Στικάκι ίντερνετ vs ασύρματο: Ποιο είναι το κατάλληλο για σένα;

Στικάκι ίντερνετ vs ασύρματο: Ποιο είναι το κατάλληλο για σένα;

Στικάκι ίντερνετ, η mobile broadband συσκευή που σου επιτρέπει να πλοηγείσαι στο tablet και το laptop σου σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους ή σε μέρη χωρίς σταθερή σύνδεση Wi-Fi. Αυτές εξάλλου είναι και οι βασικές χρήσεις για τις οποίες προορίζεται. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αρκετοί από εμάς το χρησιμοποιούμε και ως εναλλακτική λύση για ίντερνετ στο σπίτι, θεωρώντας ότι είναι εξίσου αξιόπιστο και πιο οικονομικό. Είναι όμως όντως έτσι τα πράγματα; Ας πάρουμε το θέμα από την αρχή του.

Στικάκι ίντερνετ: Σε ποιες περιπτώσεις σε καλύπτει;

Το στικάκι ίντερνετ αποτελεί μία αξιόλογη λύση στην περίπτωση που βρίσκεσαι σε οποιοδήποτε χώρο χωρίς Wi-Fi ή με ασθενές σήμα που δε μπορεί να ενισχυθεί. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις για να προστατεύσεις τα δεδομένα σου από κακόβουλους χρήστες, εφόσον θεωρείς ότι το διαθέσιμο δίκτυο, δημόσιο ή ιδιωτικό, δεν είναι ασφαλές. Από κει και πέρα, μπορείς να το αξιοποιήσεις και στο σπίτι, στην περίπτωση που δεν διαθέτει γραμμή σταθερού τηλεφώνου και ίντερνετ.

Το στικάκι ίντερνετ σε καλύπτει στα βασικά σου tasks

Ένα USB internet stick θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις με επιτυχία όλες σου τις βασικές online δραστηριότητες. Μπορείς για παράδειγμα να «σερφάρεις» χωρίς προβλήματα, να ποστάρεις ταυτόχρονα τη νέα σου selfie σε Facebook και Instagram ή και να πραγματοποιήσεις βίντεο κλήση μέσω Facebook Messenger, Viber & Skype. Θεωρητικά, αν όλα λειτουργούν σωστά και το 4G σήμα σου είναι «καμπάνα», μπορείς να κατεβάσεις και βίντεο από το YouTube ή να απολαύσεις το νέο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς στο Netflix. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά, είναι να έχεις αγοράσει και ένα πακέτο με αρκετά διαθέσιμα mobile internet.

Ας πάμε όμως τώρα στα μειονεκτήματά του, με πρώτο και κύριο την αξιοπιστία. Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει, το mobile internet από usb internet stick δεν προσφέρει τις ίδιες ταχύτητες σε όλα τα σημεία το δικτύου του παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Έτσι, μπορείς πολύ εύκολα να βρεθείς ξεκρέμαστος όταν το χρειάζεσαι για σοβαρή δουλειά όπως η τηλεργασία, ή η χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων software που απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο. Όσο για το gaming, τα συνεχόμενα lags είναι σίγουρο ότι δε θα σε βοηθήσουν να το απολαύσεις. Επίσης, είναι οικονομικά ασύμφορο, καθώς τα πακέτα με αρκετά διαθέσιμα data είναι από τσιμπημένα έως και ακριβά. Σε γενικό πλαίσιο, ένα στικάκι ίντερνετ:

  • Δεν προσφέρει σταθερά υψηλή ποιότητα ίντερνετ, καθώς αυτή εξαρτάται από το δίκτυο κάλυψης 4G των πάροχων κινητής τηλεφωνίας.
  • Δε συμφέρει οικονομικά για μακρά χρήση, παρά μόνο για κάλυψη έκτακτων αναγκών
  • Δεν προσφέρει απεριόριστο downloading / uploading, εκτός αν έχεις επιλέξει κάποιο πολύ ακριβό πακέτο
  • Δεν καλύπτει σωστά τις ανάγκες ταυτόχρονης σύνδεσης πολλών συσκευών
  • Δεν προσφέρει ικανοποιητική εμβέλεια σε μεγάλους χώρους, όπως για παράδειγμα ένα σπίτι.

Πότε πρέπει να προτιμήσεις ασύρματο ίντερνετ αντί για στικάκι;

Αν ο λόγος για τον οποίο χρειάζεσαι ένα στικάκι ίντερνετ είναι για να εργαστείς εκτάκτως από εξωτερικούς χώρους, τότε αξίζει να το επιλέξεις. Αν όμως θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για να αντικαταστήσεις το ίντερνετ στο σπίτι, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς, καθώς ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν σωστά οι ανάγκες σου είναι μια νέα αξιόπιστη και οικονομική σύνδεση ασύρματου ίντερνετ χωρίς τηλεφωνική γραμμή. Το νέο πακέτο HomeAirFiber 24 της SkyTelecom κάνει την διαφορά από τον ανταγωνισμό, καθώς σου προσφέρει σερφάρισμα σε κλειδωμένες υψηλές ταχύτητες και χωρίς να απαιτεί εγκατάσταση νέας τηλεφωνικής σύνδεσης! Μπορείς μάλιστα να το αποκτήσεις στην εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή των 17,90€* και με έξτρα έκπτωση 10% για φοιτητές και ανέργους, καθώς και εγγύηση καλής λειτουργίας. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα να απολαμβάνεις αξιόπιστο, οικονομικό και απεριόριστο ίντερνετ από το σπίτι με το νέο HomeAirFiber 24. Για να είσαι 100% σίγουρος για την επιλογή σου, η SkyTelecom σου προσφέρει μία εντελώς δωρεάν δοκιμαστική περίοδο, με την υπηρεσία Try&Buy.

* Η τιμή αφορά πακέτα σύνδεσης με 24μηνη διάρκεια από την αρχική ενεργοποίηση ή από την τελευταία ανανέωση του συμβολαίου σας. Ο λογαριασμός είναι σταθερός και εκδίδεται ανά 30 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου σας.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Στικάκι ίντερνετ vs ασύρματο: Ποιο είναι το κατάλληλο για σένα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση