Πώς να μειώσω το ping;

Πώς να μειώσω το ping;

«Πώς να μειώσω το ping», το ερώτημα που κάθε σοβαρός gamer θέτει στον εαυτό του. Δυστυχώς, οι πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δεν προσφέρουν συνδέσεις που να φημίζονται για το χαμηλό ping τους. Γι’ αυτό, χρειάζεται να αναζητήσεις έξυπνους τρόπους για να το περιορίσεις. Να θυμάσαι ότι σε αυτή σου την προσπάθεια δεν είσαι μόνος: έχεις τη SkyTelecom η οποία και θα σε οδηγήσει στη λύση του προβλήματος.

Τι είναι το ping και πώς λειτουργεί;

Το ping αποτελεί βασικό παράγοντα ποιότητας της σύνδεσής σου. Με απλά λόγια καθορίζει την αμεσότητα με την οποία ανταποκρίνεται το internet σε κάθε σου κλικ. Για παράδειγμα, σε ένα shooting game, το ping είναι ο χρόνος απόκρισης που μεσολαβεί από τη στιγμή που θα δώσεις την εντολή για το πάτημα της σκανδάλης, έως τη στιγμή που η εντολή αυτή θα φτάσει στον απομακρυσμένο server. Όσο πιο χαμηλό είναι, τόσο πιο άμεσα εκτελείται η εντολή σου.

Το ping μετριέται σε κλάσματα του δευτερολέπτου, millisecond (ms).  Ένα ικανοποιητικό ping το οποίο και ανταποκρίνεται άριστα στις απαιτήσεις των gamers κυμαίνεται συνήθως γύρω ή κάτω από 30ms. Ο αριθμός του δε σε καμία περίπτωση δε συνδέεται με την ταχύτητα download της σύνδεσής σου.

Υψηλό ping: 3+1 αιτίες που το προκαλούν & πώς να τις αντιμετωπίσεις

Για να μειώσεις το υψηλό ping, είναι σημαντικό να εντοπίσεις πρώτα τις αιτίες που το προκαλούν. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι οι εξής:

1. To router βρίσκεται μακριά από τη συσκευή σου

Αν το router της σύνδεσής σου στο internet βρίσκεται μακριά από τη συσκευή σου, τότε δοκίμασε να την τοποθετήσεις πιο κοντά του. Μπορείς επίσης να την συνδέσεις με καλώδιο. Με αυτό τον τρόπο, θα βελτιώσεις τόσο το ping όσο και την ταχύτητα του δικτύου σου.

2. Πολλές συσκευές συνδέονται ταυτόχρονα στο internet του σπιτιού σου

Το υψηλό ping ενδέχεται να οφείλεται στη σύνδεση πολλαπλών συσκευών στο δίκτυο internet. Σε μία τέτοια περίπτωση, προσπάθησε να τις περιορίσεις στο ελάχιστο. Στη συνέχεια, κάνε ένα speedtest για να δεις αν έχει βελτιωθεί.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SKYTELECOΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

3. Η τοποθεσία server του παιχνιδιού (εντός ή εκτός Ελλάδας)

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις, καθώς δεν υπάρχει τρόπος παρέμβασης στο server τους.

+1. Ο πάροχος ίντερνετ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου

Αν το internet στο σπίτι σου παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις από την ονομαστική του ταχύτητα ή άλλα προβλήματα όπως το υψηλό ping, τότε σου προτείνουμε να αναθεωρήσεις τον πάροχο που εμπιστεύεσαι.

Απόλαυσε προγράμματα με υψηλές ταχύτητες internet και χαμηλό ping

Αγαπάς το gaming; Η SkyTelecom, η πρώτη ελληνική startup στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, δημιουργεί για σένα προγράμματα που καλύπτουν τις πραγματικές σου ανάγκες. Μπες σήμερα στο www.skytelecom.gr, βρες το πρόγραμμα που σε καλύπτει από τις σειρές HOME και UPSTREAM και απόλαυσε:

  • Υπερυψηλές ταχύτητες download / upload
  • Χαμηλό ping
  • Δυνατότητα συμμετρικού download / upload
  • Δέσμευση ταχύτητας
  • Σταθερό λογαριασμό
  • Κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών
  • Ανταγωνιστικές τιμές
  • Επιπλέον έκπτωση για φοιτητές και ανέργους.

Κάνε σήμερα το δικό σου switch! Έλα στη SkyTelecom & επίλεξε το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει με μία εντελώς δωρεάν δοκιμή Try&Buy.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Πώς να μειώσω το ping»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση