Δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ με WiFi

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ με WiFi

«Δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ με WiFi», μία φράση που μάλλον αναφωνείς σχετικά… συχνά. Θυμάσαι πόσες φορές σε πέταξε έξω τον τελευταίο μήνα η γραμμή ίντερνετ του σπιτιού σου την ώρα που έκανες δουλειά στον υπολογιστή; Πόσες φορές δεν ήταν δυνατή η φόρτωση ιστοσελίδων σε πρόγραμμα περιήγησης ή δεν μπορούσες να κάνεις download ή upload; Σίγουρα περισσότερες απ’ όσες θα έπρεπε. Στην περίπτωση λοιπόν που αντιμετωπίζεις συχνά τέτοιου είδους θέματα, θα πρέπει να ξέρεις και πώς να τα επιλύεις. Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε για σένα όλα εκείνα τα βήματα που πρέπει να ακολουθείς σε μια τέτοια περίπτωση.

«Δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ με WiFi»: 5+1 λύσεις στο πρόβλημα

1. Βεβαιώσου ό,τι το WiFi σου είναι ενεργοποιημένο

Κατ’ αρχήν, πριν κάνεις οτιδήποτε, βεβαιώσου ότι το WiFi είναι ενεργοποιημένο τόσο στο router όσο και στη συσκευή που θέλεις να συνδέσεις.

2. Έχεις πληκτρολογήσει σωστά τον κωδικό πρόσβασης;

Βεβαιώσου ότι έχεις πληκτρολογήσει σωστά τον κωδικό πρόσβασης στο WiFi. Για να σιγουρευτείς, άγγιξε το εικονίδιο του ματιού στο πλαίσιο εισαγωγής του κωδικού, για να δεις τι πληκτρολόφγησες.

3. Δοκίμασε να συνδεθείς στο ίντερνετ με άλλη συσκευή

Κάνε την προσπάθειά σου με έναν φορητό υπολογιστή ή το τηλέφωνο ενός φίλου. Έτσι, θα εξακριβώσεις αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις οφείλεται στο WiFi δίκτυο ή στη συσκευή σου.

4. Κάνε επανεκκίνηση των συσκευών σου

Επανεκκίνησε ταυτόχρονα το ρούτερ, το μόντεμ και τη συσκευή σου. Έτσι, θα δημιουργήσεις μία νέα σύνδεση με την υπηρεσία παροχής ίντερνετ που χρησιμοποιείς.

5. Πραγματοποίησε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Σε κάθε ρούτερ υπάρχει ένα κουμπί reset, το οποίο εάν το πατήσεις για μερικά δευτερόλεπτα, πραγματοποιεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

+1.   Σίγουρα δεν έχεις ξεχάσει την πληρωμή του λογαριασμού;

Ναι, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες να ξεχνούν την προθεσμία εξόφλησης ενός λογαριασμού. Και ναι, μπορεί να τύχει και σε σένα!

Ακόμα δε μπορείς να συνδεθείς στο ίντερνετ με WiFi;

Εάν δοκίμασες όλους τους παραπάνω τρόπους και δεν κατάφερες ακόμα να βρεις λύση στο πρόβλημα «δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ με WiFi», τότε επικοινώνησε με τον πάροχό σου. Εξήγησέ του την κατάσταση της σύνδεσής σου και ρώτα τον αν υπάρχει κάποια σοβαρή βλάβη. Στην περίπτωση που το πρόβλημά είναι επαναλαμβανόμενο, είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι επιτέλους θα λυθεί. Αν πάλι ο πάροχος δε μπορεί να εγγυηθεί την επίλυσή του άπαξ και διαπαντός, τότε λάβε επιτέλους τα μέτρα σου.

Όταν μιλάμε για ίντερνετ στο σταθερό, ο παράγοντας ταχύτητα πάει παντα μαζί με τον παράγοντα αξιοπιστία. Ο λόγος; Μα φυσικά, όσο γρήγορο και αν είναι το ίντερνετ, είναι άχρηστο αν δεν είναι και αξιόπιστο. Γι’ αυτό, η SkyTelecom, γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες σου, φέρνει υπερυψηλές ταχύτητες 500 Mbps τις οποίες και συνοδεύει με δέσμευση ταχύτητας. Έτσι, δε θα χρειαστεί να προβληματιστείς ποτέ ξανά για την καλή λειτουργία του WiFi στο σπίτι σου. Ανακάλυψε τώρα τα νέα προγράμματα Home της εταιρείας και απογείωσε την online εμπειρία σου. Για να είσαι 100% σίγουρος για την επιλογή σου, απόλαυσε το πρόγραμμα της αρεσκείας σου με μία εντελώς δωρεάν Try & Buy δοκιμή.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ με WiFi»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση