Internet υπερυψηλών ταχυτήτων για το σπίτι ή την επιχείρησή σου

Internet υπερυψηλών ταχυτήτων για το σπίτι ή την επιχείρησή σου

Internet, ο κυρίαρχος τρόπος πληροφόρησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Τα θεμέλια του στη μορφή που το ξέρουμε σήμερα μπήκαν πριν από περίπου τριάντα χρόνια από το βρετανό Τιμ Μπέρνερς-Λι, ο οποίος το 1989 δημιούργησε τον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web). Σήμερα, η ανακάλυψη αυτή συνεχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο τις ζωές μας, θέτοντας ολοένα και νέα standards:

  • Στην ανταλλαγή πληροφοριών
  • Στην ενημέρωση
  • Στην εκπαίδευση
  • Στην εργασία
  • Στις αγορές
  • Στις οικονομικές συναλλαγές
  • Στην διασκέδαση
  • Στο έξυπνο σπίτι
  • Στη διασύνδεση οικιακών συσκευών
  • Σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας.

Internet και η χρήση του στην Ελλάδα

Το internet και η χρήση του έχει εκτιναχθεί και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020, το 72% των Ελλήνων μεταξύ 16 και 74 ετών χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο, έναντι μόλις 44% το 2010. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό έχει πολλά περιθώρια αύξησης καθώς ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται στο 85% με το υψηλότερο ποσοστό να φτάνει το 98% και να καταγράφεται στην Δανία. Από τους Έλληνες που χρησιμοποιούν το ίντερνετ, περισσότεροι από έξι στους δέκα αναζητούν πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ λίγο περισσότεροι από τους μισούς ανταλλάζουν e-mail, χρησιμοποιούν τα social media και απολαμβάνουν online μουσική ή ραδιόφωνο.

Η Ελλάδα έχει το πιο αργό internet στην Ευρώπη – και όχι μόνο

internet

Ένας από τους παράγοντες που προκαλούν το χαμηλό σε σχέση με την Ε.Ε. ρυθμό διάδοσης του internet στην Ελλάδα είναι και οι χαμηλές ταχύτητες. Παρά το ότι η χώρα μας έχει μπει θεωρητικά στην εποχή του 5G και του Fiber, οι ταχύτητες του internet που προσφέρει είναι οι χαμηλότερες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως φανερώνουν και τα παρακάτω επίσημα στοιχεία:

Η κατάσταση δε είναι πιο αποκαρδιωτική στην περιφέρεια απ’ ότι στην Αττική, με περιοχές όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και η Μακεδονία – Θράκη να βρίσκονται εν έτει 2021 στα 7 Mbps ή και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα πιο κάτω.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 56η θέση των χωρών με βάση την πραγματική μέση ταχύτητα διαδικτύου, σύμφωνα με τις μετρήσεις της WebsiteToolTester. Η μέση πραγματική ταχύτητα «κατεβάσματος» (download) αρχείων στην Ελλάδα εμφανίζεται να είναι 13,41 Mbps έναντι 85.2 Mbps της πρώτης Ταϊβάν, 70.9 Mbps της Σιγκαπούρης, 55.2 Mbps της Σουηδίας και 49.2 Mbps της Δανίας. Η χώρα μας βρίσκεται επίσης κάτω και από βαλκανικές χώρες όπως η Ρουμανία που τρέχει με 21.8 Mbps, η Σερβία με 19.2 Mbps και η Βουλγαρία με 16.95 Mbps.

Μεγάλο πρόβλημα η αναξιοπιστία των τηλεπικοινωνιακών παρόχων

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα είναι και η χαμηλή αξιοπιστία των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, οι οποίοι άλλες ταχύτητες internet υπόσχονται και άλλες προσφέρουν. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Συνήγορο του Καταναλωτή, το 2020 οι αναφορές για προβλήματα στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 15,7%. Σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις πλατφόρμας ΥΠΕΡΙΩΝ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο βασικό πακέτο με ονομαστική ταχύτητα downloading 24 Mbps η μέση πραγματική ταχύτητα κινείται στην περιοχή των 8 Mbps. Ακόμα όμως και 100άρες γραμμές έχουν σχεδόν τη μισή ταχύτητα από την ονομαστική. Επιπλέον, οι συνδέσεις internet παρουσιάζουν και επιπλέον προβλήματα που οφείλονται στην υψηλή κίνηση στο δίκτυο ή τη μεγάλη απόσταση από τον κεντρικό κόμβο.

Η SkyTelecom φέρνει την επανάσταση στο home internet

Όλοι μας χρειαζόμαστε πραγματικά γρήγορο και αξιόπιστο προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες καθημερινές μας δραστηριότητες όπως η εξ’ αποστάσεως εργασία ή η τηλεκπαίδευση, αλλά και για να απολαύσουμε gaming και το αγαπημένο μας περιεχόμενο. Γι’ αυτό, χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα internet που να τρέχει με υψηλές ταχύτητες και όχι να σέρνεται σα… χελώνα.

Η SkyTelecom, η 1η start up στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και ο #1 πάροχος ασύρματου internet δημιουργεί τις πιο σύγχρονες λύσεις της αγοράς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών για υψηλές ταχύτητες, αξιοπιστία και τιμές που αξίζουν. Σύμφωνα με τη νέα σειρά προγραμμάτων της, οι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν, βάσει διαθεσιμότητας και σύμφωνα με τις ανάγκες τους, ανάμεσα σε λύσεις που συνδυάζουν:

  • Υπερυψηλές ταχύτητες 24/35/50/100/500 Mbps
  • Εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
  • Άμεση και γρήγορη εγκατάσταση
  • Σταθερό λογαριασμό
  • Αποτελεσματική εξυπηρέτηση online και σε φυσικά καταστήματα
  • 100% κάλυψη ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του δικτύου της
  • Δέσμευση πραγματικής ταχύτητας
  • Ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε φοιτητές και ανέργους.

Επίλεξε το Double Play ή Internet Only που ταιριάζει στις ανάγκες σου

Αν θέλεις κι εσύ να απολαμβάνεις υπερυψηλές ταχύτητες internet που κάνουν την διαφορά, τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα internet για το σπίτι ή την επιχείρησή σου. Η εταιρεία όχι μόνο σου εγγυάται σταθερή ταχύτητα 24/35/50/100/200/500 Mbps με ελάχιστες διακυμάνσεις, αλλά σου προσφέρει και την δυνατότητα Try&Buy δοκιμής σε όλα της τα προγράμματα. Έτσι, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα απολαμβάνεις το πιο γρήγορο και αξιόπιστο internet στην Ελλάδα.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σταθερής και internet της SkyTelecom μέσα από το www.skytelecom.gr

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Internet υπερυψηλών ταχυτήτων για το σπίτι ή την επιχείρησή σου»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση