Μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ, μία διαδικασία που σίγουρα θα έχεις πραγματοποιήσει μία ή και περισσότερες φορές για να διαπιστώσεις πώς «ρολάρει» το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει. Οι περισσότεροι πάροχοι στην Ελλάδα διαφημίζουν τις γρήγορες συνδέσεις τους και υπόσχονται τεράστιες ταχύτητες download και upload. Ωστόσο, στην πραγματικότητα σπάνια τις προσφέρουν. Έτσι, ενώ το πρόγραμμά σου υποτίθεται ότι τρέχει με 24, 50 ή και 100 Mbps, εν τέλει δεν καταφέρνει να φτάνει ούτε τις μισές. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να σιγουρευτείς ότι λειτουργεί σωστά, μετρώντας τακτικά τις ταχύτητές του και ζητώντας την αποζημίωση που δικαιούσαι, αν και εφόσον παρουσιάζει προβλήματα.

Πώς πραγματοποιείται η μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ;

Για να μετρήσεις την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής σου, χρειάζεται να αξιοποιήσεις ειδικές εφαρμογές μετρητών ταχύτητας / speed tests που βρίσκονται διαθέσιμες online. Προτίμησε να εμπιστευτείς ανεξάρτητες και αξιόπιστες εφαρμογές που δε συνδέονται με τον πάροχο του προγράμματος σταθερής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείς όπως το speedtest, το speedcheck και το fast. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και απαιτεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Είναι ίδια τα αποτελέσματα όλων των εργαλείων μέτρησης;

Τα αποτελέσματα μεταξύ παρόμοιων εργαλείων μέτρησης είναι πιθανόν να διαφέρουν, είτε γιατί χρησιμοποιούν διαφορετική μεθοδολογία μέτρησης (όπως διαφορετικά μεγέθη αρχείων ή πολλαπλά αρχεία) είτε λόγω της μεσολάβησης άλλων δικτύων που μπορούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις.

Ποιοι είναι οι δείκτες που πρέπει να προσέξεις κατά τη μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ;

Ο δείκτης που ενδιαφέρει το μέσο χρήστη δεν είναι άλλος από την ταχύτητα download. Αυτή είναι η ταχύτητα με την οποία λαμβάνουμε, σερφάρουμε και κατεβάζουμε αρχεία, συμπεριλαμβανομένου και του streaming. Ωστόσο, εξειδικευμένοι χρήστες όπως οι gamers, οι youtubers, οι developers και οι γραφίστες που χρειάζεται να ανεβάζουν ή να επεξεργάζονται μεγάλο όγκο αρχείων online, ενδιαφέρονται και για την ταχύτητα upload. Σημαντικός δείκτης είναι και το ping, δηλαδή ο χρόνος που διανύεται μεταξύ ενός αιτήματος και μιας απόκρισης στο server και στην πράξη εξασφαλίζει τα λιγότερα δυνατά lags. Σε αντίθεση με τους άλλους δείκτες, πρέπει να είναι όσο πιο μικρό γίνεται, ιδανικά κοντά στο μηδέν.

Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν τη μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ;

Κατά τη χρήση εργαλείων μέτρησης της ταχύτητας ίντερνετ από τον υπολογιστή θα πρέπει να προσέξεις μία σειρά ορισμένων παραγόντων που ενδέχεται να την επηρεάσουν. Το PC σου πρέπει να είναι προστατευμένο από ιούς και να έχει εγκαταστήσει όλα τα τελευταία service packs και updates. Επίσης, κατά την διάρκεια του τεστ, χρειάζεται να απενεργοποιήσεις τα proxy settings και να μη χρησιμοποιείς VPN, το οποίο θα αποδώσει χαμηλότερη ταχύτητα λόγω της κρυπτογράφησης.

Υπάρχει εγγύηση πραγματικής ταχύτητας σύνδεσης στο ίντερνετ;

Για όλα τα προγράμματα ίντερνετ, η SkyTelecom προσφέρει δέσμευση πραγματικής ταχύτητας. Έτσι, όποιο πρόγραμμά της και αν επιλέξεις, σου προσφέρει την ταχύτητα που σου υπόσχεται. Στην περίπτωση που δεν μείνεις ικανοποιημένος, η SkyTelecom θα σε αποζημιώσει.

Απόλαυσε πραγματικές ταχύτητες 24/35/50/100/200/500 Mbps με την εγγύηση της SkyTelecom

Με τη SkyTelecom, τον πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο πάροχο σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ, απολαμβάνεις πραγματικές ταχύτητες που ισοδυναμούν με τις ονομαστικές. Η εταιρεία σου προσφέρει:

  • Μία ευρεία γκάμα προγραμμάτων που καλύπτουν κάθε ανάγκη οικιακών χρηστών ή επιχειρήσεων
  • Δέσμευση πραγματικής ταχύτητας
  • Κάλυψη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας
  • Ανταγωνιστικές τιμές από 17,90€
  • Ειδική επιπλέον έκπτωση 10% για φοιτητές και ανέργους.

Διαπίστωσε και συ στην πράξη την αξιοπιστία των προγραμμάτων της! Επίλεξε αυτό που σε ενδιαφέρει και απόλαυσέ το εντελώς δωρεάν με μία Try&Buy δοκιμαστική περίοδο.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε αφορούν στο νέο SkyTelecom Blog.

 

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση