Ταινίες 4Κ (Ultra HD)

Ταινίες 4Κ (Ultra HD)

Ταινίες 4K, οι καλύτερες που μπορείς να απολαύσεις σε επίπεδο ποιότητας. Πλέον, η βιομηχανία του cinema και των μεγάλων τηλεοπτικών παραγωγών σου προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις streaming περιεχομένου με κρυστάλλινη εικόνα και ήχο στο υψηλότερο επίπεδο. Τι είναι όμως το 4K, ποιες οι διαφορές του σε σχέση με χαμηλότερες ποιότητες και τί χρειάζεσαι για να το απολαύσεις; Μάθε τα πάντα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Τι είναι το 4K;

Το 4K ή Ultra HD (UHD) ή υπερ-υψηλή ανάλυση αναφέρεται στην ανάλυση εικόνας ή στον αριθμό των pixel που χρησιμοποιούνται για κάθε εικόνα. Οι ταινίες που περιγράφονται ως 4K προσφέρουν ανάλυση 3840 pixel × 2160 γραμμές. Πρόκειται για μια 4 φορές υψηλότερη ανάλυση σε σχέση με την 1080p HD, γνωστή και ως Full HD. Η διαφορά είναι δε εξαιρετικά εμφανής σε οθόνες μεγέθους 32’’ και άνω.

Ταινίες 4Κ: Τι θα χρειαστείς για να τις απολαύσεις;

Για να απολαύσεις και συ ταινίες 4Κ θα χρειαστείς τα εξής:

1. Μια τηλεόραση ή οθόνη υπολογιστή 60 Hz (smart ή μη)

Για την απόλυτη ποιότητα εικόνας, προτίμησε μία τηλεόραση που να συνδυάζει την εκπληκτική ευκρίνεια 4K με τη φωτεινότητα, το χρώμα και τη λεπτομέρεια του υψηλού δυναμικού εύρους (HDR).

2. Συμβατά DVD Players / Recorders, από το PlayStation ή το XBox σου

Στην περίπτωση που η τηλεόραση είναι smart, τότε μπορείς να προβάλλεις το περιεχόμενό σου απευθείας σε αυτή είτε μέσω internet είτε μέσω άλλης συσκευής εντός του ασύρματου δικτύου σου. Εναλλακτικά,  θα χρειαστείς συμβατά Blu-Ray, DVD Players / Recorders, από το PlayStation ή το XBox σου.

3. Ένα αξιόπιστο πρόγραμμα home internet τουλάχιστον 24 Mbps

Τα 24 Mbps θεωρητικά αρκούν, έστω οριακά, για την προβολή 4K ταινιών. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι οι πραγματικές ταχύτητες που υπόσχονται τα προγράμματα πολλών παρόχων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

+ Φυσικά το κατάλληλο περιεχόμενο με ταινίες 4K

Που μπορείς να βρεις περιεχόμενο με ταινίες 4Κ;

Πλέον, το διαθέσιμο περιεχόμενο σε ταινίες 4Κ ολοένα και αυξάνεται. Μεταξύ άλλων, μπορείς να το βρεις σε:

  • Over The Top (OTT) συνδρομητικές πλατφόρμες

Στην Ελλάδα μπορείς να απολαύσεις 4K ταινίες από συνδρομητικές πλατφόρμες όπως: Netflix, Amazon Prime,  Apple TV+, Novaflix, Euroleague TV, Nova, Vodafone TV με περιεχόμενο από το HBO Max, Wind Vision, Cosmote TV, Ertflix, Rakuten TV, Cinobo κ.α.

  • Steaming πλατφόρμες

Πλέον, πλατφόρμες όπως το YouTube, το Vimeo και το Viva προσφέρουν την δυνατότητα θέασης δωρεάν ή paid περιεχομένου όπως 4K ταινίες, κινηματογραφημένες θεατρικές παραστάσεις ή μουσικές συναυλίες.

  • 4K ταινίες

Φυσικά, μπορείς να προμηθευτείς τις αγαπημένες σου ταινίες 4K από το τοπικό video club, από το skroutz ή από τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ποια είναι η ιδανική ταχύτητα για να απολαμβάνεις ταινίες 4Κ;

Η αναπαραγωγή UHD απαιτεί γρηγορότερη σύνδεση στο διαδίκτυο σε σύγκριση με τα βίντεο HD ή SD. Για να απολαύσεις ταινίες 4K, χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα πρόγραμμα 24 Mbps, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν άλλοι οικιακοί χρήστες οι οποίοι να πραγματοποιούν παράλληλα streaming σε άλλη συσκευή εντός του δικτύου σου. Σε κάθε περίπτωση, για να είσαι απόλυτα σίγουρος, η SkyTelecom σου προτείνει ως ιδανική ταχύτητα τα 50 Mbps, τα οποία και σίγουρα θα σε καλύψουν. Κάνε σήμερα δικό σου το HOMEAIRFIBER 50 Double Play ή Internet Only με:

  • Δέσμευση πραγματικής ταχύτητας σε κάθε οικιακό χρήστη
  • Άμεση εγκατάσταση
  • Κάλυψη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας
  • Δυνατότητα δωρεάν Try&Buy δοκιμαστικής περιόδου
  • Τιμή από 37,90€
  • Επιπλέον 10% έκπτωση για φοιτητές και ανέργους, με την κατάθεση του σχετικού αποδεικτικού.

Απόλαυσε σήμερα το αγαπημένο σου περιεχόμενο με ταινίες 4K, με μία εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμή του προγράμματος της SkyTelecom που σε ενδιαφέρει. Επωφελήσου από την προσφορά πατώντας εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Ταινίες 4Κ (Ultra HD)»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση