Στικάκι ίντερνετ, η mobile broadband συσκευή που σου επιτρέπει να πλοηγείσαι στο tablet και το laptop σου σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους ή σε μέρη χωρίς σταθερή σύνδεση Wi-Fi. Αυτές εξάλλου είναι και οι βασικές χρήσεις για τις οποίες προορίζεται. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αρκετοί από εμάς το χρησιμοποιούμε και ως εναλλακτική λύση για ίντερνετ στο σπίτι, θεωρώντας ότι είναι εξίσου αξιόπιστο και πιο οικονομικό. Είναι όμως όντως έτσι τα πράγματα; Ας πάρουμε το θέμα από την αρχή του.

Στικάκι ίντερνετ: Σε ποιες περιπτώσεις σε καλύπτει;

Το στικάκι ίντερνετ αποτελεί μία αξιόλογη λύση στην περίπτωση που βρίσκεσαι σε οποιοδήποτε χώρο χωρίς Wi-Fi ή με ασθενές σήμα που δε μπορεί να ενισχυθεί. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις για να προστατεύσεις τα δεδομένα σου από κακόβουλους χρήστες, εφόσον θεωρείς ότι το διαθέσιμο δίκτυο, δημόσιο ή ιδιωτικό, δεν είναι ασφαλές. Από κει και πέρα, μπορείς να το αξιοποιήσεις και στο σπίτι, στην περίπτωση που δεν διαθέτει γραμμή σταθερού τηλεφώνου και ίντερνετ.

Το στικάκι ίντερνετ σε καλύπτει στα βασικά σου tasks

Ένα USB internet stick θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις με επιτυχία όλες σου τις βασικές online δραστηριότητες. Μπορείς για παράδειγμα να «σερφάρεις» χωρίς προβλήματα, να ποστάρεις ταυτόχρονα τη νέα σου selfie σε Facebook και Instagram ή και να πραγματοποιήσεις βίντεο κλήση μέσω Facebook Messenger, Viber & Skype. Θεωρητικά, αν όλα λειτουργούν σωστά και το 4G σήμα σου είναι «καμπάνα», μπορείς να κατεβάσεις και βίντεο από το YouTube ή να απολαύσεις το νέο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς στο Netflix. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά, είναι να έχεις αγοράσει και ένα πακέτο με αρκετά διαθέσιμα mobile internet.

Ας πάμε όμως τώρα στα μειονεκτήματά του, με πρώτο και κύριο την αξιοπιστία. Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει, το mobile internet από usb internet stick δεν προσφέρει τις ίδιες ταχύτητες σε όλα τα σημεία το δικτύου του παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Έτσι, μπορείς πολύ εύκολα να βρεθείς ξεκρέμαστος όταν το χρειάζεσαι για σοβαρή δουλειά όπως η τηλεργασία, ή η χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων software που απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο. Όσο για το gaming, τα συνεχόμενα lags είναι σίγουρο ότι δε θα σε βοηθήσουν να το απολαύσεις. Επίσης, είναι οικονομικά ασύμφορο, καθώς τα πακέτα με αρκετά διαθέσιμα data είναι από τσιμπημένα έως και ακριβά. Σε γενικό πλαίσιο, ένα στικάκι ίντερνετ:

  • Δεν προσφέρει σταθερά υψηλή ποιότητα ίντερνετ, καθώς αυτή εξαρτάται από το δίκτυο κάλυψης 4G των πάροχων κινητής τηλεφωνίας.
  • Δε συμφέρει οικονομικά για μακρά χρήση, παρά μόνο για κάλυψη έκτακτων αναγκών
  • Δεν προσφέρει απεριόριστο downloading / uploading, εκτός αν έχεις επιλέξει κάποιο πολύ ακριβό πακέτο
  • Δεν καλύπτει σωστά τις ανάγκες ταυτόχρονης σύνδεσης πολλών συσκευών
  • Δεν προσφέρει ικανοποιητική εμβέλεια σε μεγάλους χώρους, όπως για παράδειγμα ένα σπίτι.

Πότε πρέπει να προτιμήσεις ασύρματο ίντερνετ αντί για στικάκι;

Αν ο λόγος για τον οποίο χρειάζεσαι ένα στικάκι ίντερνετ είναι για να εργαστείς εκτάκτως από εξωτερικούς χώρους, τότε αξίζει να το επιλέξεις. Αν όμως θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για να αντικαταστήσεις το ίντερνετ στο σπίτι, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς, καθώς ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν σωστά οι ανάγκες σου είναι μια νέα αξιόπιστη και οικονομική σύνδεση ασύρματου ίντερνετ χωρίς τηλεφωνική γραμμή. Το νέο πακέτο HomeAirFiber 24 της SkyTelecom κάνει την διαφορά από τον ανταγωνισμό, καθώς σου προσφέρει σερφάρισμα σε κλειδωμένες υψηλές ταχύτητες και χωρίς να απαιτεί εγκατάσταση νέας τηλεφωνικής σύνδεσης! Μπορείς μάλιστα να το αποκτήσεις στην εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή των 17,90€* και με έξτρα έκπτωση 10% για φοιτητές και ανέργους, καθώς και εγγύηση καλής λειτουργίας. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα να απολαμβάνεις αξιόπιστο, οικονομικό και απεριόριστο ίντερνετ από το σπίτι με το νέο HomeAirFiber 24. Για να είσαι 100% σίγουρος για την επιλογή σου, η SkyTelecom σου προσφέρει μία εντελώς δωρεάν δοκιμαστική περίοδο, με την υπηρεσία Try&Buy.

* Η τιμή αφορά πακέτα σύνδεσης με 24μηνη διάρκεια από την αρχική ενεργοποίηση ή από την τελευταία ανανέωση του συμβολαίου σας. Ο λογαριασμός είναι σταθερός και εκδίδεται ανά 30 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου σας.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Στικάκι ίντερνετ vs ασύρματο: Ποιο είναι το κατάλληλο για σένα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΔΩΡΕΑΝ Δοκιμαστική Περίοδος Try&Buy
    Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Το skytelecom.gr δεν θα διαθέσει σε τρίτους τα στοιχεία σας.