Φυσιολογική ταχύτητα ίντερνετ: Τελικά υπάρχει;

Φυσιολογική ταχύτητα ίντερνετ: Τελικά υπάρχει;

Φυσιολογική ταχύτητα ίντερνετ: Τελικά υπάρχει; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πιο πολύπλοκη απ’ όσο φαίνεται. Ο λόγος; Κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις από τη σύνδεσή του. Άλλος θέλει απλά να σερφάρει γρήγορα, ενώ άλλος το χρειάζεται για να στριμάρει ταινίες σε 4Κ ανάλυση. Σε κάποια σπίτια, το ίντερνετ λειτουργεί φυσιολογικά, καθώς οι συσκευές που συνδέονται με το ρούτερ είναι ελάχιστες. Σε άλλα πάλι, ειδικά όσο αποτελούνται από πολλά μέλη, οι ανάγκες για μεγαλύτερη ταχύτητα αυξάνονται, όσο αυξάνονται και οι συσκευές που συνδέονται παράλληλα. Γι’ αυτό και ο καθένας μας χρειάζεται ένα πρόγραμμα σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ που θα τις καλύπτει στο μέγιστο βαθμό.

Φυσιολογική ταχύτητα ίντερνετ είναι αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σου

  • Φυσιολογική ταχύτητα ίντερνετ για απλή χρήση: Τα 24 Mbps

Η ταχύτητα των 24 Mbps, παρά τα όσα νομίζουν πολλοί, είναι εξαιρετικά ικανοποιητική για την κάλυψη βασικών αναγκών μίας οικιακής σύνδεσης όπως το σερφάρισμα στο ίντερνετ, οι βίντεο κλήσεις, αλλά και το streaming ταινιών. Εξάλλου, ακόμα και το ίδιο το Netflix υποστηρίζει ότι είναι αρκετά για την προβολή τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών σε ανάλυση 4K/Ultra HD (UHD). Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι οι πάροχοι που τα υπόσχονται, σπάνια τα προσφέρουν. Αντίθετα, με τα προγράμματα ΗΟΜΕAIRFIBER 24 Internet και ΗΟΜΕAIRFIBER 24 Double Play μπορείς να απολαμβάνεις την πραγματική ταχύτητα ίντερνετ που επιθυμείς.

  • Φυσιολογική ταχύτητα ίντερνετ για οικογένειες και χρήστες με απαιτήσεις: Τα 50 Mbps

Θέλεις να απολαμβάνεις 2 φορές πιο γρήγορο downloading και uploading; Αν η δουλειά σου απαιτεί meetings μέσω teams και σύνδεση με το VPN της εταιρείας, την ώρα που τα παιδιά παρακολουθούν online μαθήματα ή videos στο YouTube, τότε χρειάζεσαι μία δραστική λύση: τα 50 Mbps. Δες την εμπειρία ίντερνετ στο σπίτι σου να αλλάζει, με τις ταχύτητες 50 Mbps του HOMEAIRFIBER 50 Internet και του ΗΟΜΕAIRFIBER50 Double Play.

  • Φυσιολογική ταχύτητα ίντερνετ για gamers & επαγγελματίες

Είσαι επαγγελματίας και χρειάζεται να χρησιμοποιείς επαγγελματικές εφαρμογές για αρχιτέκτονες, γραφίστες και developers; Ή μήπως είσαι λάτρης του serial gaming; Σε μία τέτοια περίπτωση, χρειάζεσαι σύνδεση με συμμετρική ταχύτητα download / upload και μηδενικό ping. Έτσι, θα ανεβάζεις άμεσα το περιεχόμενό σου, χωρίς ενοχλητικά lags και διακοπές. Το πρόγραμμα SUPEROPTIC 24 δημιουργήθηκε για να καλύπτει τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών χρηστών, προσφέροντας 12 φορές υψηλότερη ταχύτητα upload από μία απλή σύνδεση 24 Mbps.

Τελικά, φυσιολογική ταχύτητα ίντερνετ είναι μόνο η… ονομαστική!

Δυστυχώς, όλοι εμείς οι χρήστες του ίντερνετ στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει πως είναι μία φυσιολογική ταχύτητα. Ο λόγος είναι η αναξιοπιστία των γνωστών παρόχων που παρουσιάζουν προβλήματα και ελλείψεις. Όπως και συ θα έχεις διαπιστώσει εξάλλου τόσα χρόνια, η γραμμή ίντερνετ του σπιτιού ή της επιχείρησής σου δε λειτουργεί πάντα σωστά. Σε πολλές περιπτώσεις, οι smart συσκευές σου δεν έχουν επαρκές ή και καθόλου σήμα. Ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος όλων όμως δεν είναι άλλος από τις χαμηλές ταχύτητες ίντερνετ. Τι και αν οι τρεις μεγάλες εταιρείες διαφημίζουν προγράμματα με υψηλές ονομαστικές ταχύτητες; Η πραγματικότητα προσγειώνει τους χρήστες τους. Μόνο λίγες δεν είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα πρόγραμμα ίντερνετ και τηλεφώνου προβλέπει ταχύτητες 24 Mbps, αλλά στην πράξη περιορίζονται σε κάτω από τις μισές.

Από την πλευρά σου ως καταναλωτής, είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι το πρόγραμμά που έχεις επιλέξει με βάση τις ρεαλιστικές ανάγκες σου, σου προσφέρει όλα όσα υπόσχεται. Βεβαιώσου λοιπόν ότι η ονομαστική ταχύτητά του είναι και η πραγματική, πραγματοποιώντας ένα speedtest. Ο πάροχος είναι επίσης υποχρεωμένος να σε ενημερώνει πλήρως για τις λεπτομέρειες της σύνδεσής σου οποιαδήποτε στιγμή το ζητήσεις, καθώς και να φροντίζει ώστε να λειτουργεί σωστά 24/7. Αν πάλι θέλεις να είσαι απόλυτα εξασφαλισμένος για την ποιότητα της σύνδεσής σου, η SkyTelecom σου προσφέρει δέσμευση πραγματικής ταχύτητας, καθώς και δυνατότητα δωρεάν Try&Buy δοκιμής για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Φυσιολογική ταχύτητα ίντερνετ: Τελικά υπάρχει»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση