Ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ: Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ: Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ, ή αλλιώς e-radio, η καθημερινή μας απόλαυση στο σπίτι ή το γραφείο. Το audio & video streaming έχουν αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ψυχαγωγούμαστε και ενημερωνόμαστε, οδηγώντας το αγαπημένο μας μέσο στη μετεξέλιξή του, με στόχο την προσαρμογή στα νέα δεδομένα της τεχνολογίας. Έτσι, ενώ παλιότερα ακούγαμε τους αγαπημένους μας τοπικούς σταθμούς από τα ραδιοφωνάκια μας που ήταν κολλημένα στις αγαπημένες FM και AM συχνότητες, πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε σταθμούς από ολόκληρο τον κόσμο από τον υπολογιστή μας, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Ραδιόφωνο, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας

Οι περισσότεροι από εμάς, δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε την καθημερινότητά μας χωρίς τον ήχο του. Από το ξεκίνημά του μέχρι και σήμερα, το ραδιόφωνο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς πληροφοριών και ψυχαγωγίας. Παρά την έλευση νέων μέσων μαζικής ενημέρωσης στην τηλεόραση και το διαδίκτυο, κατάφερε να διατηρήσει το ρόλο του ως μία top εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους που θέλουν παράλληλα να ενημερώνονται ή να διασκεδάζουν, κάνοντας παράλληλα και κάποια άλλη εργασία, όπως για παράδειγμα να οδηγούν, να διαβάζουν ή να γράφουν.

Από το κλασικό ραδιόφωνο στο ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ

Η συχνότητα Hertz στην οποία εκπέμπει το ραδιόφωνο πήρε το όνομά της από τον εφευρέτη του Heinrich Rudolf Hertz, ο οποίος επιβεβαιώνοντας τη θεωρία των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων του Maxell, εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1883 ηχητικό σήμα μέσω του αέρα. Το 1897, o Guglielmo Marconi καταφέρνει να στείλει ασύρματο σήμα σε απόσταση 3 χιλιομέτρων, ενώ το 1906, o Reginald Fessenden καταφέρνει να μεταδόσει για πρώτη φορά ήχο και μουσική μέσω των ραδιοκυμάτων. Το ραδιόφωνο αρχίζει να αποκτά κοινό στα μέσα της δεκαετίας του ’20, ενώ έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε αποκτήσει φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο. Την δεκαετία του ’60 άρχισε να εμφανίζεται στην Ευρώπη και το πειρατικό ραδιόφωνο, ενώ την επόμενη δεκαετία οι ραδιοφωνικές λυχνίες αντικαταστάθηκαν από τα μικρά τρανζίστορ, δηλαδή τα αναλογικά ραδιόφωνα που ξέρουμε σήμερα.

Σήμερα, η πρόοδος της ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας και των σύγχρονων επικοινωνιών φέρνουν τεράστιες αλλαγές και στο χώρο της ραδιοφωνίας. Πλέον, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 44.000 ραδιοφωνικοί σταθμοί παγκοσμίως, οι οποίοι εκπέμπουν μέσω:

  • Συχνοτήτων
  • Δορυφόρου
  • Ίντερνετ.

Έτσι, οι ακροατές απολαμβάνουν ραδιόφωνο είτε με τον κλασικό τρόπο μετάδοσης των ραδιοσυχνοτήτων είτε με τους νέους. Μεγάλη δε απήχηση εμφανίζει το λεγόμενο «ιντερνετικό ραδιόφωνο», το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς μέσα από οποιαδήποτε smart συσκευή τον βολεύει όπως ο υπολογιστής, το tablet ή το smartphone.

Το ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ προσφέρει νέες δυνατότητας ακρόασης

Στη νέα digital πραγματικότητα, οι ραδιοφωνικές εκπομπές δε χρησιμοποιούν μόνο συχνότητες, αλλά και μοναδικές διευθύνσεις διαδικτύου, δηλαδή URLs. Έτσι, πληκτρολογώντας απλά το URL του ραδιοφώνου που θέλουμε να ακούσουμε στο διαδίκτυο ή πατώντας το κουμπί που αντιστοιχεί σε αυτό το URL σε ένα mobile ή tv app, μπορούμε να το ακούσουμε ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, αρκετά ραδιόφωνα ανεβάζουν τις εκπομπές τους σε διαδικτυακό αρχείο, έτσι ώστε να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μέσω ίντερνετ, μπορούμε να ακούσουμε ανά πάσα στιγμή και αυτόνομες ραδιοφωνικές εκπομπές, οι οποίες ονομάζονται pods και δημιουργούνται τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αποθηκεύονται μάλιστα στη συσκευή κινητού με τη μορφή MP3. Τέλος, αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί επιλέγουν να συνοδεύσουν την διαδικτυακή μετάδοση του προγράμματός τους με live εικόνα από το studio, δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα που μοιάζει αρκετά με τηλεόραση.

Για να απολαύσεις ραδιόφωνο, χρειάζεσαι γρήγορο και αξιόπιστο ίντερνετ!

Το ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ, έχει ήδη αποδείξει την αξία του, ψυχαγωγώντας ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από μουσικά sites, εξειδικευμένα sites διασκέδασης ή applications στις smart συσκευές που αναπαράγουν τη ροή ραδιοφωνικών προγραμμάτων από ολόκληρο τον κόσμο. Για να το απολαύσεις όμως, χρειάζεσαι γρήγορο και αξιόπιστο ίντερνετ χωρίς ανεπιθύμητα lags ή άλλα προβλήματα που ενδέχεται να επηρεάσουν την εμπειρία ακρόασής σου. Γι’ αυτό, η SkyTelecom δημιούργησε για σένα τα προγράμματα HOMEAIRFIBER 24 Internet Only και HOMEAIRFIBER 24 Double Play τα οποία θα σε καλύψουν απόλυτα καθώς προσφέρουν:

  • 100% πραγματικές ταχύτητες χωρίς απώλειες
  • Δέσμευση πραγματικής ταχύτητας
  • Κάλυψη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας
  • Ανταγωνιστική τιμή 17,90€ για το πρόγραμμα Internet Only και 25,90€ για το Double Play
  • Ειδική επιπλέον έκπτωση 10% για φοιτητές και ανέργους, με την προσκόμιση του σχετικού αποδεικτικού.

Απόλαυσε σήμερα μία δωρεάν δοκιμαστική περίοδο του πακέτου που σε ενδιαφέρει, κάνοντας χρήση της νέας Try&Buy προσφοράς της SkyTelecom.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο «Ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ: Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση