιάσουν όλοι οι πάροχοι ίντερνετ στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μεγάλη απόσταση από τα προηγμένα κράτη στον τομέα των επενδύσεων σε οπτικές ίνες. Έτσι, πολλές επαρχιακές περιοχές δεν έχουν γρήγορο ίντερνετ, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μεγάλες πόλεις. Για το λόγο αυτό, η SkyTelecom επενδύει στην ανάπτυξη του δικού της ιδιόκτητου δικτύου.

4. Η μείωση των τιμών στα προγράμματα ίντερνετ

Σε μία εποχή που η ψηφιακή επανάσταση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκονται στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων παγκοσμίως, η χώρα μας όχι μόνο παραμένει πίσω σε επίπεδο υποδομών, αλλά διαθέτει και ένα από τα πιο ακριβά ίντερνετ στην Ευρώπη τόσο σε επίπεδο σταθερής όσο και κινητής τηλεφωνίας. Το δεδομένο αυτό αποτυπώνεται σε πάρα πολλές αναλύσεις και στατιστικές της Ε.Ε. και άλλων φορέων. Αυτό όμως είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι οφείλουν να λάβουν δραστικά μέτρα, αυξάνοντας το επίπεδο υπηρεσιών τους και μειώνοντας άμεσα τις τιμές τους. Από την πλευρά της, η SkyTelecom, επενδύει την καινοτομία, προσφέροντας παράλληλα τα προγράμματά της σε πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με όσα προσφέρουν.

5. Η ανθρώπινη εξυπηρέτηση πελατών

Κάθε επιχείρηση οφείλει να έχει ως γνώμονά της τον άνθρωπο. Ωστόσο, οι περισσότεροι πάροχοι ίντερνετ φαίνεται να παραγκωνίζουν τη σημασία της ανθρώπινης επικοινωνίας στην εξυπηρέτηση πελατών. Γι’ αυτό και αντικαθιστούν τους ανθρώπους από… έξυπνους τηλεφωνητές και bots, μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας τους. Αντίθετα, η SkyTelecom προσφέρει πάντα ανθρώπινη εξυπηρέτηση πελατών και τεχνική υποστήριξη, η οποία και ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη. Επιπλέον, επενδύει σε ένα σύγχρονο μοντέλο omnichannel εξυπηρέτησης, το οποίο επιτρέπει σε παλιούς και υφιστάμενους πελάτες να επικοινωνήσουν μαζί της μέσω livechat στο www.skytelecom.gr, Facebook Messenger, Facebook Inbox & Instagram Direct Messaging (DMs).

Εμπιστεύσου τη SkyTelecom, τον πάροχο ίντερνετ που κάνει την διαφορά

Η αγορά τηλεπικοινωνιών αλλάζει. Η SkyTelecom γίνεται η πρώτη εταιρεία που προσφέρει στην Ελλάδα προγράμματα με ταχύτητες 500 Μbps για οικιακούς πελάτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Επεκτείνει δε συνεχώς το ιδιόκτητο ασύρματο δίκτυό της και σε νέες περιοχές, εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερους καταναλωτές. Στόχος της είναι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με κάθε πελάτη ξεχωριστά, απαντώντας σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει. Γι’ αυτό, με κάθε της πρόγραμμα, προσφέρει εγγύηση καλής λειτουργίας, καθώς και άμεση, ανθρώπινη εξυπηρέτηση πελατών. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί στο #1 πάροχο ασύρματου ίντερνετ τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια. Ανακάλυψε κι εσύ το πρόγραμμά της που σου ταιριάζει και απόλαυσέ το με μία εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμή.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Πάροχοι ίντερνετ στην Ελλάδα: Τα νέα δεδομένα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση