Πώς να μειώσω το ping;

Πώς να μειώσω το ping;

«Πώς να μειώσω το ping», το ερώτημα που κάθε σοβαρός gamer θέτει στον εαυτό του. Δυστυχώς, οι πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δεν προσφέρουν συνδέσεις που να φημίζονται για το χαμηλό ping τους. Γι’ αυτό, χρειάζεται να αναζητήσεις έξυπνους τρόπους για να το περιορίσεις. Να θυμάσαι ότι σε αυτή σου την προσπάθεια δεν είσαι μόνος: έχεις τη SkyTelecom η οποία και θα σε οδηγήσει στη λύση του προβλήματος.

Τι είναι το ping και πώς λειτουργεί;

Το ping αποτελεί βασικό παράγοντα ποιότητας της σύνδεσής σου. Με απλά λόγια καθορίζει την αμεσότητα με την οποία ανταποκρίνεται το internet σε κάθε σου κλικ. Για παράδειγμα, σε ένα shooting game, το ping είναι ο χρόνος απόκρισης που μεσολαβεί από τη στιγμή που θα δώσεις την εντολή για το πάτημα της σκανδάλης, έως τη στιγμή που η εντολή αυτή θα φτάσει στον απομακρυσμένο server. Όσο πιο χαμηλό είναι, τόσο πιο άμεσα εκτελείται η εντολή σου.

Το ping μετριέται σε κλάσματα του δευτερολέπτου, millisecond (ms).  Ένα ικανοποιητικό ping το οποίο και ανταποκρίνεται άριστα στις απαιτήσεις των gamers κυμαίνεται συνήθως γύρω ή κάτω από 30ms. Ο αριθμός του δε σε καμία περίπτωση δε συνδέεται με την ταχύτητα download της σύνδεσής σου.

Υψηλό ping: 3+1 αιτίες που το προκαλούν & πώς να τις αντιμετωπίσεις

Για να μειώσεις το υψηλό ping, είναι σημαντικό να εντοπίσεις πρώτα τις αιτίες που το προκαλούν. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι οι εξής:

1. To router βρίσκεται μακριά από τη συσκευή σου

Αν το router της σύνδεσής σου στο internet βρίσκεται μακριά από τη συσκευή σου, τότε δοκίμασε να την τοποθετήσεις πιο κοντά του. Μπορείς επίσης να την συνδέσεις με καλώδιο. Με αυτό τον τρόπο, θα βελτιώσεις τόσο το ping όσο και την ταχύτητα του δικτύου σου.

2. Πολλές συσκευές συνδέονται ταυτόχρονα στο internet του σπιτιού σου

Το υψηλό ping ενδέχεται να οφείλεται στη σύνδεση πολλαπλών συσκευών στο δίκτυο internet. Σε μία τέτοια περίπτωση, προσπάθησε να τις περιορίσεις στο ελάχιστο. Στη συνέχεια, κάνε ένα speedtest για να δεις αν έχει βελτιωθεί.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SKYTELECOΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

3. Η τοποθεσία server του παιχνιδιού (εντός ή εκτός Ελλάδας)

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις, καθώς δεν υπάρχει τρόπος παρέμβασης στο server τους.

+1. Ο πάροχος ίντερνετ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου

Αν το internet στο σπίτι σου παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις από την ονομαστική του ταχύτητα ή άλλα προβλήματα όπως το υψηλό ping, τότε σου προτείνουμε να αναθεωρήσεις τον πάροχο που εμπιστεύεσαι.

Απόλαυσε προγράμματα με υψηλές ταχύτητες internet και χαμηλό ping

Αγαπάς το gaming; Η SkyTelecom, η πρώτη ελληνική startup στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, δημιουργεί για σένα προγράμματα που καλύπτουν τις πραγματικές σου ανάγκες. Μπες σήμερα στο www.skytelecom.gr, βρες το πρόγραμμα που σε καλύπτει από τις σειρές HOME και UPSTREAM και απόλαυσε:

  • Υπερυψηλές ταχύτητες download / upload
  • Χαμηλό ping
  • Δυνατότητα συμμετρικού download / upload
  • Δέσμευση ταχύτητας
  • Σταθερό λογαριασμό
  • Κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών
  • Ανταγωνιστικές τιμές
  • Επιπλέον έκπτωση για φοιτητές και ανέργους.

Κάνε σήμερα το δικό σου switch! Έλα στη SkyTelecom & επίλεξε το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει με μία εντελώς δωρεάν δοκιμή Try&Buy.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Πώς να μειώσω το ping»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση