Συντομεύσεις πληκτρολογίου για Windows

Συντομεύσεις πληκτρολογίου για Windows

Συντομεύσεις πληκτρολογίου (shortcuts), ο ιδανικός τρόπος για να κάνεις πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική τη χρήση του υπολογιστή σου με λειτουργικό σύστημα Windows. Μπες στην διαδικασία να τις μάθεις και ξεκίνα να τις χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου με τον υπολογιστή, γλιτώνοντας χρόνο και… κόπο από περιττές κινήσεις με το ποντίκι και πατήματα κουμπιών. Για να σε βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια, φιλτράραμε για σένα τις πιο σημαντικές και σου τις παρουσιάζουμε.

Αυτές είναι οι πιο βασικές συντομεύσεις πληκτρολογίου που πρέπει να γνωρίζεις!

1. Συντομεύσεις πληκτρολογίου για το περιβάλλον Windows

Ξεκινώντας από την διαχείριση του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows, οι συντομεύσεις πληκτρολογίου που θα ενισχύσουν την εμπειρία χρήσης σου είναι:

  • Ctrl + N: Άνοιγμα νέου παραθύρου
  • Ctrl + W: Κλείσιμο ενεργού παραθύρου
  • Ctrl + S: Αποθήκευση οποιουδήποτε αρχείου δ
  • Alt + Tab: Συντόμευση για εναλλαγή μεταξύ ανοικτών παραθύρων
  • Shift + Delete: Συντόμευση για οριστική διαγραφή ενός αρχείου, χωρίς να περάσει από τον κάδο ανακύκλωσης
  • Windows πλήκτρο + L: Συντόμευση για το κλείδωμα ενός Windows λογαριασμού.
  • Windows πλήκτρο + P: Συντόμευση για εναλλαγή μεταξύ κύριας και δεύτερης οθόνης,

2. Συντομεύσεις πληκτρολογίου για διαχείριση και επεξεργασία κειμένου

Μπορείς να τις αξιοποιήσεις για να διαχειριστείς κείμενο από browsers και στη συνέχεια, αν χρειάζεται, να το επεξεργαστείς σε προγράμματα επεξεργασίας κειμένου τύπου Microsoft Word ή σε Content Management Systems (CMS) όπως το Wordrpress και το Joomla. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι:

  • Ctrl + C & Ctrl + V: Συντομεύσεις πληκτρολογίου για copy & paste ενός αποσπάσματος κειμένου
  • Ctrl + A: Συντόμευση για μαρκάρισμα ολόκληρου του κειμένου
  • Ctrl + F: Συντόμευση για την αναζήτηση κειμένου
  • Shift + οποιοδήποτε γράμμα: Συντόμευση για προσωρινή χρήση κεφαλαίων γραμμάτων, όταν το Caps Lock δεν είναι ενεργοποιημένο
  • Shift + βελάκια: Συντόμευση για μαρκάρισμα κειμένου από το σημείο που είναι τοποθετημένος ο κένσορας έως το σημείο που θα σταματήσουμε με τε βελάκια.
  • Ctrl + B: Συντόμευση για τη μετατροπή μαρκαρισμένου κειμένου σε bold (έντονο)
  • Ctrl + I: Συντόμευση για τη μετατροπή του μαρκαρισμένου κειμένου σε italic (πλάγιο)
  • Ctrl + U: Συντόμευση για τη μετατροπή του μαρκαρισμένου κειμένου σε υπογραμμισμένο
  • Ctrl + Z: Συντόμευση που επιτρέπει την αναίρεση προηγούμενων ενεργειών.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SKYTELECOΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

3. Συντομεύσεις πληκτρολογίου για browsing

Απόλαυσε ακόμα περισσότερο το σερφάρισμά σου στο ίντερνετ μέσα από web browsers εγνωσμένης αξίας όπως ο Google Chrome, ο Mozilla Firefox και ο Microsoft Edge, αξιοποιώντας επιπλέον συντομεύσεις πληκτρολογίου όπως:

  • Ctrl + T: Συντόμευση για το άνοιγμα νέας καρτέλας
  • Ctrl + Tab: Συντόμευση για εναλλαγή μεταξύ ανοικτών καρτελών
  • Ctrl + Shift + T: Συντόμευση για το άνοιγμα της καρτέλας η οποία έκλεισε τελευταία
  • Ctrl + (+): Συντόμευση για μεγέθυνση (zoom in) στο περιεχόμενο μίας σελίδας Η ίδια εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί επίσης με Ctrl + κύλιση της ροδέλας του ποντικιού προς τα πάνω
  • Ctrl + (-): Συντόμευση για σμίκρυνση (zoom out) στο περιεχόμενο μίας σελίδας. Η ίδια εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί επίσης με Ctrl + κύλιση της ροδέλας του ποντικιού προς τα κάτω
  • Ctrl + 0 (μηδέν): Συντόμευση για επαναφορά του zoom σε κανονικά πλαίσια (στο 100%)
  • Ctrl + αριστερό κλικ ποντικιού: Συντόμευση για άνοιγμα ενός συνδέσμου σε νέα καρτέλα
  • Ctrl + H: Συντόμευση πληκτρολογίου για άνοιγμα του ιστορικού του browser.

Βελτίωσε την εμπειρία χρήσης του υπολογιστή σου!

Για σένα που αναζητάς μία κορυφαία εμπειρία χρήσης του υπολογιστή και του internet, τα shortcuts θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρόνο από τις εργασίες σου. Φυσικά, θα χρειαστείς επίσης γρήγορο και αξιόπιστο internet σε υψηλές ταχύτητες, το οποίο δε θα κολλά πουθενά. Ανακάλυψε τώρα τα νέα προγράμματα Home της SkyTelecom και απογείωσε το σερφάρισμά σου, μακριά από ανεπιθύμητα lags. Μια δωρεάν Try & Buy δοκιμή θα σε πείσει.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Συντομεύσεις πληκτρολογίου για Windows»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση