Ταινίες 4Κ (Ultra HD)

Ταινίες 4Κ (Ultra HD)

Ταινίες 4K, οι καλύτερες που μπορείς να απολαύσεις σε επίπεδο ποιότητας. Πλέον, η βιομηχανία του cinema και των μεγάλων τηλεοπτικών παραγωγών σου προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις streaming περιεχομένου με κρυστάλλινη εικόνα και ήχο στο υψηλότερο επίπεδο. Τι είναι όμως το 4K, ποιες οι διαφορές του σε σχέση με χαμηλότερες ποιότητες και τί χρειάζεσαι για να το απολαύσεις; Μάθε τα πάντα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Τι είναι το 4K;

Το 4K ή Ultra HD (UHD) ή υπερ-υψηλή ανάλυση αναφέρεται στην ανάλυση εικόνας ή στον αριθμό των pixel που χρησιμοποιούνται για κάθε εικόνα. Οι ταινίες που περιγράφονται ως 4K προσφέρουν ανάλυση 3840 pixel × 2160 γραμμές. Πρόκειται για μια 4 φορές υψηλότερη ανάλυση σε σχέση με την 1080p HD, γνωστή και ως Full HD. Η διαφορά είναι δε εξαιρετικά εμφανής σε οθόνες μεγέθους 32’’ και άνω.

Ταινίες 4Κ: Τι θα χρειαστείς για να τις απολαύσεις;

Για να απολαύσεις και συ ταινίες 4Κ θα χρειαστείς τα εξής:

1. Μια τηλεόραση ή οθόνη υπολογιστή 60 Hz (smart ή μη)

Για την απόλυτη ποιότητα εικόνας, προτίμησε μία τηλεόραση που να συνδυάζει την εκπληκτική ευκρίνεια 4K με τη φωτεινότητα, το χρώμα και τη λεπτομέρεια του υψηλού δυναμικού εύρους (HDR).

2. Συμβατά DVD Players / Recorders, από το PlayStation ή το XBox σου

Στην περίπτωση που η τηλεόραση είναι smart, τότε μπορείς να προβάλλεις το περιεχόμενό σου απευθείας σε αυτή είτε μέσω internet είτε μέσω άλλης συσκευής εντός του ασύρματου δικτύου σου. Εναλλακτικά,  θα χρειαστείς συμβατά Blu-Ray, DVD Players / Recorders, από το PlayStation ή το XBox σου.

3. Ένα αξιόπιστο πρόγραμμα home internet τουλάχιστον 24 Mbps

Τα 24 Mbps θεωρητικά αρκούν, έστω οριακά, για την προβολή 4K ταινιών. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι οι πραγματικές ταχύτητες που υπόσχονται τα προγράμματα πολλών παρόχων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

+ Φυσικά το κατάλληλο περιεχόμενο με ταινίες 4K

Που μπορείς να βρεις περιεχόμενο με ταινίες 4Κ;

Πλέον, το διαθέσιμο περιεχόμενο σε ταινίες 4Κ ολοένα και αυξάνεται. Μεταξύ άλλων, μπορείς να το βρεις σε:

  • Over The Top (OTT) συνδρομητικές πλατφόρμες

Στην Ελλάδα μπορείς να απολαύσεις 4K ταινίες από συνδρομητικές πλατφόρμες όπως: Netflix, Amazon Prime,  Apple TV+, Novaflix, Euroleague TV, Nova, Vodafone TV με περιεχόμενο από το HBO Max, Wind Vision, Cosmote TV, Ertflix, Rakuten TV, Cinobo κ.α.

  • Steaming πλατφόρμες

Πλέον, πλατφόρμες όπως το YouTube, το Vimeo και το Viva προσφέρουν την δυνατότητα θέασης δωρεάν ή paid περιεχομένου όπως 4K ταινίες, κινηματογραφημένες θεατρικές παραστάσεις ή μουσικές συναυλίες.

  • 4K ταινίες

Φυσικά, μπορείς να προμηθευτείς τις αγαπημένες σου ταινίες 4K από το τοπικό video club, από το skroutz ή από τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ποια είναι η ιδανική ταχύτητα για να απολαμβάνεις ταινίες 4Κ;

Η αναπαραγωγή UHD απαιτεί γρηγορότερη σύνδεση στο διαδίκτυο σε σύγκριση με τα βίντεο HD ή SD. Για να απολαύσεις ταινίες 4K, χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα πρόγραμμα 24 Mbps, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν άλλοι οικιακοί χρήστες οι οποίοι να πραγματοποιούν παράλληλα streaming σε άλλη συσκευή εντός του δικτύου σου. Σε κάθε περίπτωση, για να είσαι απόλυτα σίγουρος, η SkyTelecom σου προτείνει ως ιδανική ταχύτητα τα 50 Mbps, τα οποία και σίγουρα θα σε καλύψουν. Κάνε σήμερα δικό σου το HOMEAIRFIBER 50 Double Play ή Internet Only με:

  • Δέσμευση πραγματικής ταχύτητας σε κάθε οικιακό χρήστη
  • Άμεση εγκατάσταση
  • Κάλυψη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας
  • Δυνατότητα δωρεάν Try&Buy δοκιμαστικής περιόδου
  • Τιμή από 37,90€
  • Επιπλέον 10% έκπτωση για φοιτητές και ανέργους, με την κατάθεση του σχετικού αποδεικτικού.

Απόλαυσε σήμερα το αγαπημένο σου περιεχόμενο με ταινίες 4K, με μία εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμή του προγράμματος της SkyTelecom που σε ενδιαφέρει. Επωφελήσου από την προσφορά πατώντας εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Ταινίες 4Κ (Ultra HD)»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση